YouTube Yeni Canlı Yayın Özelliği Üzerinde Çalışıyor!

YouTube artık canlı yayınları bulmayı kolaylaştıracak. YouTube, bir kanalın canlı yayında olduğunu netleştirmek için avatarlarda ince ayarlara gidiyor.

YouTube Yeni Canlı Yayın Özelliği Üzerinde Çalışıyor

YouTube'da çok büyük miktarda içerik var ve bunun büyüyen bir kısmını canlı akışlar oluşturuyor. Bir canlı akışı sona erdikten sonra yakalamak çoğu zaman mümkün olsa da, bu, canlı bir etkinliği diğerleriyle aynı anda izlemekten kaynaklanan heyecanı ve topluluk hissini kaçırmak anlamına gelmekte. YouTube artık canlı yayınları bulmayı kolaylaştıracak. İşte detaylar!

Hem TikTok hem de Instagram tarafından zaten kullanılan bir fikri ödünç alan YouTube, bir kanalın canlı yayında olduğunu netleştirmek için avatarlarda ince ayarlara gidiyor. Değişiklik, bir kanal canlı yayın yaparken, avatarının etrafında net ve açık bir gösterge olarak bir halka gösterileceği anlamına geliyor. Ayrıca avatara tıklarsanız, içerik oluşturucunun profili yerine doğrudan canlı yayına yönlendirileceksiniz.

YouTube'un Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan, değişikliğin haberini bir tweet'te paylaştı:

 

Şu anda masaüstü kullanıcılarından söz edilmiyor ve özelliğin sadece mobil cihazlara özel mi olup olmayacağı belli değil. Peki, bu canlı yayın bulmayı kolaylaştıracak mı? Cevap gerçekten YouTube'u nasıl kullandığınıza bağlı. Bir kanalın hevesli takipçileri olan kişiler, muhtemelen yaklaşan canlı yayınlardan haberdar olacak ve kaçırmamalarını sağlamak için bir hatırlatıcı oluşturmuş olacaklar. 

Mohan'ın tweetine verilen bazı yanıtlar da değişikliğin değerini sorguluyor, ancak hiçbir yeni özellik herkesi eşit ölçüde memnun etmeyecek. Önceden kaydedilmiş videolar yerine canlı yayınları aramak isteyen herkes için hızlı ve kolay bir yol sunulmuş olacak. YouTube kullanıcılarında büyük bir heyecan yaratan bir değişiklik olmayabilir, ancak özellik diğer video platformlarıyla uyumlu hale gelmiş olacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

YouTube Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

YouTube reklam kaldırma (engelleme) sandığınız kadar zor değil. YouTube videolarındaki reklamları engellemek, hem mobil hem de masaüstünde mümkün.

Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR