YouTube'da Paralı Kanal Dönemi Başlıyor

YouTube'un çok yakında paralı kanallara ve ücretli videolara imkan tanıyacağına dair güçlü işaretler var.

YouTube'da Paralı Kanal Dönemi Başlıyor

YouTube ilk yayınından beri kullanıcılara tamamen ücretsiz videolar sunma özelliğini sürdürüyor ancak gelecekte bu durumun ufak değişikliklere uğrayabileceğine dair işaretler görünmeye başladı. Bu hafta açıklamalar gerçekleştiren YouTube yöneticileri, paralı kanal ve videoların gelecekte YouTube'un iş modeli için önemli bir adım olacağını açıkladılar.

YouTube Başkan Yardımcısı Robert Kyncl Çarşamba günü gerçekleştirdiği açıklamada içerik üreticileri için ek gelir kaynakları yaratmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Pek çok kullanıcının paralı YouTube videolarına karşı olduğunu belirten Kyncl, zaman içerisinde kanal sahiplerinin bu model ile yeni şeyler deneyeceklerine inanıyor.

Google'ın 2009 yılından beri YouTube için paralı video özelliğini düşündüğü ancak şimdiye dek net bir açıklama yer almadığı da bilinenler arasında. Kendi video politikasına sahip olmak isteyen kanal sahiplerinin işine yarayabilecek olan bu uygulama aynı zamanda ücretli olarak filmlerin YouTube üzerinden kiralanmasına da imkan tanıyabilir.

Apple veri merkezlerine yenilenebilir enerji dönemi

YORUMLAR