Chronology

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
234 TOPLAM İNDİRME
264 MB DOSYA BOYUTU

Chronology, Steam ve iOS platformunda 1 milyon indirmeye ulaşmayı başarmış oldukça popüler bir bulmaca oyunu.

Chronology: Time Changes Everything, Steam ve iOS platformunda 1 milyon indirme rakamına ulaşmış yani oldukça popüler bir bulmaca oyunu. Geçmişle şimdiki zaman arasında gidip gelerek bulmacaları çözmeye çalışan yaşını başını almış bir mucidi kontrol ettiğimiz oyunda grafikler kadar karakter animasyonları da dikkat çekiyor.

Biraz bulmaca biraz platform biraz da macera öğelerinin karışımı bir oyun diyebileceğim Chronology’de zaman makinesini keşfeden bir mucidi canlandırıyoruz. Önümüze çıkan bulmacaları çözmek, platformları etkisiz hale getirebilmek için zamanlar arası yolculuk yapıyoruz. Aşılması güç platformları geçmek içinse zamanı dondurabilme ve nesneleri manipüle edebilme, zamanda gidip gelebilme yetisine sahip salyangozdan yardım alıyoruz.

Hayao Miyazaki’den esinlenerek hazırlanmış animasyonlu karakterlerin yanında yüksek kalitede ve özene bezene hazırlandığı belli olan grafikleri ile dikkat çeken Chronology’nin tek beğenmediğim yanı ücretsiz sürümünün kısıtlı olması. Üç aşamadan oluşan birinci bölümün ardından ikinci bölüme geçiş yapabilmeniz için satın alma gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunun dışında boş zamanda oynanabilecek başarılı bir yapım.

Erkan Calp

Chronology

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
111 TOPLAM İNDİRME

Chronology, zamanda yolculuk yaparak bulmacaları çözdüğünüz ve platformları aştığınız sürükleyici bir Android oyunu.

Chronology Time Changes Everything, zamanlar arası geçiş yaparak bulmacaları çözmeye çalıştığımız ve platformları hareket ettirerek ilerlediğimiz bir Android oyunu. Windows ve iOS platformunda oldukça popüler olan bulmaca – platform oyununda yolculuğumuza yaşlı bir mucit ile başlıyoruz.

Bulmaca, platform ve macera türünü harmanlayan yapımda bazen geçmişe dönerek, bazen de geleceğe giderek şimdiki zamanda karşılaşılan sorunları çözmeye çalışan bir mucidi kontrolümüz altına alıyoruz. Zamanda yolculuk makinesini yaparak mevcut zamanın sorunlarını çözmeye çalışan mucidimize tehlikeli macerasında salyangozu da eşlik ediyor. Zamanı durdurabilme gibi oldukça önemli bir yeteneğe sahip olan salyangozumuz hareket eden platformları geçmemizde bize yardımcı oluyor. Bu açıdan oyunun en mühim karakteri diyebilirim. Zaten oyunda bir mucit bir de salyangozla oynayabiliyoruz; başka bir karaktere yer verilmemiş.

Karakter ve çevre modellemelerinin yanında animasyonlarını da oldukça başarılı bulduğum yapımın oynanışı bulmaca oyunlarını seviyorsanız son derece eğlenceli ve sürükleyici. Platformları hareket geçirerek ilerleyebilmek için öncelikle bulmacaları çözmemiz gerekiyor. Bulmacaları benzer oyunlardaki gibi doğrudan çözemiyor, geçmiş ile gelecek arasında gidip gelmemiz gerekiyor. Zamanda yolculuk yapabilmek için de saat simgesini kullanıyoruz.

LIMBO’nun renklendirilmiş ve de biraz zorlaştırılmış hali diyebileceğim oyunun tek beğenmediğim yanı ücretsiz olarak sadece birinci bölümü sunması oldu. Bir şeyler çözmeye dayanan bulmaca oyunlarını seviyorsanız kesinlikle tek bölüm yeterli olmuyor. Farklı ve ilginç mekanların yanında daha orijinal bulmacalar içeren sonraki bölümleri görmek satın alımla mümkün oluyor.

Chronology Time Changes Everything, geçmiş ile gelecek arasında gidip gelerek bulmacaları çözdüğümüz, gerektiğinde zamanı dondurabildiğimiz harika bir bulmaca – platform oyunu olmuş. Görsel ve oynanabilirlik olarak kalite akan bir yapım. Kesinlikle Android telefon ve tabletinizde indirip denemelisiniz.

Erkan Calp

Chronology

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
63 TOPLAM İNDİRME
207 MB DOSYA BOYUTU

Chronology, bulmaca - platform türünde oynanış sunan, bir milyondan fazla indirme ile oldukça popüler bir mobil oyundur.

Chronology uzun adıyla Chronology: Time Changes Everything, Steam ve iOS platformunda bir milyonu aşkın indirmeye ulaşmış bir mobil oyundur. Dönemsel bulmaca – platform – macera türlerinin başarılı bir şekilde birleştirildiği yapımda yaşlı bir mucidi kontrol ediyor, bir geleceğe bir de geçmişe gidip şimdiki zamanı düzeltmeye çalışıyoruz.

iPhone ve iPad’inizde oynayabileceğiniz oyunda zamanda yolculuk yapmayı mümkün kılan bir cihazı keşfeden mucit rolünü üstleniyor, mevcut zamanda yaşanan sorunları çözmek adına sık sık geçmiş ile gelecek arasında geçiş yapıyoruz. Yol boyunca önümüze çıkan platformları aşmak için bazen geçmişe dönmemiz, bazen de geleceğe gitmemiz gerekiyor ki bu geçişi yapmak için saat simgesine dokunmak yeterli oluyor. Hareket eden platformları geçmek içinse salyangozu kullanıyoruz. Salyangoz zamanı durdurabilmenin yanında nesneleri manipüle etme, bulmacaları çözme, zamanda yolculuk yapabilme özelliklerine de sahip.

Oynanış tarzı kadar yüksek kalitede grafikleri ile de dikkat çeken oyunun en güzel yanı eski cihazlarda da rahatlıkla oynanabilmesi. iPhone 4, 4S gibi eski bir iPhone veya 1. Nesil iPad ve iPad 2 gibi çok eski bir iPad modelinde bile akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Sürekli güncellemeler alan oyunun tek kötü yanı ilk 3 bölümden sonra oyun içi satın alım sunması.

Chronology Özellikleri:

  • Zamanda geri ve ileriye gidebilme, zamanı dondurabilme
  • Farklı yeteneklere sahip ve güçlerini birleştirebilen iki karakter
  • Güncellemelerle artan çözülmesi eğlenceli bulmacalar
  • Hayao Miyazaki’den esinlenerek hazırlanmış animasyonlu karakterler
  • MFi oyun kontrolcüsü için destek
Erkan Calp

Chronology

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
76 TOPLAM İNDİRME
107 MB DOSYA BOYUTU

Chronology, Steam ve iOS platformunda indirme rekoru kırmış, bulmaca - platform türünde bir oyundur.

Chronology: Time Changes Everything, Steam’de bir milyon indirmeye ulaşmayı başarmış ödüllü bulmaca - platform oyunudur. Windows Phone 8 ve üzeri işletim sistemli cihazlarda oynanabilen oyunda zamanlar arasın yolculuk yapan bir mucit rolünü üstleniyor, zekice hazırlanmış bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.

Zaman makinesini keşfeden yaşlı bir mucidi kontrol ettiğimiz oyunda bulmacaları çözmek için zamanlar arasında gidip geliyoruz. Ekranın sağ üst bölümüne konumlandırılmış saat simgesi, hem hangi zamanda olduğumuzu anlamamıza hem de geçmiş zamana gitmemize ve şimdiki zamana dönmemize, dolayısıyla platformları geçmemize imkan tanıyor. Geçilmesi güç hareketli platformlarda da salyangozdan yardım alıyoruz. Oyunda önemli rol üstlenen salyangoz, zamanı durdurabiliyor, karakterimize kapılardan geçerken yardımcı oluyor, yeri geliyor kabuğunu kullanmamıza izin veriyor.

Geçmiş ve gelecek arasında mekik dokuduğumuz bu eşsiz bulmaca oyunu ücretsiz olarak gelmekte. Ancak sadece ilk 3 bölümün ücretsiz oynanabildiğini, devamında 2.99 dolar ücret ödemeniz gerektiğini belirtelim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Helltaker

    Tek oturuşta bitirebileceğiniz kısa ama akılda kalıcı bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? İşte karşınızda Helltaker!
  • A Little to the Left

    Rahatlatıcı ve sakin bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? A Little to the Left indirin ve sakince bulmca çözmenin keyfine varın.
  • The Talos Principle 2

    The Talos Principle 2 ile zihninizin sınırlarını zorlayın. Benzersiz bir hikayeyi zihin açan bulmacalar ile birlikte keşfedin.
  • It Takes Two

    It Takes Two fantastik bir bulmaca dünyasına ev sahipliği yapıyor.
  • Human: Fall Flat

    Human: Fall Flat, PC için indirilebilir online bulmaca platform oyunu.
  • Turca Bulmaca Hazırlama

    Turca Bulmaca Hazırlama yazılımı sayesinde sizler de kendi bulmacalarınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.
  • Where Shadows Slumber

    Eşsiz deneyim sunan bir mobil bulmaca oyunu
  • Lumines Remastered

    Lumines Remastered, Steam üzerinden edinilebilecek bulmaca oyunlarından bir tanesidir.