YouTube Küçük Kanallara Yeni Özellikler Getirdi

Popüler video paylaşım sitesi YouTube'dan küçük ölçekli kanalları sevindirecek bir haber geldi. 1000+ üzeri aboneye sahip kanalların sahip olduğu özellikleri artık 100+ aboneli kanallar da kullanabilecek.

YouTube Küçük Kanallara Yeni Özellikler Getirdi

YouTube'un büyük kanallar için sağladığı özellikler artık 100 ve üzeri aboneye sahip kanallar tarafından da kullanılabilecek.

Bu bilgilere göre, sadece 1000+ aboneye sahip olan kanalların kullanımına açık olan canlı yayın özelliği, aşamalı olarak değiştirilerek 100 ve üzeri aboneye sahip kanallar tarafından da kullanılabilir hale getirildi. Elbette, YouTube'un küçük kanalların hizmetine açtığı özellikler bununla da kalmıyor. Canlı yayın özelliğine ek olarak birkaç faydalı özellik daha 100+ aboneye sahip kanalların hizmetine açıldı. 

YouTube tarafından açıklanan bu güncelleme önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tamamen uygulamaya konacak. Bu özelliğin aktif hale geldiğinden haberdar olmak isteyen kullanıcıların sıklıkla YouTube Live sayfasında yer alan 'Enable' (etkinleştir) seçeneğini kontrol etmesi öneriliyor.

Bu özelliğe ek olarak küçük ölçekli kanallar artık diledikleri gibi ekran görüntüsü seçebilecek. Bu da demek oluyor ki kullanıcılar artık eklenen videodan rasgele seçilen üç ekran görüntüsüyle sınırlı kalmak zorunda değil. 

Eklenen diğer bir özellik ise kullanıcıların videoyu istedikleri bir açıklamayı not olarak ekleyerek link verebilecek olmaları.

Konuya ilişkin olarak YouTube, kullanıcılara yardım etmek için var olduklarını; promosyondan, kanal yönetimi ve içerik optimizasyonuna kadar uzanan bir sklada kullanıcılarına tüm kaynak ve programlarıyla destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Anlaşılan o ki YouTube kullanıcıları yakın gelecekte pek çok yeni özelliğe sahip olacak. 

YORUMLAR