Yemek Saatleri Her Şeyden Daha Önemli

Araştırmacıların son zamanlarda tavsiye ettiği diyetlerden biri olan TRE, yani zaman kısıtlı beslenme, günde 8 saat beslenme ve geri kalan 16 saatte hiçbir şey yemeden günü tamamlama anlamına geliyor.

Zaman kısıtlı yeme yöntemi olarak da bilinen yeni bir sistem birçok hastalıktan koruyor. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bu tür sistemlerin önemli bir sağlık etkisi oluşturduğu düşünülüyor.

Araştırmacıların son zamanlarda tavsiye ettiği diyetlerden biri olan TRE, yani zaman kısıtlı beslenme, günde 8 saat beslenme ve geri kalan 16 saatte hiçbir şey yemeden günü tamamlama anlamına geliyor. Böyle olunca vücut biraz zor alışsa bile, daha sonradan bunu standart yeme saati olarak algılıyor.

Zaman kısıtlı yeme sistemi

Bu sistemde neyi ne kadar yediğinizin hiçbir önemi bulunmuyor. Kalori hesabı yapmak zorunda da hissetmiyorsunuz. TRE için uzmanlar, hangi besinleri aldığınıza değil, o besinleri hangi saat aralıklarında aldığınızın önemli olduğunu söylüyor.

Bu sistem konusunda uzman olan Dr. Satchin Panda, oldukça önemli çalışmalar yürütüyordu. Sistem için bir kitap yazan doktor; kitabında sağlıklı ve uzun bir yaşam için zaman kısıtlı beslenmenin ne kadar önemli olduğunun altını çiziyordu.

Dr. Satchin Panda, “Bir elmadan sadece küçük bir ısırık aldığınız an, vücudun sindirim ve emilim sürecini tamamlaması saatler alıyor. Bu da vücudun çok çalışmasına ve organların çabuk yaşlanmasına neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR