Deepworld

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
383 TOPLAM İNDİRME

2 boyutlu bir sandbox oyunu arıyorsanız Deepworld ücretsiz ve online olması nedeniyle ilginizi çekecek bir örnek.

Minecraft benzeri inşa etme oyunlarını seviyorsanız yine online olarak oynayabileceğiniz Deepworld'e bir göz atmanıza değecektir. Benzer oyun mekaniklerini 2 boyutlu bir dünya mekaniğine adapte eden Deepworld, uzaktan bakıldığında Terraria ile büyük benzerlikler de taşıyor ama avantajlı bir noktası olan bu oyun ücretsiz olma faktörüyle öne çıkıyor.

Felaket sonrası bir steampunk evrenini konu alan oyunda etrafta dolaşıp keşiflere çıkarken kaçınmanız gereken asit yağmurları ile karşılaşıyorsunuz. Yeraltı canavarlarının da eksik olmadığı dünyada sizin amacınız insanları koruyabilecek sığınaklar inşa etmek.

Sadece yürümek ve zıplamakla sınırlı olmayan karakteriniz bir jetpack kullanarak ulaşılamayacağını düşünüdüğünüz noktalara ulaşıp kaynakları çıkartmanızı veya yapı çalışmalarınızı tamamlamanızı sağlıyor. Türün ilk örneği olmasa da yenilikçi bir yaklaşıma sahip olan Deepworld, multipalyer seçeneğini ücretsiz olarak sunduğu için büyük bir avantaj yakalamış oluyor. Ne var ki oyunun online kitlesi yeterince büyük olmadığı için zaman zaman kendinizi tek başına da bulabiliyorsunuz.

Alper Çetiner

Deepworld

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
15 TOPLAM İNDİRME

2 boyutlu bir sandbox oyunu arıyorsanız Deepworld ücretsiz ve online olması nedeniyle ilginizi çekecek bir örnek.

iPad ve iPhone için kendilerine özgü optimizasyon ayarlarına sahip olan bir sandbox oyunu olan Deepworld, Minecraft gibi inşa etme oyunlarını sevenlere sunulabilecek hoş bir alternatif. Daha çok Terraria'nın görüntüsünü andıran Deepworld, 2 boyutlu bir oyun ama online oynama seçeneğiyle birlikte ücretsiz olarak sunulmuş olması ilk planda albeni payını daha yüksek tutuyor.

Dünyanın yaşanamayacak felaketlere maruz kalması nedeniyle kaotik bir ortamda yaşıyorsunuz. Steampunk kurgusuyla bezenmiş olan bu oyunda keşif yolculuklarınızda bile asit yağmurlarına karşı korunup sığınacak yerler bulmanız gerekecek. Yer altında size musallat olabilecek dev ahtapot canavarlarına karşı da tüm insanları koruyacak yapılar yapmakla yükümlüsünüz. Hayatta kalmak için yeraltı dünyasına sığınan insanlar olduğu düşünülecek olursa bu oldukça zorlu bir görev.

Sanal bir joystick ile gerçekleştirdiğiniz kontrollerin içerisinde yürüme ve zıplama gibi seçenekleri varken ek olarak Jetpack yardımızyla normalde ulaşamayacağınız bölgelerden kaynak ele geçirebiliyorsunuz veya yapılarınızı sağlamlaştırabiliyorsunuz. Türünde çıkmış olan ilk çalışma olmayan Deepworld multiplayer seçenekleriyle birlikte ücretsiz sunulduğu için cazip bir seçenek olabiliyor ancak online kitlenin çok kalabalık olmaması nedeniyle zaman zaman oynarken kendinizi yalnız bulabilirsiniz.

Alper Çetiner

Deepworld

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
401 TOPLAM İNDİRME

2 boyutlu bir sandbox oyunu arıyorsanız Deepworld ücretsiz ve online olması nedeniyle ilginizi çekecek bir örnek.

Terraria ve Minecraft tarzı inşa etme oyunlarına merakınız varsa ve bu iki örnekten eskisi kadar keyif almayıp yeni arayışların peşine düştüyseniz Deepworld mutlaka göz atmanıza değecek bir oyun. Özellikle de Mac için olan oyunların sayıca ne kadar az olduğu düşünülecek olursa bu sandbox seçeneğini kaçırmamanız gerektiğine dair nedenlerin sayısı artıyor. İlk başışta türünün birçok örneğine benzeyen 2 boyutlu bir oyun olan Deepworld ücretsiz olması nedeniyle avantajlı bir konuma ulaşabiliyor.

Dünyayı etkileyen büyük bir felaket sonrasında steampunk esintileriyle yaratılmış olan bu dünya aslında oldukça tehlikeli. Keşif için çıkmış olduğunuz yolculuklarda asit yağmurlarından kaçıp sığınmanız gerekirken yer altından çıkan dev ahtapot canavarları da başa bela oluyor. Sizin buradaki göreviniz ise insanların hayatlarını kurtarabilecek sığınaklar inşa etmek olacaktır.

Yürüme ve zıplama gibi temel konrollerle birlikte jetpack de taşımanıza izin veren oyunda ulaşılamayacak noktalardan kaynak toplama veya yapınızı tamamlama gibi fırsatlarınız oluyor. Bu özellik başarılı olsa da size sunulan cihazın kontrolü biraz zor. Türünün ilk örneği olmasa da kendi has yenilikçi bir hava katmayı başaran Deepworld multiplayer sezonlarınızı ücretsiz olarak oynamanıza olanak tanıyor. Ne var ki, online kitlesi yeterince büyük olmayan oyun size kendinizi zaman zaman yalnız hissettirebilir.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • MK AdBook

    MK AdBook ile arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın çeşitli bilgilerini saklayabilirsiniz
  • Mousotron

    Mousotron, klavye ve fare ile ilgili çeşitli istatistiklere ulaşabileceğiniz ücretsiz ve kullanışlı bir istatistik programıdır.
  • Tetris Arena 1.4

    3 boyutlu ve çeşitli zorluk derecelerine sahip olan güzel bir tetris oyunu.
  • ZPaint 1.4

    Bu programla çok çeşitli, web sayfaları ve uygulamalarınız için butonlar hazırlıcaksınız...
  • Newspiper

    Çeşitli internet siteleri tarafından yayınlanan RSS içeriğin tek bir platformda izlenebilmesini sağlıyor.
  • ZoomOpen

    Windows pencere ve menülerinin açılma efektlerinde değişiklik yapabileceğiniz küçük bir program. Çeşitli animasyon ve hız ayarları içeriyor.
  • Google Password Decryptor

    Google Password Decryptor popüler web tarayıcıları ve messenger gibi çeşitli Google uygulamaları tarafından saklanan Google hesabı parolalarınızı kurtaran bir programdır.
  • Amnesty Generator v1.0

    Masaüstünüzde Youtube videolarını izleyebileceğiniz, kaydedebileceğiniz ve çeşitli internet sitelerindeki animasyon, video ve flash tabanlı uygulamaları masaüstünüzde oynatabileceğiniz, kullanımı kolay, ücretsiz bir yazılımdır.