Yeni YouTube Yorumlarına Karşı Kampanya Başlatıldı

Anlaşılan o ki YouTube'nin yeni yorum sistemi birçok kullanıcının hoşuna gitmemiş

Yeni YouTube Yorumlarına Karşı Kampanya Başlatıldı

Google, bir süre önce popüler video servisi YouTube için bir dizi yenilik getirmişti.

YouTube'nin oldukça uzun bir süre boyunca değişmeden kalan özelliklerinden olan yorum sistemi için yapılan bu güncelleme birçok kullanışlı özelliği beraberinde getirmişti. Kanal sahipleri ve video paylaşan kullanıcılar artık videolarına gelen yorumları denetleyebiliyor ve hangilerinin yayınlanacağını belirleyebiliyordu. Bunun yanında yorumların videolar altında listelenmeleri de bir düzene sokuluyordu. Artık video sahiplerinin, YouTube ve Google+ ünlülerinin yorumları daha üstte çıkıyor, video ile ilgili yorumlar daha altta bir arada görüntülenebiliyordu.

Fakat bütün bu yeniliklerin yanında tek bir yenilik birçok kullanıcının tepkisini çekmiş. YouTube üzerinde yorum yapabilmek için Google+ hesabınızın olması gerekliliği bu güncellemeyle birlikte gelmişti. Bu duruma isyan eden binlerce kullanıcı bu yeniliklerin geri alınmasını isteyen bir kampanyaya destek verdi.

Birkaç gün önce açılan kampanya 60.000 adet imza toplamış durumda. Kampanyanın az ve öz açıklaması ise şu şekilde:

"YouTube yorum bölümünü eski haline geri döndürün"

Google'nin kendi sosyal medya servisi Google+'yı bu şekilde zorunlu olarak kullandırtmaya çalışması hoş olmayabilir. Bu alandaki rakibi Facebook'un kendi yerini dayatmaların aksine kullanıcı beğenisiyle sağlamlaştırmış olması ise Google'yi zor durumda bırakmakta.

Facebook'un Beğen ve Paylaş İkonları İlk Defa Değişiyor

YORUMLAR