Bleep

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
320 TOPLAM İNDİRME
0.63 MB DOSYA BOYUTU

Bleep programını kullanarak sunucularda hiç bir iz bırakmadan şifreli bir şekilde dostlarınızla sohbet edebilirsiniz.

Bleep programı, Windows bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz ücretsiz ve güvenli mesajlaşma programları arasında yer alıyor ve hem Mac hem de Android sistemler için de yayınlandığından dolayı tüm arkadaşlarınızla hiç vakit kaybetmeden sohbet edebilmenize yardımcı oluyor. Hem çekici hem de kolay kullanılır arayüzü ise programı kurduktan sonra kısa sürede alışabilmenizi sağlıyor.

Bleep'in diğer mesajlaşma programlarından en büyük farkı, herhangi bir sunucu üzerinden çalışmaması ve bu sayede gönderilen iletilerin sadece iki kişi arasında kalması. Ayrıca iletimler sırasında şifreleme uygulanması mesajlarınızın çalınamaması ve hiç bir yerde depolanamamasını sağlıyor. Bu özelliğiyle Bleep, en güvenli mesajlaşma uygulamalarından birisi haline geliyor.

Geçmiş iletileriniz bilgisayarınızda saklandığı için dilediğiniz an bunları tamamen silebiliyor ve sonsuza dek unutulmasını sağlayabiliyorsunuz. Programda arkadaşlarınızı bulabilmek için Google hesabınızı kullanabilir veya dilerseniz tamamen anonim olarak bir hesap dahi açabilirsiniz. Gizlilik düzeyini kendi isteğinize göre ayarlayabildiğiniz için bu konuda oldukça verimli bir program olduğunu söyleyebilirim.

Peer to peer iletişim olanağı sunan mesajlaşma uygulamalarının ne kadar az olduğunu hesaba katarsak, kesinlikle sahip olmanız gerekenlerden bir tanesi olduğunu belirtmek gerek. Denemelerimiz sırasında herhangi bir sorunla da karşılaşmadığımız için yüklemekten çekinmeyin. Gelecekte geliştirmelerle birlikte çok daha fazla özelliğe sahip olacağı ise üreticisi tarafından aktarılıyor.

Yiğit Ekim Demir

Bleep

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
116 TOPLAM İNDİRME

Bleep uygulaması ile Android cihazlarınızdan ücretsiz olarak şifreli şekilde dostlarınızla mesajlaşabiliyorsunuz.

Bleep uygulaması, Android akıllı cihazlarınızda kullanabileceğiniz ücretsiz mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor ve onu özel yapan şey BitTorrent tarafından yayınlanmış olması. Zira torrent deneyimine sahip olan şirket, kullanıcıların isterlerse anonim bir şekilde sohbet edebilecekleri ve iletişimin kesinlikle hiç bir sunucuda saklanmadığı güvenli bir sistem oluşturabilmiş durumda.

Bleep kullanıcılarının mesajları herhangi bir şekilde bir sunucuya gitmiyor ve kişiler arasında direkt bağlantı sağlanıyor. Böylece mesajlarınızın başkaları tarafından saklanması ve görülmesi gibi bir durumla karşılaşmak imkansız hale geliyor. Ayrıca tüm iletilerin şifrelenmiş bir şekilde cihazınızda saklanması ve gönderilmesi sayesinde internet ağınıza sızabilecek kişiler iletilerin içerisinde ne olduğunu kesinlikle göremiyorlar.

Şimdilik sadece Wi-Fi üzerinden çalışması nedeniyle bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir ancak yakın zaman içerisinde 3G desteğinin de uygulamaya geleceği üreticisi tarafından belirtiliyor. Uygulamaya hem e-posta adresinizle, hem telefon numaranızla kayıt olabiliyor, isterseniz hiç birini belirtmeden tamamen anonim de kalabiliyorsunuz.

Arkadaşlarınızı bulmak için hem Google hesabınızdaki kontak bilgilerini hem de cihazınızdaki kişi listesini kullanabildiğiniz için Bleep'i kullanan dostlarınızı bulmakta sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Geçmiş mesajlarınızı silerek tamamen güvende olmak isterseniz bunu gerçekleştirmek de uygulamada oldukça kolay.

Yeni ve güvenli bir mesajlaşma uygulaması arayanların kesinlikle denemeleri gerekiyor.

Yiğit Ekim Demir

Bleep

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
12 TOPLAM İNDİRME

Bleep, iOS cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bir mesajlaşma uygulaması.

Bleep, BitTorrent tarafından iPhone ve iPad cihaz kullanıcılarının hizmetine sunulan, ücretsiz bir mesajlaşma uygulaması olarak görev yapıyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu uygulama sayesinde arkadaşlarımızla, sevdiklerimizle, yakınklarımızla ve akrabalarımızla hiçbir ek ödeme yapmadan sohbet edebilme şansına sahip oluyoruz.

Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle email adresimizi kullanarak veya telefon numaramız ile kayıt olmamız gerekiyor. Bu prosedürü es geçerseniz gizli modda uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bleep'in en ilgi çekici ynaı da kullanıcılarına sadece mesajlar gönderme konusunda değil aynı zamanda sesli aramalar yapma konusunda da yardımcı olması. Uygulama üzerinden whisper adı verilen ve okunduktan sonra kaybolan mesajlar atmak da mümkün kılınmış. Güvende olmasını istediğiniz konuşmalarınızı whisper ile gönderebilirsiniz.

Uygulama üzerinden gönderilen mesajların her biri kendi cihazımız üzerinde saklanıyor. Bu nedenle herhangi bir sızma veya çalınma söz konusu olmuyor.

Kapsamlı, yüksek güvenlik özellikleri taşıyan, ücretsiz bir mesajlaşma uygulaması arıyorsanız Bleep'i kullanmanızı öneriyorum.

Emircan Erdoğan

Bleep

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
134 TOPLAM İNDİRME
7.02 MB DOSYA BOYUTU

Bleep uygulaması ile Mac işletim sistemli bilgisayarlarınızı kullanarak güvenli bir şekilde dostlarınızla mesajlaşabilirsiniz.

Bleep uygulaması, Mac işletim sistemli bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz ücretsiz ve güvenli mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor ve işini oldukça iyi yapıyor diyebilirim. Arayüzü her ne kadar çok çekici olmasa da bu işini yapmasına engel değil ve kullanırken herhangi bir rahatsızlık duymayacağınızı söyleyebilirim.

Diğer mesajlaşma uygulamalarının aksine, mesajlarınızı herhangi bir sunucu üzerinde barındırmayan ve böylece kişiler arasında direkt olarak mesaj gönderimi sağlayan uygulama, bu mesajları şifrelenmiş bir şekilde gönderiyor ve sadece sizin cihazınızda saklıyor. Dolayısıyla konuştuklarınızın herhangi bir şekilde başkalarının eline geçmesi imkansız hale geliyor.

Hem anonim olarak kullanmanıza izin veren hem de hesap oluşturabileceğiniz uygulama, arkadaşlarınızı bulmanız için Google hesabınızı kullanmanıza da olanak tanıyor. Windows ve Android işletim sistemleri için de yayınlandığı için sorunsuz bir şekilde tüm platformlardaki dostlarınızla görüşebiliyorsunuz.

Çalışması sırasında herhangi bir sıkıntı yaşamayan program, sistem kaynakları üzerine de çok yük bindirmiyor fakat devamlı olarak internet bağlantısını kullandığını unutmamak gerek. Zira birebir bağlantı kurduğu için karşıdaki kişiden sürekli olarak bilgileri kontrol etmesi gerekiyor.

Eğer sohbetlerinizin kimse tarafından depolanmaması ve görülmemesi için çaba gösteriyor, gizliliğinize önem veriyorsanız kesinlikle denemeniz gereken mesajlaşma uygulamalarından birisi olduğunu söyleyebilirim.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Flock

    Flock, takım olarak çalışna arkadaş grupları yada iş yerleri içinde iletişim kurmak isteyenlerin kullanarak rahatlıkla mesajlaşabileceği verim arttıran bir iletişim programı.
  • Slack

    Slack, Android ve iOS platformlarında uygulamaları çıkmış olan ve şimdide Windows versiyonu geliştirilen bir takım içi iletişim programı.
  • Zulip

    Zulip, Dropbox tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu anlık mesajlaşma uygulaması.
  • Google Talk

    GTalk hesabınızı masaüstünden kullanabilmenize olanak tanıyan bu yazılım ile Google hesabı olan arkadaşlarınızla anlık mesajlaşma olanağına sahip olacaksınız.
  • Camfrog Video Chat

    Camfrog sesli ve görüntülü iletişim kurmanıza, kendi sohbet odanızı açmanıza ve bünyesindeki kanal ve sohbet odaları sayesinde kullanıcılarla aynı anda video sohbeti yapmanızı sağlıyor.
  • Fleep

    Fleep programı ile hem Windows hem de diğer platformlardaki arkadaşlarınızla ücretsiz olarak mesajlaşabilirsiniz.
  • Voxox

    Voxox programı sayesinde tüm platformlardaki dostlarınızla kolayca sohbet edebilirsiniz.
  • Facebook Messenger

    Facebook Messenger, arkadaşlarınızla sohbet edip, en son güncellemeleri takip etmenizi sağlayan pratik bir mesajlaşma programı.