CuteDJ

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
2.6/5 ZİYARETÇİ
89,990 TOPLAM İNDİRME
9.53 MB DOSYA BOYUTU

CuteDJ programını kullanarak kolayca DJ'lik yapabilir, kendi mixlerinizi oluşturabilirsiniz.

CuteDJ programı, bilgisayarında ücretsiz bir DJ programı ya da diğer adıyla mix yapma programı kullanmak isteyenlerin tercih edebilecekleri programlar arasında yer alıyor. Benzer pek çok programın kullanıcılara ücretli olarak sunulması nedeniyle amatör olarak bu işle ilgilenenler programlara kaynak ayıramayabiliyorlar. Ancak CuteDJ gibi programlar sayesinde DJ'lik dünyasına kolayca ve ücretsiz olarak giriş yapmak mümkün. Elbette profesyonel stüdyo çalışmaları için daha gelişmiş uygulamalara ihtiyaç olacaktır ancak CuteDJ'in giriş seviyesi için uygun bir program olduğunu söylemek mümkün.

Uygulamada bulunan beat sayacı sayesinde şarkıların tempolarının hemen belirlenmesi ve düzenlenmesi mümkün hale geliyor. Ayrıca eklediğiniz efekt ve düzenlemelerin de bu beat'e uygun şekilde senkronize edilmesi sayesinde manuel olarak işlemler yapmanıza gerek kalmıyor.

VST eklentileri ile de uyumlu bir şekilde çalışabilen program, dolayısıyla çok çeşitli ses efektlerinin ekstra olarak kullanılabilmesine imkan tanıyor. Programın kaydedebildiği ve işleyebildiği ses dosyası formatları arasında şunlar yer alıyor:

MP3, M4A, WAV, AIFF, WMA, OGG, ACC (non-DRM), FLAC, AIFF, AU.

MIDI kontrol cihazlarını da tanıyabilen program, bu sayede bilgisayar ekranından değil MIDI cihazlarınızdan ritm girişleri yapmak istediğinizde size zorluk çıkarmıyor. Emülasyon ayarları, ekolayzır,mix kayıtları yapma ve diğer tüm seçenekleri sayesinde kesinlikle denemeniz gerekenlerden birisi diyebilirim.

Yiğit Ekim Demir

CuteDJ

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,654 TOPLAM İNDİRME
10.71 MB DOSYA BOYUTU

CuteDJ programını kullanarak kolayca Mac işletim sistemli bilgisayarlarınızda mix yapma ve djlik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Mac işletim sistemli bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz onlarca DJ'lik ve mix yapma programından bir tanesi de CuteDJ olarak karşımıza çıktı ancak diğerlerinden ayrılan yanının ücretsiz olması ve buna rağmen tüm profesyonel araçları sunması olduğunu söylemek mümkün. Zira programla benzer işleve sahip pek çok diğer uygulama tüm araçlarını yahut bazı araçlarını ücretli olarak sunarken, CuteDJ'in onların arasında başarıyla sıyrıldığını söylemek mümkün.

Programın ilk bakıştan en çok dikkat çeken özellikleri şu şekilde belirlenmiş:

  • Otomatik ritm tespit etme ve eşleştirme
  • Otomatik mix yapma
  • Gerçek zamanlı sampler
  • iTunes entegrasyonu
  • Güçlü mix yapma motoru
  • Kayıt yapabilme
  • MIDI kontrol cihazı desteği

Onlarca farklı ses formatına destek veren program, böylece hangi formatları isterseniz o formatlarda çalışmalar gerçekleştirmenize olanak tanıyor. Temel olarak desteklenen formatlar şöyle: MP3, M4A, WAV, AIFF, WMA, OGG, ACC (non-DRM), FLAC, AIFF, AU.

Program profesyonel VST'ler ya da ücretsiz VST'ler ile uyumlu bir şekilde çalışabildiği için sadece kendi kapasitesini kullanmakla kalmıyor, eklenti üreticilerinin hazırladıkları imkanları da kullanabilmenize imkan tanıyor.

iTunes entegrasyonu ile müziklerinizi kolayca paylaşabilir ya da iTunes koleksiyonunuzdaki parçaları mixleyebilirsiniz. Kesinlikle denemeden geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Adobe Audition

    Adobe Audition, ses efektleri oluşturup miksleyip tasarlayabileceğiniz sektördeki en iyi dijital ses düzenleme programıdır.
  • MP4Tools

    MP4Tools, videolarınızı birleştirmenize ve bölmenize yardımcı olan ücretsiz video düzenleme programıdır.
  • Sonic Visualiser

    Ses ve müzik dosyalarınızın dalga boylarını detaylı olarak analiz edebilmek için bu ücretsiz programı kullanabilirsiniz.
  • Hybrid

    Hybrid, tüm ses araçlarının yapabildiği işlemleri tek başına yapabilen bir programdır.
  • RealTimes

    RealTimes'ı kullanarak ücretsiz olarak kendi hikaye videolarınızı oluşturabilir, video düzenleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Jing

    Ekran görüntüsü veya videosu çekmek için kullanabileceğiniz Jing ile içerikler üzerinde basit düzenleme işlemleri de yapabilirsiniz.
  • DaVinci Resolve

    DaVinci Resolve 16, video kurgu işiyle uğraşanlar için profesyonel ve ücretsiz video düzenleme (editleme) programı.
  • Reaper

    Reaper, Hexage imzasını taşıyan görsel ve oynanışı ile büyüleyen bir rol yapma oyunu.