YouTube 4K Video İzlemeyi Ücretli Yapmaktan Vazgeçti

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan YouTube'ta 4K video izlemenin ücretli olacağı iddialarına YouTube yetkilileri son noktayı koydu. İşte detaylar!

YouTube 4K Video İzlemeyi Ücretli Yapmaktan Vazgeçti

Pek çok şirket, hizmetine farklı yöntem ve koşullarla ücretli abonelik veya üyelik seçeneği eklemeye başladı ve bunlar arasında YouTube da bulunuyor. Katıl seçeneği gibi ücretli video izlenebilecek sistemleri hizmetine yerleştiren YouTube'un geçtiğimiz haftalarda 4K video izlemek için de ücret isteyeceği iddiaları ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan iddialar, YouTube'ta 4K ve 8K video izlemek için YouTube Premium sahibi olmanın gerekeceği yönündeydi. İlk olarak Reddit'te paylaşılan bir ekran görüntüsünde bir kullanıcı, izlediği videonun görüntü kalitesini 4K'ya almak istediğinde "Yükseltmek için dokunun" seçeneğiyle karşılaştı.

YouTube'da 4K Video İzlemek Artık Ücretli Olabilir!
İNTERNET

YouTube'da 4K Video İzlemek Artık Ücretli Olabilir!

Dünyada ücretli abonelik sistemlerine rağbet her geçen gün artıyor. Reklam gelirlerinden daha fazlasını vadeden bu yöntem sayesinde firmalar düzenli ve güvenilir bir para kaynağı elde ediyor.

YouTube Testlerin Sona Erdiğini Açıkladı

Bunun başka bir testin parçası olacağının iddiaları da ortalıkta dolaşıyorken YouTube geçtiğimiz gün Twitter üzerinden bir kullanıcının sorusu üzerine soru işaretlerini gidermiş oldu. 4K video izlemek için YouTube Premium gerektiren testlerin gerçekleştirildiğini doğrulayan YouTube, bu testlerin sona erdiğini ve 4K video için herhangi bir ücret istenmeyeceğini açıkladı.

Testler YouTube'un istediği şekilde gitmemiş gibi görünüyor. YouTube neden bu kararından vazgeçtiğine dair bir bilgi sağlamasa da bu kararından dönmesinin kullanıcılar için iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Peki siz bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR