Crossy Road

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
2/5 ZİYARETÇİ
568 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Crossy Road, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda ücretsiz oynayabileceğiniz ufak boyutlu, eğlenceli bir beceri oyunu.

Crossy Road, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda oynayabileceğiniz en zor beceri oyunlarından biri diyebilirim. Son derece basit kontrol mekanizmasına sahip oyunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan karakterlerin kontrolünü elinize alıyorsunuz. Tek gayeniz karşıdan karşıya geçmek. Ancak bu sandığınızdan uzun zamanınızı alacak. Çünkü oyunun bir sonu yok.

Görsel açıdan hiçbir sunmayan ancak oynanış yönünden eğlendiren zor beceri oyunlarını seviyorsanız Crossy Road ile kesinlikle tanışmanız gerektiğini düşünüyorum. Retro tarzı grafikler sunmasına rağmen ilginç bir şekilde kısa sürede oyuna oldukça alışıyor ve cihazınızı elinizden bırakamıyorsunuz. Oyunun amacı ise farklı karakterlerle engelleri aşıp karşıdan karşıya geçerek ilerlemek ve yüksek puan elde etmek.

Sadece tek başınıza oynayabildiğiniz diğer bir deyişle çoklu oyuncu seçeneğinin olmadığı oyunda ilk seçilebilen karakter bir tavuk. Tavukla trafiğin çok yoğun olduğu ilginç bir ortamda başladığınız oyuna tren, göl, araba ve otobüs gibi engelleri aşarak karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorsunuz. Hızlı düşünmeniz ve hareket etmeniz gereken oyunda puan kazanmak için yolda farklı noktalarda çıkan altınları topluyorsunuz. Bu altınlarla para kazanabildiğiniz gibi diğer karakterlerin kilidini kaldırabiliyorsunuz. Oynanabilecek karakterler arasında hayvan ve insan olarak çok sayıda seçenek var.

Oyunun kontrol mekanizması son derece basit. Windows tabanlı tabletinizde oynuyorsanız zaten tek bir seçeneğiniz var o da parmağınızı kaydırmak. Ancak klasik bir bilgisayar üzerinde oynarsanız hem fare hem de klavyeden yön tuşları oynama şansına sahipsiniz ki bence klavyeden çok daha rahat oynanabiliyor.

Crossy Road, Windows platformuna biraz geç gelse de hem görsel hem de oynanış açısından diğer platformlardan farklı değil ve de ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Erkan Calp

Crossy Road

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
880 TOPLAM İNDİRME
20 MB DOSYA BOYUTU

Crossy Road'da heyecan dolu bir mobil oyundur

Crossy Road ilginç ve eğlenceli bir oyun yapısına sahip olan bir mobil beceri oyunu. 

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz Crossy Road ilk olarak iOS işletim sistemi için yayınlanmıştı ve oyun severlerin büyük beğenisini kazanmıştı. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından oyun Android cihazlar için de yayınlandı ve oyun severlerin beğenisine sunuldu.

Crossy Road'da temel olarak sevimli kahramanların karşıdan karşıya geçmesine yardımcı oluyoruz. Fakat bu işi gerçekleştirmek için yoğun trafikte yol alan araçların arasından sıyrılmamız, tren yollarının üzerinden trene denk gelmeden geçmemiz ve nehirlerin üzerindeki kütüklerin üzerinden zıplayarak karşı tarafa geçmemiz gerekiyor. Oyunun sonu yok, ne kadar çok karşıdan karşıya geçerseniz oyunda o kadar yüksek puan kazanıyorsunuz ve puanlarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırarak tatlı bir rekabet başaltabiliyorsunuz. 

Crossy Road'da oyunda ilerledikçe 50 farklı retro tarzda sevimli kahramanı kurtarabiliyor ve bu kahramanlarla oynayabiliyoruz. Oldukça renkii grafiklere sahip olan Crossy Road'un grafikleri hafiften Minecraft havasında hazırlanmış. Kolay ve rahatça oynayabileceğiniz Crossy Road her yaştan oyuncuya hitap ediyor.

Can Erdil Şentürk

Crossy Road

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,520 TOPLAM İNDİRME
40.3 MB DOSYA BOYUTU

Crossy Road gözümüze keyifli ve bir o kadar da mitevazi bir beceri oyunu olarak çıkıyor.

Crossy Road daha ilk dakikadan grafikleriyle dikkat çekmeyi başaran bir oyun. Beceri türünden keyif alan oyunseverlerin denemesi gerekenler arasında bulunan bu oyunu hem tablet hem de akıllı telefonlarımıza ücretsiz olarak indirebiliyoruz.

Oyundaki amacımız karakterimizi karşıdan karşıya geçirmek. İlk olarak tavuk veriliyor. Ekrana her basışımızda zıplayan ve bir adım ileri giden bu tavuğu tehlikelere dikkat ederek karşıya geçirmemiz bekleniyor. Sağ ve soldan vızır vızır geçen arabalar ve trenler, oyunun zor kısmını oluşturuyor. En ufak bir dikkatsizlik sonucunda tavuğumuz araba veya tren altında kalabilir. Ne kadar uzağa gidersek o kadar fazla puan alıyoruz. Zaten bu tarz oyunların klasik noktası da bu.

Grafik olarak tıpkı Minecraft gibi köşeli tarzda bir yapıya sahip olan Crossy Road, ses efektleri olarak başarılı bir seviyede duruyor. Çok fazla bir hikaye derinliği sunmasa da oynaması gerçekten keyifli ve vakit geçirmek için ideal. Buna ek olarak diğer beceri oyunlarının tersine Crossy Road insana sinir krizi geçirtmeyecek kadar naif bir yapıya sahip.

Emircan Erdoğan

Crossy Road

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
67 TOPLAM İNDİRME
17 MB DOSYA BOYUTU

Crossy Road, basit görünümlü zor beceri oyunları arasında ve Windows Phone'da da ücretsiz.

Crossy Road, iOS ve Android platformunda 50 milyon indirmeye ulaşan bir beceri oyunu ve nihayet Windows Phone platformunda ücretsiz indirilebilir durumda. Harika refleksler gerektiren, tereddüde düşmeyerek ilerleyebileceğiniz eğlenceli bölümler içeren oyun boş zamanlar için kesinlikle en idealler arasına alınmalı.

Retro görselleri ile dikkat çeken oldukça popüler bir beceri oyunu olan Crossy Road oyununda amacınız karakterinizle karşıdan karşıya geçmek ve olabildiğince ilerlemek. Sonu olmayan oynanış sunan oyunda başlangıç karakteri olarak bir tavuğu seçebiliyorsunuz. Tavukla trafiğin oldukça yoğun olduğu bir bölgede ezilmeden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorsunuz. Tahmin edeceğiniz üzere karşıdan karşıya hızlıca geçmenize mani olacak çok sayıda engel var. Arabalar, otobüsler, köprüler, trenler son hız hareket eden, sizi ezmek için can atan engellerden sadece birkaçı.

Ne oynanış esnasında ne de menülerde reklam içermeyen oyunda farklı karakterlerle oynayabilmeniz için yolun farklı noktalarına konulmuş altın paraları toplamanız gerekiyor. Bunlar hem puanınızı artırıyor, hem de diğer karakterlerin kilidini açmanıza imkan tanıyor. Karakter demişken oyunda tavuk haricinde tavşan, köpek, kedi, kuzu, inek, penguen, sincap, kısacası aklınıza gelebilecek her hayvan ne çok ilginç insan dışı yaratıklar mevcut. Tabii ki tüm karakterleri görebilmeniz için oyunu oldukça uzun bir süre oynamanız gerekiyor.

Basit kontrol mekanizmasına sahip olmasına rağmen çıldırtan beceri oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız Crossy Road’u Windows Phone cihazınıza indirin derim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Disney Crossy Road

    Disney Crossy Road, milyonlarca indirmeye ulaşan Crossy Road'un yeni sürümü.
  • Danger Road

    Danger Road, popüler Crossy Road oyununu Windows 8.1 tablet ve bilgisayarlara taşıyan ücretsiz tek yapım.
  • On The Road

    On The Road gerçekçi fizik hesaplamalarına sahip olan bir kamyon simülasyonudur
  • Extreme Road Trip 2

    Extreme Road Trip 2, durma lüksünüzün olmadığı aksiyon dolu bir yarış oyunu ve de hem ücretsiz hem de ufak boyutlu.
  • Land Of The Dead: Road to Fiddler's Green

    Muhteşem Bir Korku Oyunu
  • The Off-Road Truck Simulator

    The Off-Road Truck Simulator, yarış parkurları ve gerçekçi mekanikleri ile birlikte, oyunculara iyi bir simülasyon deneyimi yaşatıyor.
  • Road 96

    Road 96 ile benzersiz bir maceraya atılın. Otostop çekin, yeni insanlar tanıyın ve bulunduğunuz ülkeden kaçmaya çalışın.
  • Test Drive Off Road 3

    Test Drive Off Road 3 oyunu