Civilization VI

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
3/5 ZİYARETÇİ
1,338 TOPLAM İNDİRME

Civilization VI bilgisyarlarınızda oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur

Civilization VI birçok oyuncu için strateji oyunları arasında ayrı bir yere sahip olan Civilization 6 serinin en son çıkan oyunu.

Civilization oyunlarına zamanında saatlerimizi, hatta günlerimizi ayırırdık. Bizi bilgisayarlarımızın başına kilitlemeyi başaran strateji oyunu serisi son oyununda bize daha da zengin bir içerik sunuyor. Civilization VI, temel olarak oyuncuların kendi medeniyetlerini inşa etmeye çalıştıkları ve dünyanın en gelişmiş medeniyeti olmak için mücadele ettikleri bir oyun. Bu işi başarmamız için de her şeye sıfırdan başlamamız gerekiyor. Medeniyetimizin kontrlünü Taş Devri'nden itibaren devralıyoruz; yani hiçbir teknolojiye sahip değilken, temel araç ve gereçlerin bile keşfedilmediği bu dönemde kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor. Ateş, tekerler ve kesici aletleri keşfettikten sonra ise sıra medeniyetimizin temellerini atmaya geliyor.

Civilization VI'da medeniyetimizi geliştirirken farklı çağları kapsayan uzun bir sürece dahil oluyoruz. Taş Devri'nden sonra Orta Çağ, Orta Çağ'dan sonra Rönesans ve Reform, coğrafi keşifler, sanayileşme çağı, dünya savaşları dönemi ve nihayet de günümüze, yani bilgi çağına doğru yolculuk ediyoruz. Hatta medeniyetimzi geleceğe de taşıyabiliyoruz. Bütün bu süreç boyunca savaşmanın yanında kültür ve bilimimizi ilerletmemiz, diplomasiyi etkili bir şekilde yürütmemiz gerekmekte.

Civilization VI'nın bir strateji oyunu için tatmin edici bir grafik kalitesi sunduğu söylenebilir. Oyunun minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

- 64 bit Windows 7, 64 Bit Windows 8.1 veya 64 bit Windows 10 işletim sistemi

- 2.5 GHz Intel Core i3 işlemci veya 2.6 GHz AMD işlemci

- 4 GB RAM

- 1 GB AMD 5570 veya Nvidia 450 ekran kartı

- DirectX 11

- 12 GB boş depolama alanı

- DirectX uyumlu ses kartı

- İnternet bağlantısı

Can Erdil Şentürk

Civilization VI

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
73 TOPLAM İNDİRME
40 MB DOSYA BOYUTU

Civilization VI Android İndir: Popüler sıra tabanlı strateji oyunu Civilization Android telefonlarda!

Civilization VI (Sid Meiers Civilization VI) Android, dünyanızla etkieşim kurmanın, imparatorluğunuzu daha fazla genişletmenin, kültürünüzü geliştirmenin ve zamana meydan okuyan bir uygarlık kurmak üzere tarihin en büyük liderleriyle mücadele etmenin yeni yollarını sunuyor. Civilization VI şimdi mobilde! Civilization VI Android telefonunuza indirin, milyonlarca oyuncu arasına katılın.

Civilization, 90’lı yılların başında çıkış yaptı ve hızla sıra tabanlı strateji oyunları arasında klasik oldu. Oynanış yıllar içinde değişti ve şimdi PC’deki tam sürümü aratmayacak kalitede mobilde. Aspyr Media, Civilization mobili ilk iOS platformunda indirmeye açtı ve sadece iPad’lerde oynanabilir kıldı, ardından iPhone’larda oynanabilir hale getirildi. iOS’in ardından Android için indirilmeye açıldı. Oyunu ücretsiz indirebiliyorsunuz ancak yalnızca 60 hamle yapabiliyorsunuz. Devam etmek için satın alım yapmanız gerekiyor. Oyuna geçecek olursak, tüm Civilization oyunlarında olduğu gibi amaç, diğer tüm oyuncuları başarılı bir şekilde yenene dek uygarlığınızı kurup büyütmek. Oyunda nasıl ilerleyeceğiniz size kalmış, Civilization VI’da tamamen özgürsünüz.

Civilization VI mobil, PC sürümüne çok yakın. Tüm menüler, seçenekler, liderler, raporlar, birimler ve diğer içerikleri alıyorsunuz. Animasyonlardan bazıları kaldırılmış veya basitleştirilmiş ve kare hızı 30fps’de kilitlenmiş. Oyunu kesinlikle tablettte oynamalısınız. Performans noktasında, harita açıldıkça ve egemenlik için mücadele eden uygarlıklarla tanıştıkça bir yavaşlık hissediyorsunuz. Güçlü donanımlı bir Android telefon veya tablette oynamanızı tavsiye ederim.

 

Erkan Calp

Civilization VI

x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
71 TOPLAM İNDİRME
5.3 GB DOSYA BOYUTU

Civilization VI, iOS işletim sisteminde oynanabilecek en başarılı strateji oyunlarının başında gelmektedir.

Civilization VI, iOS işletim sistemi kullanan iPad cihazlarınızda çalıştırabileceğiniz 4X strateji oyunlarından bir tanesidir. 

Ünlü oyun geliştiricisi Sid Meier tarafından ilk olarak 1991 yılında piyasaya sürülen Civilization serisi, 4X strateji oyunu türünde hemen ön plana çıkmıştı. Gerçek manada 4X strateji oyunu olan ve oyunculara bir medeniyeti kurup, yükseltme imkanı veren yapım, taş devrinden başlayıp, uzay çağına kadar gitmesiyle dikkatleri çekmişti. 

Her oyunuyla bizlere başka medeniyetleri tanıtan ve Civilization V'te Kanuni Sultan Süleyman ile birlikte Osmanlı medeniyetini de kontrol etme şansı tanıyan seri, Civilization VI ile büyük bir sükse yakalamıştı. Oyuncuların şikayet ettiği birçok sıkıntının giderildiği ve ana sistemdeki hataların en aza indirildiği yapım, yakaladığı satış rakamlarıyla da şaşırtmayı başarmıştı. 22 Aralık 2017 itibarıyla iPad üzerinde de oynanmaya başlayan ve bu özelliğiyle Civilization serisinde gerçek manada ilk kez mobil platformlarla buluşan yapım, oyunculara gerçek bir strateji deneyimi sunmak için de iPad üzerinde yayınlanmıştı. 

Civilization VI, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi bizlere bir medeniyetle birlikte uzaya kadar giden bir yolcuğu vaat ediyor. Oyuncular seçtikleri bir medeniyetle birlikte önce taş devrinden başlıyor, ardından yaptıkları strateji hamlelerle bilgilerini ve güçlerini arttırıyorlar. Bu sırada çeşitli teknolojik gelişmelere yapılan yatırımlar, askeri harcamalar ve büyük savaşlar derken, en sonunda Ay'a koloni kurmaya kadar uzanabiliyorsunuz. 

 

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Civilization V

    Civilization V klasik strateji oyunu serisinin son oyunudur
  • Civilization IV: Beyond the Sword Demo

    Sıra tabanlı Strateji oyunlarının öncüsü Civilization IV...
  • HUMANKIND

    HUMANKIND, Civilization benzeri tarihi strateji oyunu. Humankind, Steam'de!
  • FreeCol

    FreeCol ücretsiz, sade arayüzlü ve oynanınabilirliği yüksek, sıra tabanlı Civilization tarzı bir strateji oyunu.
  • Civilization IV

    Efsanenin dördüncü bölümü...
  • Armored Core VI: Fires of Rubicon

    Armored Core VI: Fires of Rubicon, uzak gelecekte geçen robot temalı bir aksiyon oyunudur.
  • SoulCalibur VI

    SoulCalibur VI, Windows tabanlı bilgisayarlar üzerinden oynanabilecek, kendine has bir tarzı olan dövüş oyunu olarak tanımlanabilir.
  • Vi Player 2.09

    ViPlayer, birçok biçimdeki video dosyalarını oynatmanızı sağlayan bir Programdır.