Yüz Binlerce Kullanıcı Ücretsiz Android Uygulaması Tuzağına Düşüyor

Uygulama marketlerinden indirilen bedava uygulamaların bedelini kullanıcıların nasıl ödediği açıklandı.

Yüz Binlerce Kullanıcı Ücretsiz Android Uygulaması Tuzağına Düşüyor

İnternet güvenlik şirketleri, uygulama marketlerinden indirilen ücretsiz uygulamaların bedelini kullanıcıların nasıl ödediğini belirledi. Uygulamalar tüm kişisel alışkanlıklarımızı paylaşabiliyor. 

Uygulama mağazalarında beğenip telefonlarımıza yüklediğimiz pek çok ücretsiz uygulamanın parayı nasıl kazandığını merak ediyor musunuz? Cevabını güvenlik yazılımları yapan şirketler veriyor. Bu uygulamalar, akıllı telefonlarımızda belli uygulamalara entegre olarak günlük alışkanlıklarımızı takip edebiliyor ve reklam şirketlerinin sunucularında potansiyel müşteri kategorisinde depoluyor. Ücretsiz olmasının çekiciliğini bizler reklam şirketlerinde birer "veri" olarak ödüyoruz.

Facebook ve benzeri sosyal ağ uygulamalarından bildiğimiz bu yöntemi uygulayan pek çok uygulama olduğu açıklandı. Hatta bedava olup reklam gömülü uygulamalar, bir süre sonra para talep edip reklamları kaldıracağını vaat etse de reklamları kaldırdıktan sonra arkada bilgileri derlemeyi sürdürüyorlar.

Uygulama mağazalarında bulunan ücretsiz uygulamaların yaklaşık 250 bin reklam verene veri sağladığını tespit eden Vigneri & Co güvenlik ve yazılım firması, her ücretsiz uygulamanın minimum 800 ile bin kadar siteye veri aktarabildiğini açıkladı. Bazı uygulamaların içinde zararsız gibi görünen malware barındırdığını da açıklayan yazılım kuruluşu Android kullanıcılarının ücretsiz uygulamalar yüklerken iki kere düşünmelerini ve güvenecekleri, köklü uygulama geliştiricileri seçmelerini tavsiye ediyor. 

İnternet'in En Büyük Belası Adware Yazılımlar Hızla Yayılıyor

YORUMLAR