Don't Starve

x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
3/5 ZİYARETÇİ
4,352 TOPLAM İNDİRME

Don't Starve, Minecraft benzeri sandbox oyunlarının başını çeken bağımsız bir hayatta kalma oyunudur.

Son zamanların en popüler oyun türlerinden biri olan sandbox tarzı oyunlar bildiğimiz gibi çoktan aldı başını yürüdü. Bunun ilk örneklerinin boy gösterdiği zamanlarda Don't Starve ile karşılaşmış, denemeye karar vermiştim. Tim Burton çizimlerine benzettiğim tuhaf grafikleri, basit bir oynanış ekranıyla oyunu ilk açtığımda ne yapmam gerektiği konusunda ciddi anlamda hiçbir fikrim yoktu. Gelin görün ki oyunun sağ üstünde görünen kaç gün geçtiği tablosuna bakış bile atmadan Don't Starve'da "sahiden" günlerimi geçirmişim.

Açık bir dünyada dilediğinizi yapabileceğiniz türde oyunları genel olarak nedense milletçe çok seviyoruz. Bunun içerisine aksiyon ögeleri de girdiği GTA gibi oyunlar artık işin demirini oluştursa da her geçen gün bağımsız oyun stüdyoları bu tarz oyunlar için emek harcıyor ve tüm bu açık dünya oyunu kavramını farklı bir bakış açısıyla ele almaya çalışıyorlar. Minecraft çoktan bayrağı eline aldı ve belki de artık sandbox denince insanların aklına ilk olarak o geliyor. Lakin aynı amaca hizmet etse de çok başka bir atmosfere sahip olan Don't Starve'ın incelikleri de bir o kadar göz ardı edilemez nitelikte.

Don't Starve'da bir zebani tarafından uzak diyarlara gönderilmiş, Wilson isimli bir bilim adamını oynuyoruz. Çevremiz tamamen vahşi yaşam ortamı, ancak büyünün ve bilimin karşılıklı koz paylaştığı bu dünyada doğal yaşam pek bir değişken. Genel amacımız hayatta kalmak olsa da ilk etapta buna alışmak oyuncuya büyük sıkıntılar verebiliyor. Öncelikle eğer craft, yani bir şeyler yaratma oyunlarına alışıksanız yolunuzu bulmanız biraz daha kolay olabilir. Ancak benim gibi ciddi anlamda Wilson'ın rolünü üstlenen ve ne yapacağından bir haber bir oyuncuysanız işiniz zor!

Etraftaki birçok kaynaktan çeşitli eşyalar oluşturuyor, hayatta kalabilmek için yiyecekler topluyoruz. Tabii Don't Starve'ın dünyası bizi her an şaşırtmaya müsait olarak birçok tehlike, tuhaf yaratıklar ve hava koşullarını da beraberinde getiriyor. Oyunun oynanış kısmındansa atmosferinin eşsiz olduğuna ben de kesinlikle katılıyorum. Daha en başından hiçbir ipucu ve yardımcı öge bulunmaması, kasvetli dünya, basit ve gotik grafiklerin uyumu oyundan anlamayacak adama bile Don't Starve'ın amacını kanıtlar derecede. Hayatta kalmam lazım!

Eğer Minecraft ve sonsuz modlarından bunalmış durumdaysanız, crafting oyunlarına beeli bir düşkünlüğünüz varsa, veya tamamen Tim Burton tarzı çizimlerden hoşlanıyorsanız Don't Starve sizin için iyi bir deneyim olacak. Aman bilmediğiniz bitkileri benim gibi yemeyin; ha bir de gece vakti karanlıkta pek dolaşmayın.

Cenk Barkın Us

Don't Starve

x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
341 TOPLAM İNDİRME

Don't Starve mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir rol yapma oyunudur

Don't Starve ilk olarak bilgisayarlar için çıkış yapan ve bu platform üzerinde bir hayli büyük beğeni kazanan oyunun mobil versiyonu.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletler için geliştirilmiş bu versiyon Don't Starve: Pocket Edition adıyla yayınlandı. Bilim kurgu tabanlı bir hayatta kalma oyunu olan Don't Starve'da genç bir bilim adamının sıradışı yolculuğu konu alınıyor. Kahramanımız bir şekilde farklı ve tamamen vahşi bir dünyaya ışınlanıyor ve bu dünyada tutsak kalıyor. Wilson adlı bilim adamı kahramanımızın farklı tehlikelerle dolu bu dünyada hayatta kalabilmesi ve buradan kurtulabilmesi için ilk önce etrafındaki kaynakları keşfetmesi ve dünyada yaşayan canlılarla etkileşime geçmesi gerekiyor. Biz de ona bu serüveninde eşlik ediyoruz.

Don't Starve içerisinde hafiften Minecraft havası barındıran bir oyun. Oyunda etraftan farklı kaynakları toplayabiliyoruz ve bu kaynakları işimize yarayacak aletler yapmak için kullanabiliyoruz. Ayrıca oyunda farklı yapılar inşa edebilmemiz de mümkün. Oyunun Minecraft'tan ayrılan yönü ise kendine has görsel stili. El çizimi grafiklerden oluşan oyun tıpkı bir masal kitabı havası yaratıyor.

Don't Starve uzun bir oyun süresi sunmakta. Eğer nerede olursanız olun sürükleyici bir maceraya dahil olmak isterseniz Don't Starve'ı kaçırmayın.

Can Erdil Şentürk

Don't Starve

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
621 TOPLAM İNDİRME
280 MB DOSYA BOYUTU

Don't Starve mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir hayatta kalma oyunudur

Don't Starve kendine has tasarımı ve zengin içeriğiyle oyunculara benzersiz bir deneyim sunan bir mobil hayatta kalma oyunu olarak tanımlanabilir.

iOS işletim sistemini kullanan iPad 3 veya iPad Mini 2 tabletlerinizde veya daha üst versiyonlarında oynayabileceğiniz bir oyun olan Don't Starve aslında ilk olarak bilgisayarlar için yayınlanmış bağımsız bir oyundu. Don't Starve kısa süre içerisinde yoğun ilgi toplamış ve birçok oyun sever tarafından keyifle oynanmıştı. Oyunun geliştiricisi Klei Entertainment bu başarılı yapımı mobil cihazlarda da oyun severlerin beğenisine sunma kararı aldı. iOS cihazlara kusursuz bir şekilde optimize edilen oyun kaliteli bir oyun oynamak isteyenlerin kolayca beğenisini kazanacaktır.

Don't Starve'da Wilson adlı kahramanımızın sıradışı fantastik macerası konu alınıyor. Cesur bir bilimadamı olan bir gün kendisini hiç tanımadığı vahşi bir dünyada buluyor. Bu dünyaya hapsolan Wilson eğer bu yabani dünyadan kurtulmak istiyorsa çevresindeki bütün kaynaklardan faydalanmak zorunda olduğunu anlıyor. Biz de Wİlson'ı yöneterek etrafını keşfetmesine yardımcı oluyoruz. Maceramız boyunca ilginç yaratıklarla savaşıyoruz, kendi yaşam alanımızı inşa ediyoruz ve hayatta kalmak için gereken herşeyi yapıyoruz.

Don't Starve kendine has bir görsel tarza sahip. Bu özel yapım iPad tabletlerinizde size oldukça uzun ve eğlenceli bir oyun süresi sunuyor.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Don't Starve: Shipwrecked

    Don't Starve: Shipwrecked, Don't Starve'ın tek kişilik genişleme paketidir
  • Don't Starve Together

    Don't Starve Together çok oyunculu olarak oynanabilen bir hayatta kalma oyunudur
  • Please, Don't Touch Anything

    Please, Don't Touch Anything ilginç bir bulmaca oyunudur. Eğlenceli anlar sizleri bekliyor.
  • Don't Chat With Strangers

    Don't Chat With Strangers sürükleyici hikayesiyle dikkat çeken bir korku oyunudur
  • Warhammer 40,000: Rogue Trader

    Klasikleşmiş RPG ve sıra tabanlı bir Warhammer 40K oyununa daha ne dersiniz? O zaman Warhammer 40,000: Rogue Trader tam size göre.
  • Albion Online

    Albion Online ile gerçek zamanlı olarak sürükleyici bir orta çağ dünyasını keşfedeceksiniz.
  • Kenshi

    Benzersiz bir tecrübe sunan Kenshi, son dönemde adından sıklıkla söz ettiren bir hayatta kalma oyunudur. Hemen Kenshi indirin ve bu tecrübeyi deneyimleyin.
  • SpellForce 3

    SpellForce 3, RTS ve RPG türlerini birleştiren bir oyun