Xiaomi, Ekranı Sağa ve Sola Kavisli Yeni Bir Telefon Üretecek

Çin merkezli dev teknoloji şirketi Xiaomi, ekranı sağa ve sola kavisli olan ve Arch ismini taşıyan yeni bir telefon üretecek.

Xiaomi, Ekranı Sağa ve Sola Kavisli Yeni Bir Telefon Üretecek

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi, 2015 yılında telefon pazarından büyük bir yer kapabilmek için Galaxy Note Edge'yi andıran ekranı kavisli bir telefon üretecek.Xiaomi, fiyat/performans orantılı telefonlar ürettiği için dünya çapında kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. Akıllı telefon üreticileri arasında ilk 3. sırada bulunan bu şirketin geçtiğimiz günlerde maddi değeri 45 milyarı geçti. Bu başarısından sonra yeni yılı daha büyük işlerle karşılamak isteyen Xiaomi'nin ekranı iki tarafa kavisli olan telefonu ortaya çıktı.

Kavisli ekranı dünyaya Galaxy Note Edge isimli cihazıyla ilk olarak tanıtan şirket Samsung olmuştu. Samsung'un bu cihazı çok ilgi görmüş ve kavisli ekran teknolojisi kısa sürede benimsenmişti. Bu durumu gözünden kaçırmayan Xiaomi, ekranı sağa ve sola kavisli olan Arch isimli yeni telefonunu üretmeyi planlıyor. Kavisli ekrandan Samsung'ta olduğu gibi bildirimler kontrol edilebilecek. Xiaomi'ya has olan ikinci bölümden ise haberlerin veya çeşitli uygulamaların takip edilebileceği söyleniyor.

Dedikodu olarak yayılan çift kavisli Arch'ın üretileceği bilgisinin henüz ne kadar doğru olduğu bilinmiyor.

Apple, Kavisli Ekrana Sahip iWatch'ı Ocakta Piyasaya Sürebilir 

YORUMLAR