Yeni Açılan Siber Füzyon Merkezi Türkiye'yi Hackerlardan Koruyacak

Geçtiğimiz gün düzenlenen bir tören ile Türkiye'nin ilk Siber Füzyon Merkezi hizmete girdi.

Yeni Açılan Siber Füzyon Merkezi Türkiye'yi Hackerlardan Koruyacak

Siber saldırıları henüz gerçekleşmeden tespit eden Türkiye'nin ilk Siber Füzyon Merkezi düzenlenen tören ile açıldı. Bundan sonra siber saldırılar daha yapılmadan tespit edilebilecek.

Türkiye'ye yönelik yapılan siber saldırıların artış göstermesi artık hepimizi huzursuz ediyor. Hatta geçtiğimiz gün düzenlenen bir saldırıda Sağlık Bakanlığı'na bağlı 33 devlet hastanesinden Türk vatandaşların kimlik bilgileri çalınmıştı. Tamindir sayfalarından size aktardığımız bu haberde pek çok vatandaşın tedirginlik yaşadığını söyleyebiliriz. İşte bu tür olayların önüne geçmesi için Türkiye'nin ilk Siber Füzyon Merkezi geçtiğimiz gün(17 Mayıs 2016) hizmete girdi. Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’in katıldığı törenle açılan yeni merkezde siber saldırılar henüz gerçekleşmeden tespit edilebilecek ve gerekli önlemler alınabilecek. 

Türkiye Önemli Bir Güce Kavuştu

Bilişim alanında önemli çalışmalara imza atan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'nin katkılarıyla kurulan merkez, Türkiye'ye siber dünyada önemli bir güç kazandırmış oldu. Türkiye'de bir ilk olan merkez, iç ve dış siber saldırıları tespit ederek gerekli önlemleri alıyor ve vatandaşlarımızı internet korsanlarına karşı koruyor. Açılış konuşması yapan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Dünyada sadece birkaç ülkede bulunan Siber Füzyon Merkezi’yle Türkiye, siber güvenlik konusunda önemli bir güce kavuştu. Dünyada ülkelerin güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan biri, siber saldırılar. Siber saldırıları gerçekleşmesinden önce analiz etmek, önüne geçebilmek kritik bir öneme sahip. Bugün bunun için büyük bir adım atıldı” sözleriyle tesisin önemine vurgu yaptı. 

Siber Füzyon Nedir?

Siber Füzyon, farklı kaynaklardan gelen verilerin birleştirilip yapay zeka algoritmalarıyla analiz edildiği yeni nesil bir yaklaşım olarak tanımlanabilir. Bu yaklaşım ile makinenin öğrenmesi ve gerekli protokolleri uygulaması işlemleri gerçekleştiriliyor. Klasik siber güvenlik önlemlerinin çok ötesinde bir teknolojiye sahip olan Siber Füzyon, saldırı daha gerçekleşmeden saldırının türünü ve kaynağını anlayabiliyor. 

Anonymous Hacker Grubu Sağlık Bakanlığına Saldırarak Türk Hastaların Bilgilerini Çaldı

Türkiye Hackerların En Çok Saldırdığı 4.Ülke Konumunda

Bir Siber Korsanın Dark Web’de 117 Milyon LinkedIn Hesabını Sattığı Ortaya Çıktı

YORUMLAR