Yandex Artık Twitter'ı da Arayacak

Yandex ve Twitter artık işbirliği içerisindeler. Yandex arama motoru artık tTitter kullanıcılarının aramayla ilgili mesajlarını da kapsayacak.

Yandex Artık Twitter'ı da Arayacak

Twitter'da yazılan mesajları Yandex arama dizinine ekleyerek arama yapanlar tarafından bulunabilir hale getiren firma, yaklaşık 3.8 milyon Türk Twitter kullanıcısının mesajlarını içeriyor. Başka dillerde yazan ve popüler olan Twitter kullanıcılarının da mesajlarını kapsayan hizmet, mesajları herkese açık olmayan kişileri bu yeni hizmete dahil edemiyor. Arama yapıldıktan sonra ilgili tweeti ve yazan kişi hakkında bilgileri gösteren arama motoru, kullanıcının hesap adresini de bizlere gösteriyor.

Bunun yanı sıra, Yandex ve Twitter hesapları birbiriyle bağlantılı olan kullanıcılar, takip ettikleri kişilerin gönderdikleri mesajlarla ilgili ve güncel tweetleri arama sonuçlarında özel olarak işaretlenmiş bir şekilde görebiliyor.

Yandex Arama Servisleri Müdürü Anton Pavlov, "Son zamanlarda aramada sosyal medya konusuna odaklanan Yandex'in Twitter ile işbirliği, bu alandaki çabamızı önemli ölçüde güçlendiriyor. Kullanıcıların haber paylaştıkları, fikir alışverişinde bulundukları ve güncel konular üzerinde gerçek zamanlı olarak tartıştıkları bir ortam sağlayan sosyal ağların içeriğini arama dizinimize katmakla, kullanıcılarımıza daha ilintili arama sonuçları sunmak konusunda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz" diyor.

Sadece Twitter aramaları için twitter.yandex.com.tr adresi kullanılabildiği gibi, hem klasik hem Twitter aramalarının kapsandığı bir sonuç için yandex.com.tr adresi kullanılabiliyor. Twitter mesajları ile ilgili aramalar kullanıcı adları ve “hashtag”lere göre yapılabiliyor.

Şirketin sunduğu tüm hizmetlerin yanında aynı zamanda giderek daha çok kişinin kullandığı bir web tarayıcısı var ve Yandex İndir sayfamızdan ürünü kolayca bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

YORUMLAR