Youtube Yorum Sistemi Güncelleniyor

Youtube videolarının alt tarafında yer alan yorum bölümü uzun süredir oldukça kullanışsız ve kullanıcıların gerçek anlamda tartışmalarına olanak sağlamayan bir yapıya sahip. Öyle ki birçok videonun altında yer alan ve kullanıcıların beğenileri sonucu üst

Youtube Yorum Sistemi Güncelleniyor

Youtube videolarının alt tarafında yer alan yorum bölümü uzun süredir oldukça kullanışsız ve kullanıcıların gerçek anlamda tartışmalarına olanak sağlamayan bir yapıya sahip. Öyle ki birçok videonun altında yer alan ve kullanıcıların beğenileri sonucu üst sıralara taşınan yorumlar, gerçek anlamda videoların içerikleriyle alakasız ve rahatsız edici.

Yaşanan bu sıkıntıların ve eksikliklerin farkına varan Youtube, sonunda yorum sistemini güncelleyeceğini duyurdu. Tamamen güncellenecek yorum sistemiyle birlikte, şu an kullanılmakta olan yorum sistemi yerini tamamen farklı bir sisteme bırakacak. Yeni yorum sistemiyle birlikte kanal ve video sahiplerine çok daha fazla yetki verilirken, önemli ve ilgili yorumların üst sıralarda olması sağlanacak.

Yapılacak olan güncelleme sanıyorum ki en çok kanal ve video sahiplerini sevindirecek. Çünkü gelecek olan güncellemeyle birlikte kanal sahipleri yasaklı kelimeler belirleyerek, bu kelimeleri içeren yorumların doğrudan silebilecek veya moderasyon için beklemeye alabilecek. Bu da doğal olarak videolar altında yer alan birçok kalitesiz yorumun önüne geçme konusunda video sahiplerine büyük bir yarar sağlayacak.

Bunun dışında daha önce tarihe göre sıralanan ve yeni yorumların üst kısımlarda görüntülendiği yorum listeleme sisteminde de tamamen revizyona gidiliyor. Yeni yorum listeleme sisteminde üst sıralarda video sahiplerinin, Youtube ünlülerinin, Youtube ve Google+ üzerinde tanınan kişilerin yorumları yer alacak. Bu sayede videoyu izleyen kullanıcılar, videonun alt tarafında gerçekten video ile ilgili yorumları ve eleştirileri görüntüleyebilecek.

Önümüzdeki haftadan itibaren kanal sayfaları üzerinde aktif olarak kullanıma başlayacak olan yeni yorum sıralama sisteminin, yıl sonuna kadar tüm video sayfaları üzerine entegre edilmesi planlanıyor.

Son olarak Youtube üzerine gelen bir diğer yenilikte Google+ entegrasyonu. Tüm servislerini birbirine bağlamayı seven Google, her zaman olduğu gibi bu kezde sosyal ağı Google+ ile Youtube üzerinde de bir etkileşim yaratmayı hedefliyor. Google+ entegrasyonu sayesinde kullanıcıların Youtube videoları için yaptıkları yorumlar doğrudan hesapları üzerinde belirledikleri kişiler tarafından da görüntülenebilecek.

Genel yorum kalitesini arttırmak ve kalitesiz yorumların önüne geçmek için Youtube yorum sistemi üzerinde yapılacak olan güncelleştirmeler bakalım işe yarayacak mı?

Oppo N1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR