Yerli Koronavirüs Aşısı İçin Gönüllüler Aranıyor!

Yerli koronavirüs aşısı için gönüllü olabilirsiniz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aşı çalışmaları için gönüllülerde hangi kriterler arandığını açıkladı.

Yerli koronavirüs aşısının klinik çalışmaları için gönüllü aranıyor. Klinik çalışmalara katılacak kişilerde bazı kriterler aranıyor. Aşı çalışmaları için gönüllülerde hangi şartların arandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, vatandaşları aşı çalışmaları için gönüllü olmaya davet etti. Oktay tarafından yapılan açıklamaya ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Yerli Koronavirüs Aşısı İçin Gönüllü Olma Şartları Neler?

Yeni tip koronavirüs salgını etkisini sürdürürken yerli aşı projesi hız kesmeden devam ediyor. Ankara Şehir Hastanesi Aşı Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, aşı çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. NTV'deki habere göre bugün itibarıyla Türkiye'de fiili olarak çalışılan 18 aşının olduğunu belirten Oktay, bu aşıların 7 tanesini çok yakından takip ettiklerini belirtti.

Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, "7'sini yakından takip etmemizin sebebi de 3'ünün insan uygulamalarına, diğer 4'ünün de laboratuvar ve hayvan denekleri aşamasını tamamlayıp insan uygulamalarına başlama aşamasında olmasıdır. Yani 7'si son derece ciddi derecede yürütülen aşı çalışmamız var" ifadelerini kullandı.

Oktay, "Son derece güvenli, yani preklinik dediğimiz, klinik öncesi çalışmaların anlamı şu, aşı kimyasal olarak üretiliyor ama gerek laboratuvar gerek diğer çalışmalarla da bunun güvenilir olduğu tespit ediliyor ve insan üzerindeki uygulama aşamasına geçilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşları aşı çalışmaları için gönüllü olmaya davet eden Oktay, "Buradan herhangi bir hastalığı olmayan, sağlıklı ve henüz aşı yaptırmamış, henüz koronavirüse yakalanmamış vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyorum. Ne kadar çok gönüllümüz olursa aşı çalışmasında o kadar hızlı şekilde sona geliriz" ifadelerine yer verdi.

Erciyes Üniversitesinin yürüttüğü faz 3 aşamasında bir aşı çalışmasının olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kısmet olursa nisan sonu itibarıyla son aşamayı uyguluyor olacak. Dolayısıyla burada da gönüllerimize çok daha fazla ihtiyacımız olacak" dedi.

Türkiye'de Yapılan Koronavirüs Aşıları Nasıl Takip Edilir?

  • Web tarayıcısı üzerinden COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu web sitesini ziyaret edin.
  • Web sitenin orta bölümünde “Toplam aşılanan kişi sayısı” kısmından toplamda kaç vatandaşın aşılandığını görebilirsiniz. “Toplam aşılanan kişi sayısı” kısmı sık sık güncellenmektedir. Şu anda toplamda 18.454.830 vatandaşa aşı yapıldığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca web sitede şu anda 1. doz uygulanan kişi sayısı 10.873.235 iken 2. doz uygulanan kişi sayısının 7.581.595 olduğu bilgisi bulunuyor.

Yerli Koronavirüs Aşısının Yan Etkileri Neler?
Bilim

Yerli Koronavirüs Aşısının Yan Etkileri Neler?

Yerli koronavirüs aşısının yan etkileri belli oldu. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.

YORUMLAR