YouTube, Video, Shorts ve Canlı Yayınları Farklı Sekmelere Ayırdı

YouTube, kullanıcıların ısrarla istediği değişikliği nihayet platforma getiriyor. İşte detaylar!

YouTube, Video, Shorts ve Canlı Yayınları Farklı Sekmelere Ayırdı

YouTube, videoların platformunda nasıl göründüğünü etkileyen bir değişiklik sunuyor. Şirket bugün, video içeriğini tüm kanal sayfalarında üç farklı sekmeye bölen yenilenmiş tasarımını duyurdu. Sekmelerden biri YouTube'un geleneksel uzun biçimli video içeriği için, diğeri yalnızca YouTube Shorts için ve üçüncüsü de geçmiş, şimdiki ve gelecek canlı yayınlar dâhil olmak üzere Canlı videolar için kullanılabilecek.

Değişiklikler, kullanıcıların izlemek istedikleri YouTube videolarının türlerine daha kolay erişmelerini sağlayacak. YouTube bu değişikliği kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak yaptığını söylüyor. Bir duyuruda şirket, izleyicilerden, bir içerik oluşturucunun kanal sayfasını keşfederken en çok ilgilendikleri içerik türlerine gitmek istediklerini duyduklarını ve bu geri bildirimin bu değişikliğe yol açtığını söyledi.

YouTube, Video, Shorts ve Canlı Yayınları Farklı Sekmelere Ayırdı

Shorts'lar İçin Artık Ayrı Bir Sekme Bulunuyor

Tasarımdaki yenilik aynı zamanda Shorts içeriğinin ve Canlı yayınların artık kanal sayfasındaki ana Videolar sekmesinde bulunmayacağı anlamına geliyor.

Ancak Shorts izlemeyi sevenler için bu yenilenen tasarım, YouTube'un onları daha kısa biçimli videolara yönlendirmenin bir yolunu sunuyor. Artık kullanıcılar, ana YouTube uygulamasındaki Shorts özet akışında Shorts videoları izlediğinde, ardından içerik oluşturucunun kanalına gittiğinde, daha fazla Shorts içeriği izlemek için doğrudan bu yeni Shorts sekmesine gönderilecekler.

YouTube, yenilenen tasarımın bugünden itibaren kullanıma sunulacağını ve önümüzdeki haftalarda tüm cihazlarda tüm kullanıcılara sunulacağını söylüyor.

YouTube Premium Fiyatlarına %76 Zam
İNTERNET

YouTube Premium Fiyatlarına %76 Zam

Dünyanın en çok kullanılan video platformu olan YouTube, geçtiğimiz senelerde kullanıma sunduğu YouTube Premium abonelik sistemiyle her geçen gün daha fazla kullanıcıyı kendisine çekmeyi başarıyor.

YouTube, Herkese Açık Kullanıcı Adı Özelliğini Tanıttı
İNTERNET

YouTube, Herkese Açık Kullanıcı Adı Özelliğini Tanıttı

Twitter, Facebook, TikTok ve Twitch başta olmak üzere birçok çevrimiçi platformda kullanıcılar, kendilerine ait kullanıcı adları oluşturuyor.

YORUMLAR