YouTube Yasağa Karşı Yasal Mücadeleye Başladı

YouTube yasağın kaldırılması için mahkemeye başvurdu

YouTube Yasağa Karşı Yasal Mücadeleye Başladı

Ülkemizde bir süre önce erişime kapatılan YouTube sürecin gidişatını değiştirmek için yasal yollara başvurdu. Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce kalkan Twitter yasağının uygulanmasının 1 hafta ardından popüler video servisi YouTube da yasaklanmış, servise ülkemiz üzerinden erişim yapmak mümkün olmamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise YouTube yasağı konusunda Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi TİB'in aldığı idari karar için yürütmeyi durdurma kararı almış; fakat kısa bir sürenin ardından yine YouTube için engellenme kararı çıkmıştı.

Durumun bu karışık yapısı sonucu YouTube bizzat kendi adım atmaya karar vererek yasal temsilcileri aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne YouTube yasağının kaldırılması için başvuruda bulundu.

Twitter yasağının bir süre önce kaldırılmış olmasına rağmen YouTube yasağının halen kaldırılmamış olması hem bireysel hem de ticari kullanımlarda sıkıntılar doğurmakta. Özellikle YouTube üzerinden yayın yapan medya kuruluşları ve teknoloji siteleri, YouTube reklamları ile gelir elde eden kurumlar için YouTube yasağı büyük bir problem. Bireysel kullanımlarda ise aranılan rehber videolara ve dinlenilecek müziklere erişememek gibi sıkıntılar doğmakta.

Eğer YouTube üzerindeki videolara özgürce erişmek isterseniz güvenli ve hızlı bir internet bağlantısı sunan SmartSafeDNS programı ile kolayca siteye erişim sağlayabilirsiniz:

Vine'a Özel Mesajlaşma Özelliği Geldi

YORUMLAR