Yandex.Browser'ın Alpha Versiyonu Alışılmışın Dışına Çıkan Arayüzüyle Dikkat Çekiyor

Yandex.Browser'ın yeni duyurulan Alpha versiyonu kullanıcılara daha önce denemedikleri bir deneyim yaşatacak.

Yandex.Browser'ın Alpha Versiyonu Alışılmışın Dışına Çıkan Arayüzüyle Dikkat Çekiyor

Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer gibi tarayıcılara göz attığımız zaman her birinin farklı bir özellikle öne çıktığını görüyoruz. Her ne kadar farklı özelliklere ve altyapılara sahip olsalar da bu tarayıcılar tasarım olarak zıt kutuplarda yer almıyor. Örneğin Google Chrome kullanıcısı biri Firefox’u açtığında az bir alışma süresinden sonra onu rahatlıkla kullanabilir düzeye geliyor. Fakat daha yeni duyurulan Yandex.Browser'ın Alpha versiyonu, tasarımsal olarak ciddi farklılıklar içeriyor ve kullanıcılara daha önce yaşamadıkları bir kullanım deneyimi sunuyor.

Sadeliğe ve kullanım rahatlığına odaklanan bu versiyon ile birlikte tarayıcı çok daha modern bir yüze kavuşmuş. Şöyle genel bir bakış attığımızda tarayıcının en fazla dikkat çeken noktası sekmeler ve adres çubuğu bölümü. Yeni tasarımla birlikte ekranın alt bölümüne alınan bu kısım diğer tarayıcıların takip ettiği tasarım dilinden epey uzakta.

Bildiğiniz gibi Firefox, Internet Explorer ve Chrome seklemeleri ve adres çubuğunu ekranın üst kısmında konumlandırıyor. Yandex Alpha’nın tasarımı ise sekmeler bölümünü sanki ziyaret ettiğimiz sayfanın bir bölümüymüş gibi algılamamıza neden oluyor ve sitedeki içeriğe daha rahat odaklanmamızı sağlıyor.

Bu özelliğe ek olarak Sık Kullanılanlar ve Favoriler bölümü de üst kısımdaki Bookmarks sekmesinin altına konumlandırılmış. Bu özellik de tıpkı bir önceki paragrafta değindiğimiz içeriğe odaklanma konusuyla alakalı bir durum.
Tarayıcının en fazla dikkat çeken bir başka noktası ise anasayfa arkaplanını dilediğimiz gibi değiştirebiliyor oluşumuz. Aslında fonksiyonelliğe çok bir katkı sağlamasa da kullanıcılara tarayıcılarını kişiselleştirme şansı vermesi açısından hoş bir özellik. Seçebileceğiniz arkaplan alternatifleri arasında hareketli animasyonlar bile var.

Genel olarak Yandex.Browser Alpha kullanışlılıktan ödün vermeden tasarım olarak bir hayli ilerlemiş ve rakiplerine göre ciddi anlamda farklılık yaratmış. Siz de bu yeni versiyona göz atmak istiyorsanız hemen aşağıda yer alan indirme linkimizi kullanabilirsiniz.

YORUMLAR