Xperia Z4 Kendi Ülkesinde Onaylandı

Japon devi Sony, CES 2015 fuarında tanıtmadığı Sony Xperia Z4 modelini kendi ülkesinde operatörlerin denemesine sundu. LTE ve WiFi olmak üzere tüm kablosuz ağ testlerinden başarıyla geçerek gerekli sertifikaları aldı ve böylece onaylanmış oldu.

Xperia Z4 Kendi Ülkesinde Onaylandı

Japonya merkezli dünya devi Sony, birkaç yıl önce büyük bir atılım yaparak akıllı telefon pazarına adım attı. Xperia serisi akıllı telefonlarını pazarda konumlandırırken amiral koltuğunu Z serisine bıraktı. Kısa sürede akıllı telefon pazarında pastadan hatırı sayılır ölçüde bir dilim alan Sony, efsane su geçirmez Xperia Z telefonu üzerindeki çalışmaları hız kesmeden devam ettirdi. Xperia Z modelinden sonra sonuncusu Z3 ve Z3 Compact olmak üzere 6 model çıkardı.Xperia Z4'e ait söylentiler giderek artarken, Sony CES 2015 fuarında Xperia Z serisinin en son üyesini tanıtmadı. Bunun üzerine gözler MWC 2015'e çevrilirken Japonya'dan yeni bir haber geldi. MWC 2015 fuarında tanıtılması beklenen Sony Xperia Z4 kendi ülkesinde onaylandı ve operatörler tarafından test edildi

NTT DoCoMo, KDDI ve SoftBank gibi önde gelen operatörler tarafından gerçekleştirilen testlerde Xperia Z4 ,LTE ve Wi-Fi başta olmak üzere tüm kablosuz bağlantı testlerinden başarıyla geçti. Bu sayede gerekli sertifikaları alan yeni amiral gemisi aynı zamanda resmi makamlarca da onaylandı. 

Teknik özellikleri resmi olarak duyurulmamış olsa da Sony'nin Snapdragon 810 yongaseti kullanması bekleniyor. 5,2 inç büyüklüğündeki ekranı Full HD ya da Quad HD çözünürlükte, TRILUMINOS IPS olacak. Ayrıca 20,7 megapixel çözünürlüğe sahip kamera kullanılması beklenen telefon, işletim sistemi Android 5.0 Lollipop olarak gelecek. 

Cihaz hakkındaki kesin bilgiler MWC 2015 fuarından sonra alınacak.

Sony Xperia Z4 İçin Yeni Aday 21 MP Exmor RS Sensörü

YORUMLAR