Avidemux

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
803,435 TOPLAM İNDİRME
37.3 MB DOSYA BOYUTU

Avidemux ile videolarınızda kolayca kesme gibi düzenleme işlemleri uygulayabilirsiniz

Avidemux kullanıcılara başta video kesme olmak üzere, video filtreleme ve video dönüştürme gibi değişik konularda yardımcı olan ücretsiz bir video düzenleme programıdır.

Bilgisayarımızda kayıtlı videoların bazıları konser kaydı gibi uzun videolar olabiliyor. Bu videoları mobil cihazlarımıza yüklemek istediğimizde ise uzunlukları nedeniyle oluşan dosya boyutu ve medya oynatma problemleri videoları seyredebilmemize engel oluyor. Ayrıca videoların içerisindeki belli bölümleri ayırarak gereksiz kısımları çıkarmak isteyebiliyoruz.

Bu gibi durumlarda Avidemux bize ilaç gibi bir çözüm sunacaktır. Program sayesinde videoları kısaltabilir veya içerisinden belirli parçaları ayıklayabiliriz. Program yapacağımız işlemleri bir proje tabanında yürütmemize olanak sağlamaktadır. Tamamladığımız çalışmaların sonunda üzerinde işlem yaptığımız videoları farklı formatlarda bilgisayarımıza kaydedebiliyoruz. Avidemux AVI, DVD uyumu MPEG, MP4, ASF ve daha birçok farklı video formatlarının yanında MP3, WAV ve OGG gibi ses formatlarını da desteklemektedir.

Avidemux ile videolarınız üzerinde kesme işleminin haricinde video ve ses kalite ayarlarını değiştirme gibi değişiklikler yapabiliyorsunuz. Video kırpma desteği sunan yazılım ile videonun altından, üstünden veya köşelerinden gereksiz bölümleri ayırabiliyoruz. Avidemux ile videoların temel renk ayarlarını değiştirebilmemiz de mümkündür. Böylece karanlık videoları daha aydınlık yapabileceğimiz gibi renkleri daha keskinleştirebiliyor ve göze daha hoş görünen videolar yaratabiliyoruz.

Eğer video düzenleme ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz ücretsiz ve başarılı bir yazılım arıyorsanız Avidemux'u kesinlikle denemelisiniz.

Can Erdil Şentürk

Avidemux

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,937 TOPLAM İNDİRME
17.74 MB DOSYA BOYUTU

Mac cihazlarınızda video düzenleme işlemlerini ücretsiz olarak yapmak isterseniz bu açık kaynak kodlu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Avidemux programı Mac bilgisayarınızda kullanabileceğiniz ve video dosyalarınızı düzenleyebileceğiniz kullanımı kolay ve işlevsel uygulamalardan bir tanesi. Eğer evinizde hazırladığınız amatör videolarınızı düzenlemek istiyor ancak karmaşık ve pahalı video düzenleme programları ile uğraşmak istemiyorsanız kesinlikle denemeniz gerekenler arasında yer alıyor.

Kullanıcı arayüzündeki bir kaç menü ve kolay anlaşılır yapısı sayesinde hemen işlemlere başlamanıza yardımcı olan uygulama, düzenlemelerinizi anında önizlemenizi sağlayan bir oynatıcıya da sahip. Videonuzun istediğiniz kısımlarını kesebilir, kaydetmek istediğiniz formatı seçebilir ve kodlama işlemlerine hemen başlayabilirsiniz.

AVI, FLV, MPEG, MP3, WAV ve OGG gibi en sık kullanılan dosya formatlarını destekleyen uygulama, istediğiniz şifreleme algoritmasını kullanmanıza izin veriyor ve ayrıca kare hızı, hata düzeltme modu ve pek çok diğer aracı da kullanımınıza sunuyor. Ücretsiz olarak sunulan ve açık kaynak kodlu olan programı ev kullanıcıları tercih edeceklerdir.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Wondershare Filmora

    Wondershare Filmora programını kullanarak bilgisayarınızdan video prodüksiyon ve düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Superstring

    Superstring, Windows bilgisayarınızda ücretsiz kullanabileceğiniz lyric video yapma programı.
  • AKINSOFT Word Maker s1.06

    Metin düzenleme ve yazdırma programı.
  • Pixlr

    Pixlr zengni filtre ve efekt seçenekleri sunan bir fotoğraf düzenleme programıdır.
  • MP4Tools

    MP4Tools, videolarınızı birleştirmenize ve bölmenize yardımcı olan ücretsiz video düzenleme programıdır.
  • Wondershare Video Editor

    Wondershare Video Editor, Windows Movie Maker ve iMovie'ye alternatif en iyi video düzenleme programıdır.
  • DaVinci Resolve

    DaVinci Resolve 16, video kurgu işiyle uğraşanlar için profesyonel ve ücretsiz video düzenleme (editleme) programı.
  • Windows Movie Maker

    Windows Movie Maker, videolarınızı düzenlemek için tüm gerekli araçları sunan hem ücretsiz hem de detaylı bir film editörü.