Cosmo Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
116 TOPLAM İNDİRME
39 MB DOSYA BOYUTU

Cosmo Run, illüzyon etkisi uyandıran platform üzerinde küpü yönlendirdiğiniz puan odaklı bir oyun.

Cosmo Run oyununda illüzyon etkisi oluşturan platform üzerinde bir küpü yönlendirmeye çalışıyoruz. Mobilde de masaüstünde de ücretsiz karşımıza çıkan oyun bir yandan reflekslerimizi geliştirmemize yardımcı olurken, diğer yandan sinir mekanizmamızı alt üst ediyor. Basit görünmesine karşın bağımlılık yapan bir oyun olduğunu da söylemem gerek.

Oyunda yaptığımız yegane şey küpü platform üzerinde tutmak. Bunu yapabilmek için yeri geldiğinde ekrana dokunarak küpün yön değiştirmesini sağlıyor ve yoluna devam ettiriyoruz. Oynanış kulağa oldukça basit geliyor değil mi?

Oyun zorluk düzeyini ilk saniyelerde bizlere hissettirmeye başlıyor. Platformun tasarımından ve kamera açısından dolayı küpü yönlendirmek kolay olsa da fazla ilerletemiyoruz. Bir noktadan sonra platform yapısı gereği algımız bozulmaya, parmaklarımız birbirine geçmeye başlıyor. Küp belli bir hızda ilerlese de bize sanki hızlanıyormuş gibi gelmeye başlıyor. Bu yüzden oyuna ön yargılı yaklaşmamanızı, başladıktan sonra devam ettirmenizi öneririm.

Minimal görsellerin tercih edildiği oyunda her şey puan kazanmak için; puan kazanmanın da iki yolu var. İlerledikçe otomatik olarak puanımız artırılıyor, karşımıza yer yer çıkan altınları almayı başarabildiğimizde de puanımızı katlamış oluyoruz. Tabii ki puanımızı birden artıran altınlar olur olmadık yerlere konumlandırılmış.

Erkan Calp

Cosmo Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME
31 MB DOSYA BOYUTU

Cosmo Run, ücretsiz olarak indirebileceğimiz sürükleyici bir beceri oyunu.

Cosmo Run, arcade türü beceri oyunlar oynamaktan keyif alan Android tablet ve akıllı telefon sahiplerine hitap eden üst düzey kaliteli bir oyun.

Hiçbir ücret ödemeden indirebileceğimiz bu oyunda sürekli olarak hareket eden platformlar üzerinde ilerletmeye çalıştığımız küreyi düşürmemeye ve mümkün olduğunca uzun süre boyunca hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Oyunu zorlu kılan detaylar arasında sürekli olarak hareket eden platformlar ve kameranın izometrik açısı yer alıyor. Bu kamera açısı görüş alanımızı iyileştiriyor olsa bile yön tayin etme konusunda kimi zaman sorun yaşamamıza sebep oluyor.

Cosmo Run'da sadece platformlar üzerinde ilerlemeye değil aynı zamanda rastgele serpiştirilmiş olan yıldıları da toplamaya çalışıyoruz.

Ücretsiz olarak sunuluyor olsa bile oyunda bazı reklamlar bulunuyor. Bunları ödemede yaparak kaldırabiliyoruz. Eğer siz de beceri oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız Cosmo Run'a göz atmanız yerinde olacaktır.

Emircan Erdoğan

Cosmo Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
3 TOPLAM İNDİRME
49.9 MB DOSYA BOYUTU

Cosmo Run, iOS cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz bir arcade beceri oyunu.

Cosmo Run, iPhone ve iPad cihazlar üzerinde oynanmak üzere tasarlanmış bir arcade beceri oyunu olarak öne çıkıyor.

Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğimiz Cosmo Run, bulunduğu kategoriye devrimsel özellikler getirmese bile kaliteden ödün vermeyerek güçlü bir rakip olduğunun sinyallerini veriyor.

Oyundaki amaç son derece basit: mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalmak. Bunu gerçekleştirebilmek için zorlu platformlar üzerinde ilerlemeye çalışan küreyi çok dengeli ve hassas bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyor. Bunu yapabilmek için kürenin gitmesini istediğimiz yöne hamle yapmamız yeterli oluyor.

Oyundaki kontroller kolayca kullanılabiliyor fakat asıl zorluk yaratan kısım platformların sürekli hareket ediyor olması ve mevcut kamera açısından kimi zaman ne yapmamız gerektiğini kestiremiyor olmamız. Cosmo Run'daki bölüm tasarımları göze hoş geliyor. Sık sık değişen tasarımlar oyunun monoton hale gelmesine engel oluyorlar.

Cosmo Run'ın ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmiştik fakat oyunda çıkan reklamları kaldırmak için ödeme yapmak gerekiyor.

Emircan Erdoğan

Cosmo Run

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
10 TOPLAM İNDİRME
20 MB DOSYA BOYUTU

Cosmo Run, gözün yanıldığı bir platform üzerinde küpü ilerletmeniz gereken bir Windows Phone oyunu.

Cosmo Run, Windows Phone telefonumuza ücretsiz indirip reflekslerimizi geliştirmek amacıyla boş zamanlarımızda oynayabileceğimiz tarzda bir beceri oyunu ve minimal tasarımın hakim olduğu mobil oyunlar arasında.

Oyuna ilk giriş yaptığımızda platform üzerinde basit bir küp yönlendirme oyunu olduğu düşüncesine varıyoruz ancak oynamaya başladığımızın saniyesinde çok daha dikkat isteyen zorlu bir oyun olduğunu anlıyoruz. Oyunda yaptığımız tek şey durmadan ilerleyen küreyi dokunuşlarımızla yönlendirmek olsa da platformun tasarımından ve farklı kamera açısından küpü tutmak oldukça zor.

Ekranın herhangi bir noktasına dokunarak yönlendirdiğimiz küpün hiç düşmemesi için uğraş verdiğimiz oyun harika odaklanma ve refleks istiyor. Platformun duruş açışına, üzerine basarak ilerlediğimiz taşların yapısına alışmak basit ancak yüksek puan yapmak için sağlam sinir mekanizmanızın olması gerek.

Bu tarz oyunların bir amacı olsa da bildiğiniz üzere sonu yok. Bu noktada hedefimiz platformda olabildiğince kalarak puan kazanmak; karşımıza çıkan altınları da toplayarak puanımıza puan katmak. Sonsuz oynanışa sahip beceri oyunları olmazsa olmazlarınız arasındaysa deneyin derim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Temple Run: Oz

    Temple Run: Oz bize bilgisayarımızda Temple Run keyfini sunuyor
  • Temple Run: Brave

    Temple Run: Brave, Temple Run eğlencesini bilgisayarlarınıza taşıyor
  • Ocean Run 3D

    Ocean Run 3D, su altı dünyasında macera arayan sörfücünün yerine geçtiğiniz aksiyon dozu yüksek bir oyun.
  • Run The Shadow

    Run The Shadow, yüksek güvenlikli bir hapishane olan Alcatraz'dan kaçmaya çalıştığınız aksiyon dolu bir Windows 8.1 oyunu.
  • Rayman Fiesta Run

    Rayman Fiesta Run türünün en iyi temsilcilerinden biridir
  • Run and Fire

    Run and Fire ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir FPS oyunudur
  • Sketch! Run!

    Sketch! Run! kalem kullanarak kahramanınızı yönettiğiniz bir platform oyudur
  • Marvel Run Jump Smash!

    Marvel Run Jump Smash! eğlenceli bir Marvel oyunudur