Zuckerberg, Facebook Sunucularını Fotoğrafladı

Mark Zuckerberg, Faceboko'un İsveç'te bulunan sunucu merkezini ziyaret etti ve takipçileriyle onlarca fotoğraf paylaştı.

Zuckerberg, Facebook Sunucularını Fotoğrafladı

Facebook, her ay milyarlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Böylesine bir trafiği kaldırmak için de devasa sunucular gerekiyor. Mark Zuckerberg de Facebook'un sunucularını gösteren fotoğraflar yayınladı.

Büyük teknoloji şirketlerinin sunucu masrafları her zaman fazla olmuştur. Sunucu masraflarının yanı sıra, devasa sunucuları soğutmak için harcanan paralar, şirketleri her zaman düşündürmüş hatta yeni teknolojiler üretmelerine yol açmıştır. Microsoft, suların altına sunucu merkezleri yapmak için çalışmalar yürütürken, Facebook bu işi sunucularını zaten soğuk bir ülkeye taşıyarak çözmüş.

İsveç'in Luleå bölgesine taşınan Facebook sunucuları, bölgenin her zaman soğuk olmasından yararlanarak daha az enerji harcıyor. Binalarının kutup çizgisinin 70 kilometre güneyinde olduğunu belirten Zuckerberg, bölgenin her zaman çok soğuk olması sebebiyle fanlar yardımıyla dışarıdaki soğuğu içereye aktardıklarını ve böylece yüzde 40 kadar bir enerji tasarrufu yaptıklarını belirtmiş.

6 Amerikan futbolu sahası büyüklüğünde olan sunucu merkezinin, Facebook'u ayakta tutmak için gereken bütün sistemleri de içinde barındırdığını söyleyen Mark Zuckerberg, tesisin fotoğraflarını da paylaştı.

Facebook, Google ve Microsoft Yapay Zeka Ortaklığına Gidiyorlar

Facebook'un 4 Milyon Reklam Vereni Var

Facebook ve Twitter Asparagas Haberlere Savaş Açtı

YORUMLAR