Xiaomi Mi5, Samsung Galaxy S7 ve LG G5 Karşısında Performans Lideri Oldu

Xiaomi Mi5 performansıyla göz kamaştırıyor

Xiaomi Mi5, Samsung Galaxy S7 ve LG G5 Karşısında Performans Lideri Oldu

Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen Mobile World Congress 2016 etkinliğinin arkasından akıllı telefon piyasası bir hayli kızıştı. Hatırlanacağı üzere mobil teknoloji devleri yeni amiral gemilerini arka arkaya tanıttılar. Samsung Galaxy S7 ve LG G5 bu amiral gemileri arasında en çok dikkat çeken akıllı telefonlardı.

Fakat amiral gemilerinin savaşında perde arkasında çok önemli bir aktör daha varmış. Xiaomi Mi5 de bu telefonlarla birlikte tanıtıldığında üzerine Samsung ve LG'nin amiral gemileri gibi çok yüksek ilgi çekememişti. Fakat içinde barındırdığı birçok donanımsal özellik bu iki rakibinden eksik kalır özellikler değildi; hatta performans anlamında iki rakibininbir adımda olduğu da iddia ediliyor.

Bu iddianın kaynağı ise Xiaomi firması. Çin'li telefon üreticisi AnTuTu benchmark uygulaması üzerinde yeni amiral gemisiyle aldığı sonuçları internet sitesinde paylaşmış:

Firma bu benchmark puanını Galaxy S7 ve LG G5'in puanlarıyla da kıyaslamış. AnTuTu üzerinde Exynos 8890 işlemciye sahip Galaxy S7 116.000 puan alırken LG G5 130.000 puan yakalamış. Hatırlanacağı üzere dün paylaştığımız haberde de LG G5'in benchmark sonuçlarının Galaxy S7'den üstün olduğundan bahsetmiştik:

LG G5 Benchmark Sonuçlarında Samsung Galaxy S7'yi Devirdi!

Xiaomi Mi5'in de LG G5 gibi Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyi ve 4 GB RAM miktarını kullanıyor oluşu bu farkın nereden kaynaklandığı hakkında kafanızda soru işaretleri oluşmasına neden olabilir. Bu farkın arkasında Xiaomi Mi5'in Full HD bir ekrana sahip olması yatıyor. LG G5'te kullanılan Quad HD ekran ise çok daha yüksek çözünürlüğe sahip.

Eğer siz de kendi telefonunuzun veya tabletinizin performansını ölçmek isterseniz AnTuTu benchmark uygulamalarından yararlanabilirsiniz:

YORUMLAR