Zoom Güvenlik Açığı Başına Para Ödeyecek!

Zoom güvenlik tedbirlerini elden bırakmamak zorunda. Federal Ticaret Komisyonu ile yaptığı anlaşmaya göre her bir güvenlik ihlali için para ödemeye başlıyor.

Zoom güvenlik tedbirlerini sıkı tutacak. Video konferans uygulaması, yeni tip koronavirüs salgınıyla beraber popülaritesinin ve sorumluluklarının aynı oranda arttığının bilincinde olarak görüntülü görüşme uygulamasını kullanan kişilerin güvenliğini sağlamak, gizlilik endişelerini ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Zoom Güvenlik Tedbirlerini Bırakmamak Zorunda

Zoom, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana kullanım oranında yaşanan büyük artışın sonrasında görüntülü görüşme uygulamasının en önemli parçalarından güvenlik kriterini eskisine oranla daha çok ele alacağını belirtti. Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan uyarılar sonrasında kullanıcılara daha iyi bir gizlilik imkanı sunmayı hedefleyen video konferans uygulaması, herhangi bir veri ihlali yaşanır yaşanmaz FTC’nin bu konuda bilgilendirilme isteğini kabul etti.

Federal Ticaret Komisyonu’nun Zoom ile ilgili en büyük sorunu, görüntülü konuşma uygulamasının kullanıcıları uçtan uca şifreleme kullanımı konusunda yanlış yönlendirmede bulunmasıydı. Engadget’a göre uygulama 2016 yılına kadar kullanıcıların uçtan uca şifreleme ile güvence altında tutulduğunu söylemişti fakat uygulama aslında o zamandan beri bu şifreleme yöntemini kullanmıyordu. Şirket, kullanıcılarına uçtan uca şifreleme sunmaya çok yakın bir zamanda başladı.

Federal Ticaret Komisyonu, Zoom’un yanlış yönlendirmelerinin insanları yanlış yönlendirdiğini ve uygulama hakkındaki düşüncelerinin bundan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Komisyon ayrıyeten şirketin Mac kullanıcılarına Temmuz 2018 güncellemesinde sunduğu ZoomOpener ile ilgili birtakım sorunlara da değindi. Komisyona göre ZoomOpener Zoom’u Mac’e kullanıcının izni alınmadan yeniden yüklemek için kullanılabiliyordu.

FTC Tüketici Koruma Bürosu Müdürü Andrew Smith, Zoom’un güvenlik standartları ile vaatlerinin uyuşmadığını belirtti ve bu son gelişmenin Zoom kullanıcılarının güvenli bir toplantı oluşturduğundan ve verilerinin koruma altında olduğundan emin olmasına yardımcı olacağını söyledi.

Zoom temsilcisi, Engadget’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kullanıcılarımızın bize duyduğu güveni önemsiyoruz. Özellikle bu benzeri görülmemiş küresel krizde onları birbiriyle bağlantılı halde tutmak için bize güvendikleri için güvenlik ve gizlilik standartlarımızı düzenli olarak iyileştiriyoruz. Platformumuzun kaydettiği ilerlemeden gurur duyuyoruz. FTC tarafından belirlenen sorunları ele aldık.”

Zoom’un Federal Ticaret Komisyonu ile yaptığı anlaşma, şirketin gelecekte güvenlik ve gizlilikle ilgili meydana gelen her bir sorun için 43.280$ para cezası ödemesine neden olacak.

Zoom'dan konu hakkında açıklama geldi

Yukarıda haberimize konu olan gelişmeler hakkında Zoom'dan resmi açıklama geldi. Yapılan açıklama ise aşağıdaki gibi oldu:

"Zoom olarak en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliğidir. Kullanıcılarımızın, özellikle de pandeminin yol açtığı küresel sarsıntı süreci boyunca onları her an bir arada tutmamız için her gün bize karşı duydukları bu güven duygusunu sonuna kadar ciddiye alıyor, güvenlik ve gizlilik programlarımızı sürekli olarak geliştiriyoruz. Platformumuzda gerçekleştirdiğimiz ilerlemelerden gurur duyuyoruz ve FTC (Federal Trade Commission - Federal Ticaret Komisyonu) tarafından belirlenen sorunlar konusunda da halihazırda harekete geçmiş durumdayız. Bugün FTC ile sonuca bağladığımız konu, kullanıcılarımıza güvenli bir video iletişim deneyimi yaşatırken, sunduğumuz platform için inovasyon ve geliştirmelere devam edeceğimiz taahhüdümüze dayanmaktadır."

Hata Ödül Programları İle Verilen Ödüller Bu Yıl %26 Arttı!
GÜVENLİK

Hata Ödül Programları İle Verilen Ödüller Bu Yıl %26 Arttı!

Günümüzün aktif olarak kullanılan çoğu sosyal medya platformları ve dijital alanda hizmet veren diğer teknoloji şirketlerin uygulamasında yer alan küçük veya büyük hataların tespit edilmesi için büyük bir test ekibine ihtiyacı vardır.

YORUMLAR