YouTube Artık Videoların Oynatılmama Sebebini Size Söyleyecek

Google, dünyanın en büyük video yayın servisi YouTube için yeni bir hizmeti kullanıcılara sundu.

YouTube Artık Videoların Oynatılmama Sebebini Size Söyleyecek

Google, dünyanın en büyük video yayın servisi YouTube için yeni bir hizmeti kullanıcılara sundu. İşimizden, okulumuzdan evimize geldiğimizde sosyal medya hesaplarımızı kontrol ederken YouTube videolarına takılabiliyoruz ve müzik dinlemek için YouTube hizmetini tercih edebiliyoruz. Fakat her zaman bu keyfi yaşamamız mümkün olmayabiliyor. Farklı nedenlerden ötürü YouTube üzerinden videoları seyredemiyoruz veya yüksek kalite videolar çok yavaş yüklenerek canımızı sıkabiliyor.

İşte bu gibi durumlarda problemin ne olduğunu görebilmemiz için YouTube "Video Quality Report" yani video kalitesi raporlama adlı hizmetini kullanıma açtı. Video Quality Report temel olarak YouTube videolarını seyredememizin nedeninin internet bağlantı sağlayıcımızdan kaynaklanan internet bağlantı problemi mi yoksa YouTube sunucuları mı olduğunu ölçüyor. 

Video Quality Report dünya çapındaki kullanıcıların internet bağlantı sağlayıcılarını 720p HD kalite videolarda test ederek yüzde 90 üzeri oynatma yeterliliği gösteren sağlayıcılara YouTube HD video oynatma etiketi verecek. Servis şu an için sadece Kanada'da hizmet veriyor; fakat yakında diğer ülkeler için de hizmete açılacak.

Google 2013 Yılında 350 Milyondan Fazla Kötü Reklamı Yayından Kaldırdı

YORUMLAR