Yeni Steve Jobs Videosu Apple'ı Tehdit Ediyor

Steve Jobs’un yeni bulunan bir video kaydı 10 yılı aşkın süredir devam eden iPod ve iTunes konulu davaları başka yöne döndürecek

Yeni Steve Jobs Videosu Apple'ı Tehdit Ediyor

Apple’ın başarılarının mimarı Steve Jobs’un yeni bulunan bir video kaydı 10 yılı aşkın süredir devam eden iPod ve iTunes konulu davaları başka yöne döndürecek gibi görünüyor. Video, 2005 yılına uzanan davalar için “delil” olarak mahkemeye sunulacak.

Videonun içeriğinde iPod ve iTunes pazar stratejilerinin Jobs tarafından nasıl yapılandırılması gerektiği kendi sesinden yer alıyor. Stratejinin detayları iPod için yazılan yazılımın tüketiciyi doğrudan iTunes’a bağımlı hale getirerek rakip müzik çalarları bile bu ekosisteme dahil etmesi için yapılacak çalışmaların detayları da yer alıyor.

Her ne kadar artık iPod tarihte kalsa da, dava Apple’a 350 milyon dolarlık bir ceza geleceğine işaret ediyor. Bu meblağ Apple için incir çekirdeğini doldurmayacak bir ceza da olsa, Steve Jobs’un videosu, Apple pazar stratejilerinin ne kadar vahşi olabileceği hakkında fikir verecek gibi görünüyor.

Videonun Steve Jobs’un bir iş adamı ve yatırımcı olarak ününü zedeleyip zedelemeyeceği henüz tartışılırken; ilgililer hem rakip firmalara, hem de tüketicilere zarar verecek Jobs pazarlama ve tekelleşme planlarının bir delil olarak kullanılmasın piyasa için aydınlatıcı olduğu kanısında.

Videonun duruşmalardan sonra kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı henüz net değil. Ancak geçmişte Apple’ın bu tür delilleri çok iyi hasır altı ettiği gerçeği de göz ardı edilmiyor. 

Steve Jobs Brezilya'da Görüldü!

Samsung Açıkladı: Liderlik Etmek Yerine Takip Etmekten Memnunuz

YORUMLAR