YKS Tarihi Açıklandı: Deprem Bölgesindekiler İçin Önemli Duyuru!

Bu yıl da milyonlarca öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının gerçekleştirileceği tarih açıklandı. İşte merak edilen detaylar!

Her yıl üniversiteye giriş için milyonlarca öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin bu yıl gerçekleştirileceği tarih açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ayrıca deprem bölgesindeki kişiler için oldukça önemli bir duyuru yaptı.

YKS Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM, resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden YKS ile ilgili çok önemli bir  açıklamada bulundu. Yapılan açıklama ile beraber üniversite sınavının ne zaman yapılacağı belli oldu. ÖSYM, YKS'nin 17-18 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Sınav tarihi ile ilgili yapılan açıklamada "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Aktarılan bilgilere göre deprem felaketinden etkilenen iller arasında yer alan Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS yapılmayacak. Adaylar istediği şehirde sınava girebilecek.

ÖSYM, "Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak" sözlerine yer verdi.

YKS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

YKS başvuruları 8 Mart 2023 yani bugün saat 12.00 itibarıyla başlayacak. Başvuru işlemini ister ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ister ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden isterseniz ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebileceksiniz.

Sınava her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilecekler.

YKS'de 2. Dönem Konuları Olacak mı?

Üniversite öğrencisi olmak için girilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ikinci dönem konularının yer alıp almayacağı bir süredir merak ediliyordu. Paylaşılan bilgilere göre sınavda 12. sınıf ikinci dönem konuları olmayacak. 

YKS Sınav Giriş Belgesi Öğrenme, YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Mi Olmalı?
İNTERNET

YKS Sınav Giriş Belgesi Öğrenme, YKS Sınav Giriş Belgesi Renkli Mi Olmalı?

ÖSYM, YKS sınav giriş belgesi nasıl öğrenilir? YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı? ÖSYM, YKS sınav giriş belgesi öğrenme ekranı açıldı.

YORUMLAR