Xiaomi Elektrikli Otomobil İçin Tarih Verdi!

Xiaomi, elektrikli otomobilin çıkış tarihini açıkladı. Peki, çoğu kişi tarafından merak içerisinde beklenen elektrikli aracın ne zaman satışa sunulacak?

Xiaomi'nin Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı

Xiaomi, elektrikli otomobilin çıkış tarihi hakkında çok önemli bir açıklama yaptı. Piyasaya sürdüğü elektronik ürünlerle tüm dünyada adından söz ettirmeyi başaran şirket, elektrikli araba piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Peki, Xiaomi'nin elektrikli arabası ne zaman piyasaya sürülecek?

Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde en büyük dönüşüm geçiren sektörlerden biri otomotiv sektörü olarak öne çıkıyor. Birçok ünlü marka, içten yanmalı motorlarını elektrikli ve hibrit motorlarla değiştirirken Tesla gibi yeni oyuncular da pazar payı kazanıyor. Neredeyse her alanda yaptıkları üretimleriyle tanınan Çinli teknoloji devi Xiaomi de otomotiv dünyasına adım atmaya hazırlanan büyük firmalardan biri.

Xiaomi'nin bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı neredeyse iki yıldır biliniyordu. Ha geldi, ha gelecek derken bir türlü ortaya çıkmayan otomobili yollarda görmemiz sandığımızdan çok daha yakın olabilir. Şirketten söz konusu otomobilin çıkış tarihine yönelik bir açıklama geldi.

Xiaomi'nin Elektrikli Otomobili Ne Zaman Çıkacak?

South China Morning Post'taki habere göre Xiaomi Kurucu Ortağı ve CEO'su Lei Jun, şirketin üzerinde çalıştığı elektrikli araç ile ilgili oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Jun, elektrikli otomobilin 2024 yılının ilk yarısında seri üretime başlayacağını söyledi.

Aktarılan bilgilere göre ilk etapta 300 bin araç üretilmesi planlanıyor. Xiaomi, geçtiğimiz yıl elektrikli araç girişimine 3 milyar yuan yani yaklaşık 434 milyon doları aşkın yatırım yaptı.

Xiaomi'nin Elektrikli Otomobilinin Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Teknoloji devi Xiaomi tarafından yakında piyasaya sürülmesi beklenen elektrikli arabanın 350 bin yuan yani 504 bin dolar civarında fiyat etiketi ile satışa sunulacağı ileri sürülüyor.

Xiaomi'nin Elektrikli Arabası Neler Sunacak?

Hâlâ geliştirilme aşamasında olan Xiaomi MS11 EV isimli elektrikli otomobilin tasarım detayları belli oldu. Düşük kaliteye sahip olan görsellerde aracın tasarımına dair detaylar yer alırken elde edilen bilgiler ışığında aracın teknik özellikleri de şekillenmeye başladı.

Xiaomi'nin açıklamalarına göre artık geliştirilme sürecinin son aşamasına gelen MS11 EV, Çin'deki yollarda kış testlerine çıkmaya başladı. Birçok kez yollarda tespit edilen Xiaomi otomobilinin yeni sızdırılan görseller ile geçmişte ortaya çıkan tasarımıyla birebir benzemesi, görsellerin doğruluğunu kanıtlar nitelikte.

Xiaomi'nin Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı
Xiaomi'nin Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı
Xiaomi'nin Elektrikli Otomobili Ortaya Çıktı

Sızdırılan görseller kolayca anlaşılabileceği üzere Sedan sınıfından olması beklenen MS11, Tesla Model S Plaid'te gördüğümz tam boy tavan camına sahip. Wilwood frenlerin yer aldığı aracın tekerleklerinin ortasında Xiaomi logosu ve LiDAR sensör görülebiliyor.

Ayrıca tasarım anlamında arka tarafının Aston Martin araçlarına benzediğini söylemek mümkün. LiDAR sensörünün bulunması, aracın belirli ölçüde otonom sürüşü destekleyeceğinin kanıtı olabilir.

Çin'den İthal Edilen Elektrikli Otomobillere Ek Vergi Düzenlemesi!
Otomobil

Çin'den İthal Edilen Elektrikli Otomobillere Ek Vergi Düzenlemesi!

Bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmî Gazete'de iki önemli karar yürürlüğe girdi. Bunlardan ilki ÖTV matrah düzenlemesi üzerine olurken, bu düzenleme ile Togg'un ön sipariş fiyatının belli olabileceğini aktarmıştık.

YORUMLAR