Yeni iPhone 8 Konsept Videosu Taşları Yerinden Oynatacak

Çıkış tarihine birkaç ay kadar uzakta olduğumuz iPhone 8'in paylaşılan son konsept videosu konuya ilgisiz kalanların bile dikkatini çekecek.

Yeni iPhone 8 Konsept Videosu Taşları Yerinden Oynatacak

Apple’ın tasarımcısı Jony Ive’ın aklındaki ideal iPhone tasarımına ilişkin tutkulu bir dahi. Geçen yıl Wall Street Journal’de yayınlanan bir makalede, Apple’ın tasarım şefi Jony Ive’ın iPhone’un ince bir cam tabaka görünümüne sahip olmasını hayal ettiğinden bahsedilmişti. Bu yıl çıkacak olan iPhone’un tasarımına ilişkin ortaya atılan fikirler de Ive’ın ideal tasarımına doğru gidildiğini doğruluyor. 2017 model iPhone için paylaşılan son konsept tasarım videosu konuyla ilgisi olmayanların bile dikkatini çekiyor.

Çıkış tarihinden tasarımına kadar, birçok spekülasyonun odak noktası olan iPhone 8'in çizgilerinde, radikal değişiklikler olacağı kulislerde o kadar çok konuşuldu ki, artık söylentiden çok gerçekmiş gibi algılanıyor. Tasarım şefi Jony Ive’ın ideali doğrultusuda sızıntılarda yer alan bilgiler birleştirdiğimizde, çerçevelerden arındırılmış OLED ekranı ile iPhone 8’in tam da Ive’ın istediği görüntüye kavuştuğu görülüyor.

Güvenilir kaynaklardan derlenen bilgilere göre, köşeden köşeye OLED ekranı, etrafını saran aşırı ince çerçeveler ile Jony Ive’ın ideal iPhone tasarımı gerçeğe dönüşecek. Çıkış tarihine birkaç ay kalan iPhone 8 iddia edilene göre, ekranını çevreleyen 4mm’lik çerçeveler ile, zaten zarif bir görüntüye sahip olan Galaxy S8’den bile daha ince görünecek.

Birkaç haftadır ortaya atılan iPhone konsept videoları, iPhone 8’in muhtemel görüntüsü somutlaştırılmaya çalışılsa da Galaxy S8 ile iPhone 8 karşılaştırması barındıran son konsept video, iPhone sahibi olmayan kullanıcıların bile dikkatini çekti. Görünen o ki, iPhone 8’in çıkış tarihine ulaşana kadar birçok görüntü ve örnek tasarımlarla gündem bir süre daha meşgul olacak.

2018'e Kadar iPhone 8 Sahibi Olmak Hayal Olabilir

Apple'ın CEO'su Tim Cook Neden Güldü?

YORUMLAR