Youtube'un Başı Dertte!

YouTube'un başı müzik dünyasının en büyük menajerlerinden bir tanesi ile belada. YouTube'dan yeni servisi Music KEy için ödeme isteyen menajer 20.000 şarkıyı geri çekmek için hazırlanıyor.

Youtube'un Başı Dertte!

Müzik dinlemekten tutun da dizi, film, eğitici, komik ve benzer türdeki tüm videoları izleme imkanı bulduğumuz YouTube'un başı Dünya'nın en popüler müzik menajerlerinden bir tanesi olan Irving Azoff ile belada. Azoff, YouTube'un yeni açılacak olan müzik servisi Music Key'in ekstra ödeme yapmayacağı için YouTube'da bulunan 20.000 adet şarkıyı oynatma lisansı olmadığından geri çekmek istiyor.

Bildiğiniz üzere sanatçılar yada diğer YouTuber'lar platform üzerindeki videolarında reklamlar gösterilmesini sağlayarak gelir elde edebiliyorlar. YouTube yasal olarak sanatçıların yada diğer tüm kullanıcıların videolarını barındırarak herhangi bir izin yada telif problemi oluşturmadan karşılıklı kazanç sağlayan bir platform. Tabi bu kazanılan ücretler izlenme rakamları yükseldikçe uçuk boyutlara ulaşıyor. İşin içine popüler sanatçılar girdiğinde izlenme rakamları da oldukça yüksek oluyor. Irving Azoff'u tanımıyor olabilirsiniz fakat kendisi müzik piyasasının en büyük menajerlerinden bir tanesi. Ve birlikte çalıştıkları arasında Pharrell Williams ve John Lennon gibi isimler yer alıyor. Bu nedenle bu olay YouTube için büyük bir problem oluşturabilir. Nedeni ise diğer büyük menajerlerinde Azoff gibi davranma ihtimali.

Google çalışanlarından bir tanesinin Wall Street Journal'a YouTube'un MusicKey için tüm gerekli haklara sahip olduğunu söylediğini biliyoruz. Fakat Irving Azoff aynı şekilde düşünmeyerek, YouTube'un MusicKey servisi için de sanatçılara ve diğer video servislerine ekstra ücret ödemesi gerektiğini savunuyor.

Daha önce YouTube'a karşı açılan telif hakkı davalarının bir çoğu düştü ve neredeyse hepsini YouTube kazandı. Ayrıca YouTube gibi güçlü bir platform üzerinden 20.000 adet şarkınızın kaldırılması da aslında hiç de istediğiniz bir durum olmayabilir. Ayrıca Azoff bu sürece girerse işler oldukça uzayacak ve daha da kötüye gidecek.

Olayın kısacası Irving Azoff isimli menajer, YouTube'dan sahip oldukları videoların ve sanatçıların şarkılarını MusicKey üzerinde oynatabilmesi için standart ücretlerden daha fazla ücret ödemesini istiyor. YouTube ise şu an sadece gerekli tüm haklara sahip olduğunu belirtti. Durumun nasıl gelişeceğini hep birlikte göreceğiniz. Bakalım John Lennon, Pharrell Williams ve pek çok diğer sanatçının videoları YouTube'dan kaldırılacak mı?

Kaybolan Telefonunuzu Bulmanıza Yardımcı Olacak 9 Android Uygulaması

YORUMLAR