Bu Yaz Android'e Gelecek Özellikler Neler?

Bu yaz Android'e gelecek özellikler kullanıcılarla paylaşıldı. Peki, Android işletim sistemli telefon kullanıcılarını yaz aylarında ne tür özellikler bekliyor?

Bu yaz Android'e gelecek özellikler şimdiden birçok Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcısını heyecanlandırdı. Yeni güncellemede birbirinden çeşitli özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak Android'de bu yaz hangi yeniliklerin yapılacağını bir arada topladık.

Bu Yaz Bitmeden Android'e Gelecek Özellikler

Google, geçen yıl boyunca Android'e gelecek 5 veya 6 ile sınırlı özelliğin olduğu liste yayımlamaya başladı. Geçtiğimiz gün bu listelerin arasına bir yenisini daha dahil etti. Bu seferki liste 6 maddeden oluşuyor ve bu yaz hangi özelliklerin kullanıcılarla buluşacağına dair önemli bilgiler sunuyor.

Önümüzdeki günlerde ve haftalarda Android'e yepyeni özellikler geliyor. Şirketin duyurularından biri olan deprem uyarılarının daha fazla ülkeye gelmesi ise yazının yayımlandığı gün gerçekleşti. Bu ülkelerin arasında Türkiye de yer alıyor.

Bu yazın sonuna kadar Android'e hangi özelliklerin geleceğini aşağıdaki listeden öğrenebilirsiniz.

1. Android Deprem Uyarıları Dünyaya Yayılıyor

Google'ın kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu ve yakın bir zamanda Yeni Zelenda ve Yunanistan'daki kullanıcılarının deneyimine sunduğu deprem uyarıları artık Türkiye, Filipinler, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan'daki kullanıcılar tarafından da kullanılabiliyor.

Google Deprem Uyarı Sistemini Genişletiyor
MOBİL

Google Deprem Uyarı Sistemini Genişletiyor

Google deprem uyarı sisteminin kullanılabildiği bölge genişletiliyor. Şirketin geçen yıl insanlara bulunduğu bölgede bir deprem olduğunu bildirmek için başlattığı ve Android kullanıcılarına sunduğu uyarı sistemi, Amerika Birleşik Devletleri'nin içinde daha fazla bölgede kullanıma sunulurken ülkenin dışındaki birkaç bölgede de kullanıma açılıyor.

2. Mesajlar Uygulamasına Yıldızlı Mesajlar Özelliği Geliyor

Aile üyelerinizden, arkadaşlarınızdan, meslektaşlarınızdan ve diğer insanlardan her gün gelen sayısız mesajın içerisinden daha sonra ulaşmak isteyeceğiniz bilgileri kaybetmek kadar kolay başka bir şey daha yoktur. Neyse ki Google, Mesajlar uygulamasında önemli mesajları yıldızlamanıza olanak tanıyan bir özelliği yakında kullanıma sunuyor.

Google'a göre yıldızlı mesajlar önümüzdeki haftalarda daha geniş bir kullanıcı kitlesinin deneyimine sunulacak.

3. Gboard'daki Emoji Mutfağı Büyük Kolaylık Sağlayacak

Gboard klavyesine getirilen özelliklerden emoji mutfağı yazdığınız mesaja bağlı olarak size öneri göstermeye başlayacak. Yeni özellik, bu yaz Android 6.0 veya daha üstü sürüme sahip cihazlarda kullanıma sunulacak. Desteklenen diller arasında İngilizce ve Portekizce olacak.

4. Uygulamaları Sesle Açma

Her gün düzenli olarak kullandığınız uygulamaları açarken ne kadar zaman kaybediyorsunuz? Google, bu zamanı daha iyi bir şekilde değerlendirmeniz için sesle uygulama açma özelliği getiriyor.

5. Telefonu Sesle Yönetme İyileştiriliyor

Şu anda beta sürümünde olan özellik artık şifresini girmek isteyen kullanıcıların özel karakter kullanmasına olanak tanıyor. Örneğin "dolar işareti" dendiğinde "$" yapıyor.

6. Android Auto Geliştiriliyor

Android Auto, karanlık modu manuel olarak ayarlamanıza, yeni sekmeler açmanıza ve başa dönme butonuna basmanıza olanak tanıyacak. Auto ile artık WhatsApp ve Mesajlar'dan gelen mesajlar da okunabilecek. Benzer şekilde bahsedilen mesajlaşma uygulamalarından başka birisine mesaj gönderilebilecek. EV charging ve benzeri uygulamalar da Auto'da kullanılabilecek. Bu özelliklerin tamamı Android 6.0 ve üstü cihazlarda kullanılabilir.

YORUMLAR