Yılların Yılan Oyunu Doom'a Getirildi!

Yılan oyunu Doom'da artık oynanabiliyor. Peki, iki efsane oyunu bir arada oynamak nasıl bir his uyandırıyor? Oyun, Doom'da nasıl görünüyor? İşte ayrıntılar!

Bir zamanlar en çok oynanan oyunların başında gelen yılan oyunu Doom'a getirildi. Bir yazılımcı, seneler önce çıkışını gerçekleştiren video oyununda sadece fareyi kullanarak yılanı hareket ettirmeyi mümkün hale getirdi.

Oyun dünyasının geçmişteki haline göre çok daha renkli hale gelmesi ve teknolojinin inanılmaz bir boyuta taşınması ile dünyanın en popüler video oyunlarından biri olmayı başarmış Doom'la ilgili çalışmalar da yapıldı. Doom'la ilgili yapılan en önemli ve en şaşırtıcı çalışmalardan bir tanesi de elektronik gebelik testinde Doom'un açılması olmuştu.

Twitter'da yayımlamış olduğu tweet ile sosyal medyanın gündemine giren Foone isimli yazılımcı, elektronik bir ekrana sahip hamilelik testinde Doom'u çalıştırabilmişti. Kalite açısından her ne kadar üst düzey olmasa da gebelik testinin 128x32 piksel monokrom ekranında Doom çalıştırmak birçok oyuncunun da dikkatini çekmişti.

Oyuncular, yukarıdaki çalışmanın yanı sıra Doom'un daha birçok yerde çalıştırıldığına şahit oldu. Örneğin çıkışını gerçekleştirdiği günden bugüne eleştirilerin odak noktası olan Cyberpunk 2077 için geliştirilen bir mod, oyunu bir zamanların en çok sevilen oyunlarından Doom'a çevirmişti.

Doom ReShade for Cyberpunk 2077 olarak isimlendirilen bu oyun modu, adından da tahmin edilebileceği gibi oyunun grafik kalitesini tamamen değiştiren bir mod olarak sunulmuştu. Modun temel amacı, oyuncularda 1993 yılında bir video oyunu oynuyormuş hissi uyandırmaktı. Oyun modu ayrıca eski video oyunlarında sık sık görülen çizgileri ekleyerek sınırlarını biraz daha zorlamıştı.

Bu CyberPunk 2077 Modu, Oyunu Doom’a Çeviriyor
OYUN

Bu CyberPunk 2077 Modu, Oyunu Doom’a Çeviriyor

Mod geliştiricileri, CD Projekt RED’in son zamanlardaki en çok tartışılan video oyununu değiştirecek modlar geliştirmek için kollarını sıvadı.

Yılan Oyunu Doom'da Oynanabiliyor

Yukarıdaki örneklere çok sık aralıklarla denk gelen oyuncularda "Doom'u çalıştırabilir mi?" sorusunu sormak bir alışkanlık haline gelmişti fakat bir programcının video oyununa son dokunuşu oyuncuların bu alışkanlığı terk etmesine ve onların "Doom'da çalıştırılabilir mi?" sorusunu sormaya başlamasına neden olacak gibi görünüyor.

Kgsws isimli geliştirici tarafından geliştirilen mod, senelerin eskitemediği oyunu Doom'da çalıştırmanıza olanak tanıyor. Doom'da yılan oyunu oynamak için yapılması gereken ise farenizi hareket ettirerek hedefinize ulaşmaktan ibarettir.

Yılan oyununun çalıştırılabildiğini gören oyuncular, Doom'da Pac-Man veya Super Mario gibi oyunları çalıştırmanın mümkün olup olmadığını da merak etmeye başladı. Senelerin eskitemediği iki video oyununu bir arada oynamak için kgsws'nin doom_ace sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Minecraft ve Doom'u Birleştiren Oyun: Doomed: Demons of the Nether
OYUN

Minecraft ve Doom'u Birleştiren Oyun: Doomed: Demons of the Nether

Doom daha öncesinde hamilelik testinde oynanması ile gündeme gelmişti.

YORUMLAR