Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi: MEB'den Yeni Açıklama

Yüz yüze sınavlar ertelendi açıklaması yapıldı. Hangi sınavlar ertelendi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak? MEB'den yapılan açıklama haberimizde.

yuz-yuze-sinavlar-ertelendi

Yüz yüze sınavlar ertelendi. Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak? MEB'den yüz yüze sınavlar ile ilgili yeni açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada sınavların ertelendiği bilgisi verildi. Hangi sınıflar yüz yüze sınav olmayacak? İşte MEB'in yaptığı açıklama.

Yüz Yüze Sınavlar Ertelendi: Yüz Yüze Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

MEB hem liseler hem de ortaokullar ile ilgili yüz yüze sınav açıklaması yaptı.

Ortaokullar ile ilgili Açıklama

Ortaokullar hakkında MEB şunları söyledi:

Ortaokullardaki yüz yüze sınavlar, yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.

Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır. Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarında sınavlar, okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edilecektir. Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması hâlinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir.

ortaokullar-ile-ilgili-aciklama

Liseler ile ilgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada liseler ile ilgili şu cümlelere yer vermişti:

"Hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacaktır. 12. sınıfların sınavları devam edecek olup 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacaktır."

Yapılan açıklamada belirtildiği üzere lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak. Lise son sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlanacak.

yuz-yuze-sinavlar-ertelendi-yuz-yuze-sinavlar-ne-zaman-yapilacak

Yüz yüze sınavların ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okularımız ile paylaşmayı unutmayın!

Ramazan Ayında 22 İle Koronavirüs Yasakları Gelecek İddiası
Bilim

Ramazan Ayında 22 İle Koronavirüs Yasakları Gelecek İddiası

Ramazan ayında yasaklar gelecek mi? Koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesi ile birlikte yasakların geri getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Koronavirüs vaka sayılarında artış sürüyor.  Bir hafta önce kırmızı olan il sayısı 25 iken şu anda 39 il kırmızı olmuş durumda Vaka sayısı İstanbul’da 100 binde 178’den 251’e, Ankara 100 binde 68’den 107’ye, İzmir’de 100 binde 78’den 111’e çıktı. Vaka oranında en yüksek il ise 100 binde 509 ile Samsun oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 13-19 Mart tarihli verilere göre sadece bir il mavi olarak kaldı. Bu il 100 bin kişide görülen 8.18 vaka ile Şırnak oldu. Uşak da mavi il olarak bilinmekteydi ancak vaka sayıları yükseldi ve Uşak mavi il özelliğini kaybetti.

YORUMLAR