YouTube Com.tr Alan Adıyla Türkiye'ye Yerleşiyor

YouTube artık com.tr alan adı uzantısıyla ülkemizde resmi olarak faaliyet göstererek hem yasalara tabi olacak hem de vergi ödeyecek.

YouTube Com.tr Alan Adıyla Türkiye'ye Yerleşiyor

YouTube ile Türkiye arasındaki ilişkiler uzun bir süre ekşi devam etmiş olsa da Google'ın kararıyla YouTube'un "com.tr" alan adını alması ve Türk regülasyonları ile vergilerine tabi olması internet devi ile ülkemiz arasındaki bozgunluğun sona erdiğini gösteriyor.

Devlet yetkilileri uzun süredir Google'a Türkiye'de vergilerini ödemesi yönünde baskı kuruyorlardı ve Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakaretleri içeren videolar nedeniyle YouTube 2008'den 2010 yılına kadar ülkemizde engelli olarak kalmıştı.

YouTube'un Türkiye'de resmi olarak yer alması bu tip içerik ihlalleri ve uygun olmayan içeriklerin kaldırılması konusunda mahkemelerin ve şikayetlerin daha etkili olarak hızlıca kaldırılmalarını sağlayacak.

Her ne kadar bu denetim mekanizmasının sansüre ne kadar mahal vereceğini şimdiden tahmin etmek imkansız olsa da ilerleyen günlerde bizleri çok daha yerelleştirilmiş bir YouTube bekliyor olacak.

YORUMLAR