2048

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
5,821 TOPLAM İNDİRME
19.11 MB DOSYA BOYUTU

2048, sayıları toplayarak ilerlediğiniz zorlu ve eğlenceli bulmaca oyunudur.

2048, Windows 8'li tablet ve masaüstü bilgisayarınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz harika bir bulmaca oyunudur. Sayılarla haşir neşir olduğunuz oyunda hedefiniz 2048 rakamına ulaşmak. Anca bu sandığınız kadar kolay olmayacak.

Gabriele Cirulli tarafından geliştirilen 2048, aynı sayıları toplayarak ilerlediğiniz zorlu bir o kadar da zevkli bir bulmaca oyunu. 2 ile 2'yi toplayarak başlıyor, 2048 rakamına ulaştığınızda -ki bu saatlerinizi alabiliyor- oyunu başarı ile tamamlıyorsunuz.

Son zamanlarda tüm platformlarda en çok oynanan bulmaca oyunlarından olan 2048'de -diğer oyunlar gibi- yüksek puan elde etmeye çalışmıyorsunuz. Dolayısıyla sayıları birleştirirken iki kere düşünmeniz, yavaş bir şekilde ilerlemeniz tabiri yerinde ise oyunu sindire sindire oynamanız gerekiyor.

2048'in modern sürümü oldukça sade arayüz ile geliyor. O anki puanınızı ve en yüksek puanınızı ve oyunu sıfırlamanızı başlayan buton tablonun hemen üstünde yer alıyor. Oyunu ister kaydırma hareketleriyle, isterseniz de klavye ile (W,S,A,D veya yön tuşlarını kullanarak) oynayabiliyorsunuz. Kısacası oyun her türlü cihaza destek veriyor.

İnternet bağlantısına ihtiyaç duymayan 2048, kısa sürede bağımlısı olacağınız harika bir bulmaca oyunu.

Erkan Calp

2048

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
8,452 TOPLAM İNDİRME
1.9 MB DOSYA BOYUTU

2048, iPhone ve iPad'leriniz üzerinde son zamanların popüler sayı oyunlarından 2048'i oynayabileceğiniz eğlenceli ve bağımlılık yapan ücretsiz bir uygulamadır.

2048, matematiğine güvenen ve rakamlarla aram çok iyidir diyen oyuncuların oynayabileceği bağımlılık yapan ve eğlenceli bir sayı oyunudur. Oyundaki amacınız 2048 değerindeki kareyi elde etmek. Fakat bu söylendiği kadar olmuyor. Henüz kendim dahil 2048 yapabilen bir arkadaşım yok.

Daha önce 2048 oynamadıysanız, ilk başladığınızda oyun biraz karışık gelebilir fakat kısa süre içerisinde alışarak başından ayrılamayacağınıza eminim. Oyundaki amacınız gerçekleştirmek yani 2048 elde etmek için ufak kareleri sağa, sola, yukarı ve aşağı doğru hareket ettirmelisiniz. Hareket ettirdiğinizde ekrandaki tüm kareler istediğiniz yöne gitmektedir. Ayrıca yön değiştirme esnasında aynı değere sahip 2 kare yan yana ise birleşiyor. Örnek vermek gerekirse, 2 adet 16 değerine sahip kare yan yana duruyorken, sağa veya sola hareket ettirdiğinizde bu iki kare birleşerek 32 değerine sahip yeni bir kare oluşacaktır. Ayrıca her hareket ettiğinizde boş alanlarda 2 değerine sahip yeni bir kare çıkmaktadır. Bu şekilde kareleri birleştirerek 2048 değerinde kareyi elde etmeye çalışmalısınız.

Oyunda yapacağınız hamleleri iyice düşünüp doğru bir şekilde karar vermelisiniz. Çünkü hamlelerinizi geri alma seçeneği bulunmuyor. Ayrıca hareket ettiğinizde tüm karelerin hareket ettiğini unutmamalısınız. Tek bir kareyi birleştirmek için diğer karelerin pozisyonunu bozmak kimi zaman size dezavantaj sağlayabiliyor.

iPhone ve iPad'leriniz üzerinde ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bu oyunu hemen indirerek başlamanızı tavsiye ederim. 2048'i elde ederseniz, daha yüksek puan alabilmek için oyuna devam edebilirsiniz.

Barış YANIK

2048

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
1,213 TOPLAM İNDİRME
19.11 MB DOSYA BOYUTU

2048, Windows Phone'lu cihazınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz popüler bulmaca oyunudur.

2048, Gabriele Cirulli tarafından geliştirilmiş yeni nesil bulmaca oyunudur. Kısa sürede bağımlılık yaratan oyunlar listesinde bulunan 2048, sayılarla uğraşmayı sevenler ve bulmaca türünden keyif alanlar için oldukça ideal.

2048, kurallarının son derece basit olmasına karşın oynadıkça zorlaşan yeni bir bulmaca oyunu. iOS ve Android platformları için hazırlanmış Threes’e oldukça benzeyen oyunda sayıları toplayarak ilerliyorsunuz. 4x4 bir alanda oynadığınız oyunda diğer oyunlar gibi yüksek puan elde etmek için uğraşmıyorsunuz. Sayıları taşırken, birleştirirken çok iyi düşünmeli (2+2, 4+4, 8+8, 16+16 şeklinde ilerliyor.) ve tek bir kare içerisinde 2048 rakamını görmelisiniz. Başlangıçta sayıları toplamak oldukça kolay olsa da, belli bir süre sonra ekranınız renkli kutucuklarla doluyor ve kutucukları taşırken bir kere düşünmeniz yeterli olmuyor.

Oynaması göründüğü kadar kolay olmayan, oynadıkça oynattıran 2048’de parmağınızı sağa, sola, yukarı veya aşağı kaydırarak kutucukları hareket ettirebilir ve sayıları birleştirebilirsiniz. Her rakamın farklı bir rengi olduğundan aynı sayıları kolaylıkla bulabliyor ve toplayabiliyorsunuz. Tek bir karede 2048 rakamını gördüğünüzde ise oyunun amacına ulaşmış oluyorsunuz.

2048, popüler ve bağımlılık yaratan oyunlar arasında listenin başında bulunan, bulmaca severlerin mutlaka oynaması gereken ücretsiz ve harika bir oyun.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Fusion Dots

    Fusion Dots, Game Troopers imzasını taşımasıyla Windows platformunda öne çıkan 2048 benzeri bulmaca oyunu.
  • Helltaker

    Tek oturuşta bitirebileceğiniz kısa ama akılda kalıcı bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? İşte karşınızda Helltaker!
  • A Little to the Left

    Rahatlatıcı ve sakin bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? A Little to the Left indirin ve sakince bulmca çözmenin keyfine varın.
  • The Talos Principle 2

    The Talos Principle 2 ile zihninizin sınırlarını zorlayın. Benzersiz bir hikayeyi zihin açan bulmacalar ile birlikte keşfedin.
  • It Takes Two

    It Takes Two fantastik bir bulmaca dünyasına ev sahipliği yapıyor.
  • Human: Fall Flat

    Human: Fall Flat, PC için indirilebilir online bulmaca platform oyunu.
  • Lumines Remastered

    Lumines Remastered, Steam üzerinden edinilebilecek bulmaca oyunlarından bir tanesidir.
  • Numpuz

    Eşsiz deneyim sunan bir bulmaca oyunu