Yeni Call of Duty Oyunu Duyurulmadan Ertelendi!

Call of Duty: Vanguard'ın satışları Activision'ın beklediğinden daha düşük oldu. Bloomberg'e göre gelecek yılki Call of Duty oyunu 2024'e ertelendi.

Yeni Call of Duty Oyunu Duyurulmadan Ertelendi

Activision, gelecek yılki Call of Duty oyununu 2024'e erteleyecek gibi görünüyor. Bu, 2023'ün yaklaşık yirmi yıldır yeni bir COD oyununun olmadığı ilk yıl olacağı anlamına geliyor. Bunun yerine yayıncı, bir sonraki oyun hazır olana kadar iki yıllık içerik sağlamak için bu yılki Call of Duty: Modern Warfare devam oyununa bel bağlayacak. İşte detaylar!

Call of Duty 2023 Neden Ertelendi?

Activison Resmi Açıklaması: "Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici, özel ve oynaması ücretsiz Call of Duty oyunlarına dair planlarımız var. Konuya dair basında yer alan ve aksini iddia eden haberler asılsızdır. Süreç içerisinde planlarımıza dair daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

Call of Duty: Vanguard'ın satışları Activision'ın beklediğinden daha düşük oldu, bu da Call of Duty: Warzone Pacific'teki oyuncu sayısında düşüşe neden oldu. Bloomberg'e göre, Activision'daki birçok kişinin yeni COD oyunlarının çok hızlı piyasaya sürüldüğü ve Vanguard'ın özellikle "önceki yılın oyunu tarafından yenildiği" sonucuna varmasına neden oldu. Yayıncının hem bu oyuna hem de Modern Warfare devamına daha iyi bir başarı şansı vermek için Call of Duty 2023'ü erteleme kararı almasına yol açtı.

Raporlar ayrıca bu kararın Microsoft'un Activision'ı satın almasıyla hiçbir ilgisi olmadığını doğruladı. 2023'teki boşluğu birkaç proje dolduracak gibi görünüyor. Modern Warfare devamı, önceki Call of Duty oyunları için yayınlanan sezonlara benzer bir yol haritasına sahip olacak. Haliyle bir sonraki Call of Duty çıkana kadar oyuncular bu içeriklerle vakit geçirebilecekler.

Call of Duty: Warzone 2'nin de 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Gecikmeli COD 2023 başlığından sorumlu geliştirici olan Treyarch, Warzone 2'nin yanı sıra kendi oyunlarının geliştirilmesine de odaklanarak iki projeyi tek bir yıla sığdırmak için yoğun çalışma içerisinde. Bu yılın ilerleyen zamanlarında bu iki başlık hakkında daha fazla haber bekleyebiliriz. Son olarak Activision, Bloomberg'in raporuna yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Söz konusu açıklamanın tamamına aşağıda ulaşabilirsiniz.

Yeni Call of Duty Oyunu Duyurulmadan Ertelendi

"Bu yıl, gelecek yıl ve sonrası için heyecan verici bir premium ve oynaması ücretsiz Call of Duty projeleri üzerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun dışındaki ortaya atılan diğer detaylar gerçeği yansıtmamaktadır. Doğru zaman geldiğinde daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Beklemede kalın!” Peki son oyun bizlere neler sunuyordu? 

Eleştirmenlerin beğenisini kazanan Call of Duty serisi, Call of Duty: Vanguard ile oyuncular, 2. Dünya Savaşı kahramanlarının ve onları bir araya getiren kader olaylarının gözünden küresel savaşı deneyimliyorlar. Sledgehammer Games  tarafından geliştirilen Vanguard, dünyanın en büyük tehdidiyle yüzleşmek, savaşın kaderini değiştirmek amacıyla günümüzde özel kuvvetler muharebesi olarak bilinen, farklı ülkelerden gelmiş, farklı geçmişlere sahip bir grup askerin yer aldığı ilgi çekici bir hikâye sunuyor.  

Xbox CEO'su Phil Spencer: Daha Fazla İnsan Call of Duty Oynamalı!
OYUN

Xbox CEO'su Phil Spencer: Daha Fazla İnsan Call of Duty Oynamalı!

Xbox CEO'su Phil Spencer, her zamankinden daha fazla insanın Call of Duty oynamasını ve Starfield'ı "şimdiye kadar en çok oynanan Todd Howard oyunu" olmasını istediğini söyledi.

Bu çelik gibi sinirlere sahip askerlerin olağanüstü yolculuğu boyunca oyuncular, Avrupa'nın Doğu ve Batı Cepheleri, Pasifik ve Kuzey Afrika gibi birçok savaş alanında zafer için savaşırken 2. Dünya Savaşı'nın etkili savaşlarını deneyimliyorlar. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR