Dotster

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
113 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Dotster, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayar kullanıcıları için hazırlanmış ücretsiz ve ufak boyutlu bir bulmaca oyunu.

Dotster, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda boş zamanlarınızda ve uzun süreli yolculuklarınızda keyifle oynayacağınızı düşündüğüm bir renkli bulmaca oyunu. Ücretsiz olarak indirilebilen ve oldukça ufak boyutlu olan oyun mobil platformun önde gelen yapımlarından TwoDots’a fazlasıyla benziyor lakin daha fazla bölüm içermesi ve farklı oyun modları sunması ile bu açığını kapatıyor.

Basit lakin ilginç bir şekilde bağımlılık yapan bulmaca oyununda tek amacınız aynı renkte noktaları birbirleriyle eşleştirmek. Tablonun farklı noktalarına rastgele dağıtılmış noktaları bağlamak için basit kaydırma hareketini kullanıyorsunuz ve ister dikey, ister yatay isterseniz de çapraz olarak bağlayabiliyorsunuz. Peki bu denli basit kontrol mekanizması olan oyun nasıl zor oluyor ve bağımlılık yapıyor?

Oyunda noktaları birleştirmek oldukça basit bir işlem olsa da bunu hareket ve süre sınırını aşmadan yapmanız gerekiyor. Bazı bölümlerde noktaları olabildiğince hızlı bir şekilde analiz edip birleştirmeniz gerekirken, bazı bölümlerde de oldukça hızlı ve etkili düşünmeniz gerekiyor. Yüzlerce bölümün bulunduğu oyunda her bölümde göreviniz farklı. Toplam nokta sayısına ulaşma, belli bir puanı elde etme, özel noktaları temizleme, noktaların ardında gizlenmiş kabarcıkları ortadan kaldırma gibi çok sayıda görev var.

Her oyun modunda farklı bir heyecan yaşatan Dotster’ın kafa yormayan renkli bulmaca oyunlarından keyif alanlar için bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Erkan Calp

Dotster

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
185 TOPLAM İNDİRME
12 MB DOSYA BOYUTU

Dotster, TwoDots oyunundan fazlasıyla esinlenerek hazırlanmış yepyeni bir Android oyunu.

Dotster, çoğumuzun en az bir kere oynadığı bulmaca oyunu TwoDots’dan esinlenerek hazırlanmış bir Android oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Telefon ve tabletimize ücretsiz olarak indirip oynayabildiğimiz oldukça ufak boyutlu olan oyunda 500’ün üzerinde bölüm bulunuyor ve her bölümde farklı bir amacımız var.

Mobilde milyonlarca indirmeye ulaşan TwoDots’ın aksine tüm platformlarda oynanabilir olan Dotster oyununda amacımız tahmin edeceğiniz üzere renkli noktaları birleştirmek. Notaları birleştirirken kare veya dikdörtgen şekiller oluşturabildiğimiz gibi çapraz olarak ta bağlayabiliyoruz. Bu noktada oyunun çok basit olduğunu düşünebilirsiniz ancak son derece dikkat isteyen, hızlı hareket edilmemesi gereken bir bulmaca oyunu. Özellikle ilerleyen seviyelerde bunun daha da farkına varacağınızı söyleyebilirim.

Sadece tek başımıza oynayabildiğimiz diğer bir deyişle çoklu oynamayı desteklemeyen yapımda 6 farklı oyun moduna yer verilmiş. Bazılarında belli sayıda nokta birleştirmemiz, bazılarında belli bir puana ulaşmamız, bazılarında da rakamlar içeren noktaları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Lakin bu oyun seçeneklerinden istediğimizi deneyemiyoruz. Bölümleri geçtikçe karşımıza çıkıyorlar. Bölüm demişken oyun TwoDots’dan da fazla sayıda bölüm sunuyor ve satın alım gerçekleştirmeden oynayabiliyoruz.

Noktaları birleştirmeye dayanan oyuna zor unvanını kazandıran öğeler ise süre ve hareket sınırı. Hangi oyun modunda oynarsanız oynayın noktaları belirtilen hareket sınırına ulaşmadan ve de süreyi aşmadan temizlememiz gerekiyor.

Daha önce TwoDots oyununu oynadıysanız yeni bölümler eklenene dek benzer oynanış sunan Dotster oyunu ile oyalanabilirsiniz.

Erkan Calp

Dotster

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME
28 MB DOSYA BOYUTU

Dotster, popüler bulmaca oyunu TwoDots'ı anımsatan çok daha zorlu bir iPhone ve iPad oyunu.

TwoDots oyununu yeni bölümlerini beklemekten sıkıldıysanız oynanış yönünden oldukça benzeyen Dotster oyununu iPhone ve iPad’inize indirmenizi tavsiye ederim. Orijinal oyundan bazı farklılıklar içerse de temelde aynı – eğlenceli oynanışı sunuyor.

Android ve iOS platformunda 5 milyondan fazla indirmeye ulaşan TwoDots oyununun modifiye edilmiş hali diyebileceğim Dotster, iOS tabanlı telefon ve tabletlerde oynanabiliyor ve ücretsiz olarak geliyor. Farklı oyun modları içeren 700’den fazla bölüm ile uzun süreli bir bulmaca oyunu gösteren yapımda renkli noktaları birleştirerek ilerliyorsunuz. Ancak bu sefer işiniz oldukça zor.

Oyunda 7 farklı mod karşımıza çıkıyor. Farklı isimler taşıyan bu modlardan bazılarında belli bir nokta sayısına ulaşmanız, bazılarında belli bir puana ulaşmanız, bazılarında özel hazırlanmış noktaları bulmanız, bazılarında da rakamlar içeren noktaları temizlemeniz gerekiyor. Her biri farklı amaç taşıyan bu modlar oyunda ilerledikçe karşınıza çıkıyor.

Çok basit oynanış sunmasına rağmen bağımlılık yaratan bulmaca oyununda her bölümde amacınız farklı ve oyuna geçmeden nasıl tamamlayacağınız söyleniyor. Oyunu zorlaştıran kısım ise “sınır”. Bazı bölümlerde hareket sınırınız var ve görevi tamamlamak için son derece yavaş ilerlemeniz gerekiyor. Bazı bölümlerde de zaman sınırı koyulmuş. Verilen süreyi aşmadan noktaları bağlamanız isteniyor.

TwoDots, Dots oyunlarını beğendiyseniz lakin yeni bölümlerin gelmemesinden şikayet ediyorsanız güncelleme gelene kadar bu oyun işinizi görecektir.

Erkan Calp

Dotster

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
18 TOPLAM İNDİRME
12 MB DOSYA BOYUTU

Dotster, Windows Phone platformunda yeni bir bulmaca oyunu ve TwoDots kadar başarılı bir yapım.

Dotster, renkli noktaları bağlamaya dayanan oldukça zorlu bir bulmaca oyunu ve Windows Phone için de ücretsiz olarak geliyor. Çok basitten aşırı zora doğru ilerleyen yüzlerce bölüm sunan oyunda 6 farklı mod yer alıyor. Boş vakitlerinizde oynamak üzere rengarenk bir bulmaca arıyorsanız en ideal seçenekler arasında.

Android ve iOS kullanıcıları tarafından en çok oynanan bulmaca oyunlarından TwoDots, Windows Phone’da bulunmayan merakla beklenilen oyunlar arasında. Siz de diğer platformlarda milyonlara ulaşan bu oyunu bekleyenler arasındaysanız resmi oyun gelene dek orijinalini aratmayan Dotster ile kesinlikle tanışmalısınız. Tamamen ücretsiz olan ve oynanış esnasında can sıkıcı reklamlarla oyun zevkimize mani olmayan yapım oynanış olarak TwoDots, Dots oyunlarından farklılık göstermiyor. Yine olabildiğince geniş bir tabloya rastgele yerleştirilmiş renkli noktalar var bunları bağlamaya çalışıyorsunuz.

Aynı renkte noktaları farklı konumlarda birleştirerek ilerlediğiniz oyunda 500’den fazla bölüm içerisinde 6 farklı oyun modu ile karşılaşıyorsunuz. Her bölümde yapmanız gerekenler oyun başlamadan gösteriliyor. Belirtilen nokta sayısına ulaşma, belli bir puana ulaşma, farklı noktaları temizleme gibi çok basit gözüken ancak zorlayıcı amaçlar taşıyan bölümler sunan oyunu zorlaştıran kısım rahat hareket etmenizi engelleyen hareket sınırlaması ve hızlı – etkili düşünme gücünüzü artıran süre sınırlaması. Bu iki öğe aynı bölümde yer almıyor.

Tüm platformlarda karşımıza çıkan Dotster, TwoDots oyunu aratmayacak kadar başarılı olmuş. Farklı modlar sunan yüzlerce bölüm bulunması ile uzun soluklu bulmaca oyunu arayanlara hitap ediyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • The Talos Principle 2

    The Talos Principle 2, benzersiz bir hikayeyi zorlu bulmacalar ile birlikte keşfedebileceğiniz birinci şahıs bulmaca oyunudur.
  • Helltaker

    Tek oturuşta bitirebileceğiniz kısa ama akılda kalıcı bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? İşte karşınızda Helltaker!
  • A Little to the Left

    Rahatlatıcı ve sakin bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? A Little to the Left indirin ve sakince bulmca çözmenin keyfine varın.
  • It Takes Two

    It Takes Two fantastik bir bulmaca dünyasına ev sahipliği yapıyor.
  • Human Fall Flat

    Human Fall Flat, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz fizik tabanlı bulmaca oyunudur.
  • Turca Bulmaca Hazırlama

    Turca Bulmaca Hazırlama yazılımı sayesinde sizler de kendi bulmacalarınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.
  • Where Shadows Slumber

    Eşsiz deneyim sunan bir mobil bulmaca oyunu
  • Lumines Remastered

    Lumines Remastered, Steam üzerinden edinilebilecek bulmaca oyunlarından bir tanesidir.