Xbox One Tarihinde İlk Defa Playstation 4 Satışlarını Geçti, Bakın Bunu Neye Borçlu

Microsoft Xbox One 2014 yılının Ekim ayına oranla satışlarını yüzde 84 oranında artırmış. Peki, bunu nasıl yapmış?

Xbox One Tarihinde İlk Defa Playstation 4 Satışlarını Geçti, Bakın Bunu Neye Borçlu

Xbox One her ne kadar Playstationn 4’e rakip olsa da, satış çizelgelerinde geride kalmaktan kurtulamıyordu. Ekim ayında Xbox One şeytanın bacağını kırdı.

Microsoft Xbox konsolları geçtiğimiz yıllarda Sony Playstation ile girdiği rekabette çok fazla varlık gösteremiyordu. Ancak geçtiğimiz ay Microsoft Xbox One 2014 yılının aynı dönemine oranla satışlarını yüzde 84 oranında artırmış görünüyor. Bu rakamlar Xbox One’ın ezeli rakibi Playstation 4’ü de 2015 Ekim ayında yaya bıraktığını gösteriyor.

Xbox One bunu Halo 5: Guardians ve Raise of the Tomb Raider oyunlarına borçlu. Konsolla beraber gelen oyun o kadar bekleniyordu ki cihaz raflara yerleştiği anda Avrupa ve Amerika’da tükendi. Microsft özellikle Halo 5: Guardians kozunu Xbox One için iyi oynamışa benziyor. Bunun yanı sıra Rise of The Tomb Raider, Star Wars Battlefront, Forza Motorsport 6, Harmonix’s Rock Band 4 gibi daha birçok kozu olduğunu da unutmamak lazım. Bu hafta çıkan Rise of The Tomb Raider ve Fallout 4’ünde bu satışları artırdığı söyleniyor. Kısaca Microsoft cebindeki tüm kozları çok iyi bir zamanlamayla kullanmış gibi görünüyor. 

Microsoft Edge Tarayıcı Xbox One'a Geliyor

Xbox One 12 Kasım'da Windows 10'a Kavuşuyor

YORUMLAR