Droplr

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
79 TOPLAM İNDİRME
1.5 MB DOSYA BOYUTU

Droplr, Windows kullanıcılarının dosya paylaşım işlemlerini çok hızlı bir şekilde yapmalarına imkan sağlıyor.

Droplr, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş bir dosya paylaşım programı olarak dikkat çekiyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan Droplr'ı kullanarak başka kişilerle paylaşma kistediğimiz dosyaları, dokümanları, fotoğrafları, notları ve bağlantıları saniyeler içerisinde paylaşabiliyoruz.

Programın kullanım özellikleri son derece pratik. Yüklediğimiz zaman ekranımızda programın özel ikonu çıkıyor ve dosyaları bu bölüme sürükleyerek upload edebiliyoruz. Daha sonra yine bu bölümden yüklemiş olduğumuz dosyaların linklerini kopyalayabiliyor ve paylaşmak istediğimiz kişilere gönderebiliyoruz. Gönderdiğimiz kişiler bu linklere tıklayarak yüklemiş olduğumuz dosyaları indirebiliyorlar.

Açıkçası Droplr'ın özellikle aynı projeler üzerinde çalışan profesyonellerin, ortak çalışmalar yürüten kişilerin epey hoşuna gideceğini düşünüyorum. Konvansiyonel dosya paylaşım yöntemleri gereksiz zaman ve emek kaybına sebep oluyorlar fakat Droplr, tüm dosya transferi işlemlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirdiği için ne zamandan ne de emekten feragat etmemize sebebiyet vermiyor.

Programın en önemli özelliği çapraz platform desteği sunması. Mac, iPhone, Windows Phone sürümlerini kullanarak daha senkronize bir dosya paylaşım ağı oturtabiliriz.

Emircan Erdoğan

Droplr

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
42 TOPLAM İNDİRME
16.2 MB DOSYA BOYUTU

Droplr sayesinde farklı platformlar arasında dosya aktarım işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz.

Droplr, iPhone ve iPad cihazlar üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş bir dosya paylaşım uygulaması olarak öne çıkıyor.

Çapraz platform desteği sunan ve böylece farklı cihazlar arasındaki dosya paylaşım işlemlerini dahi sorunsuzca gerçekleştirebilen Droplr, tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uygulamanın çalışma mantığı basitçe gerçekleştirebileceğimiz birkaç adıma dayandırılıyor. Dosya paylaşmak için öncelikle göndermek istediğimiz dosyayı Droplr'a upload ediyoruz. Yüklediğimiz bu dosyanın linki otomatik olarak panoya kaydediliyor ve ekran üzerinde tıkladığımız herhangi bir yere bu linki direkt olarak yapıştırabiliyoruz. Daha sonra bu linke tıklayan kişi yüklemiş olduğumuz dosyayı sorunsuz bir şekilde indirebiliyor.

Uygulamanın en iyi özelliklerinden birisi de dosyaların linklerine şifre atayabilmemize imkan vermesi. Bu şekilde istenmeyen durumların önüne geçebiliyoruz ve dosyaların başkaları tarafından indirilmesine engel oluyoruz.

Uygulamanın hem Mac hem PC sürümleri de bulunuyor. Bunları bilgisayarlarımıza indirerek cihazlar arasındaki dosya transfer işlemlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirebiliriz.

Emircan Erdoğan

Droplr

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
118 TOPLAM İNDİRME
11.4 MB DOSYA BOYUTU

Droplr ile farklı işletim sistemine sahip cihazlar arasındaki dosya transfer işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyoruz.

Droplr, Mac işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bir dosya paylaşım programı olarak görev yapıyor.

Programın hem çalışma karakteri hem de kullanım kolaylığı bu tarz bir programdan olan beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. Açıkçası klasik dosya paylaşma yöntemlerine göre çok daha hızlı çalıştığı için özellikle aynı proje üzerinde çalışan profesyonellerin verimliliğini artırabilecek niteliklere sahip olduğunu belirtmeliyiz.

Droplr'ı bilgisayarımıza yüklediğimiz zaman araç çubuğunda ikon olarak beliriyor. Dosyalarımızı bu ikon üzerine sürükleyerek servise upload edebiliyoruz. Bu işlemden sonra yüklenen dosyanın linki ekranda beliriyor. Bu linki paylaştığımız kişiler yüklemiş olduğumuz dosyayı sadece linke basarak indirebiliyorlar.

Programın bu noktada çok önemli bir ayrıntıyı es geçmediğini belirtmemiz gerekiyor. Linkler herkese açık olduğu için dosyalarımız istemediğimiz kişilerin eline geçebilir. Bunu engellemek için Droplr, linklerimize şifre koyabilmemize imkan sağlıyor. 1GB boyutundaki dosyaları dahi Droplr sayesinde sadece saniyeler içerisinde paylaşabiliyoruz.

Genel olarak başarılı bir çalışma karakterine ship olan Droplr, ücretsiz dosya paylaşımı konusunda kapsamlı bir yardımcı arayan kullanıcıların göz atması gereken seçeneklerden biri.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • OneDrive

    OneDrive, Microsoft tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bulut dosya depolama ve yedekleme programıdır.
  • Copy

    Copy, bulut depolama servisi olarak kullanabileceğiniz son derece kullanışlı, hızlı ve ücretsiz bir programdır.
  • DAEMON Sync Server

    DAEMON Sync Server pratik bir kablosuz dosya transfer yazılımıdır
  • CleanMyPhone

    CleanMyPhone ile iOS cihazınızı en yüksek performans ile kullanabilirsiniz
  • iSkysoft Phone Transfer

    iSkysoft Phone Transfer, Android, iOS ve Symbian telefonlar arasında telefondan telefona dosya transferi yapabilmenizi sağlayan çok yararlı bir program.
  • Quick File Renamer

    Windows için Quick File Renamer programı basit ve güvenli bir dosya yeniden adlandırma programıdır.
  • Better File Rename

    Better File Rename, programlar arasında, en kapsamlı dosya yeniden adlandırma programıdır.
  • DocFetcher

    DocFetcher, dosyaların içeriğinde arama yapmanızı sağlayan bir masaüstü uygulamasıdır.