Collectik

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
37 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Collectik, strateji uygulayarak ilerleyebileceğiniz renkli kutu eşleştirme oyunu.

Collectik, renkli kutuları eşleştirmeye yönelik bir bulmaca oyunu ve sadece Windows platformunda karşımıza çıkıyor. Mobilde olduğu gibi bilgisayar / tabletimize ücretsiz olarak indirip oynayabildiğimiz eşleştirme oyununda çoklu oyuncu desteği bulunmadığından her defasında kendi rekorumuzu kırmaya çalışıyor. Tabii ki skorumuzu arkadaşlarımızla paylaşarak onlara meydan okuma şansına sahibiz.

Görsel anlamda günümüz mobil oyunlarından uzak olsa da kısa süreliğine oyalanmamız gereken bir vakitte açıp oynamadığımızda keyif veren bir yapım olduğunu düşündüğüm Collectik, adından da çıkaracağınız üzere bir eşleştirme oyunu; ya da daha genel anlamda söyleyecek olursak bulmaca oyunu.

Oyun renkli kutucukları eşleştirme üzerine kurulmuş. Yaptığınız tek şey ekranın üstünden düşen renkli kutucukları altta sabit duran renkli kutucuklarla birleştirmek. Altta dizili 10 kutucuğumuzu sağa, sola, yukarı ve aşağı kaydırabiliyoruz ancak hangi yöne olursa olsun sadece 1 kare ilerleyebiliyoruz. Ayrıca kutucuklar düşmeye başlamadan 3 kez yön değiştirme hakkımız var. Kısacası oyunda ilerleyebilmenin yolu strateji uygulamaktan geçiyor.

Oyunda toplam üç canımız mevcut ve tüm canlarımızı kaybettiğimizde onca uğraşımız sona eriyor. Uygulama içi satın alımlarda ekstra 3 can, oyun bonusları gibi çekici duran öğeler bulunmakta.

Erkan Calp

Collectik

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Collectik, renkli kutucukları birleştirirken strateji uygulamanız gereken bir Windows Phone oyunu.

Collectik, Windows Phone platformuna özel çıkan nadir oyunlar arasında ve adından da tahmin edeceğiniz üzere bulmaca türünde. Telefonumuza ücretsiz olarak indirip ufak boyutlu olmasıyla anında oynamaya başlayabiliyoruz.

Göz yormayan basit görsellerle süslenen oyunda amacımız aynı renkte kutucukları eşleştirmek. Ekranın altında bulunan 10 adet renkli kutucuğu yukarıdan gelen renkli kutucuklarla eşleştirmeye çalışıyoruz. Ancak bunu yaparken bir tane bile kutucuğu yanlış eşleştirme lüksümüz yok. Hızla düşen kutucukları görüp panik yapmamız hataya yol açıyor; hatamız da canımızın gitmesine sebebiyet veriyor. Öte yandan alttaki kutucuklar sağa, sola, yukarı ve aşağı sadece bir kare ilerleyebiliyor ve diğer kutucuklar düşmeden üç kez taşıma hakkımız var.

Oyunda toplam üç canımız var. Canlarımızın tümünü harcadığımızda oyuna veda ediyoruz. Dilersek oyun içi satın alımlarla ekstra 3 can daha alabiliyoruz. Satın alım yaparak rahatsız edici boyutta olmasa da reklamları da kapatabiliyoruz.

Kısa süreliğine eğlenceli olan başka bir deyişle oynadıkça bayan eenkli eşleştirme oyunlarını oynamak keyif veriyorsa Collectik’i listenize eklemelisiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Helltaker

    Tek oturuşta bitirebileceğiniz kısa ama akılda kalıcı bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? İşte karşınızda Helltaker!
  • A Little to the Left

    Rahatlatıcı ve sakin bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? A Little to the Left indirin ve sakince bulmca çözmenin keyfine varın.
  • It Takes Two

    It Takes Two fantastik bir bulmaca dünyasına ev sahipliği yapıyor.
  • Human Fall Flat

    Human Fall Flat, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz fizik tabanlı bulmaca oyunudur.
  • Turca Bulmaca Hazırlama

    Turca Bulmaca Hazırlama yazılımı sayesinde sizler de kendi bulmacalarınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.
  • Where Shadows Slumber

    Eşsiz deneyim sunan bir mobil bulmaca oyunu
  • Lumines Remastered

    Lumines Remastered, Steam üzerinden edinilebilecek bulmaca oyunlarından bir tanesidir.
  • Numpuz

    Eşsiz deneyim sunan bir bulmaca oyunu