Euronews

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
135 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Euronews, Bing haber uygulamasına alternatif olarak kullanabileceğiniz bir Windows 8 uygulaması.

Windows 8 üzeri tüm cihazlarda önyüklü gelen Bing haber uygulamasında haberleri okurken sorun yaşıyorsanız veya içerikten memnun değilseniz Euronews indirip kullanabileceğiniz harika bir alternatif. Türkiye ve Dünya gündemini yakından takip etmek için en iyi seçenek olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

100’den fazla ülkede yayın yapan popüler uluslararası haber kanalı Euronews’ın uygulaması Windows platformunda da karşımıza çıkıyor ve bence varsayılan haber uygulaması yerine kullanabilecek kadar başarılı bir uygulama.

Uluslararası gündem, haber, bilim, çevre, ekonomi haberleri sunan Euronews Windows 8 uygulaması Türkçe dahil 13 dilde destek verdiğinden uygulamayı ilk açtığınızda dil seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. Dil seçimini yaptıktan sonra önemli haber başlıkları ve kategorilere ayrılmış haber içerikleri sizleri karşılıyor. Haberlerin hem yazılı hem de videolu olarak gösterilmesi oldukça güzel ancak paylaş butonunun yer almaması, haberi paylaşmak için Windows’un kendi paylaş özelliğini kullanmak zorunda kalmamız eksi bir özellik.

Dil seçimine göre şekillenen başlangıç ekranı ile de dikkat çeken Euronews’ın Windows 8 uygulamasında mobilde bulunan bazı özelliklerin bulunmadığı diğer bir deyişle kırpıldığı gözüme çarptı. Örneğin; interaktif harita üzerinden kullanıcıların haberler karşısındaki tepkilerini göremiyoruz veya son dakika haberlerine ilişkin bir bölüm bulunmuyor. Bunların yanında her ne kadar Euronews programlarını izleyebiliyor olsak ta canlı yayın izleyemiyoruz.

Euronews mobil uygulaması Windows 8 platformunda birtakım eksiklikler içerse de reklamlardan arındırılmış arayüzü ve sade dilde yazılmış haber alanı ile dikkat çekici ve kullanılabilir.

Erkan Calp

Euronews

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
109 TOPLAM İNDİRME
2 MB DOSYA BOYUTU

Euronews Android uygulaması ile Türkiye ve Dünya gündemini Android akıllı telefon ve saatinizden takip edebilirsiniz.

Euronews, Android telefon ve tablet üzerinden haber okumayı seviyorsanız kesinlikle indirmeniz gereken bir mobil uygulama. Türkçe dahil 13 dilde destek veren bu haber uygulaması ile Türkiye ve dünya gündemini akıllı saatlerinizden de takip etme şansına sahipsiniz.

CNN International, BBC World, CNBC gibi dünya genelinde en çok takip edilen haber kanallarını geride bırakan Euronews’ın Android platformu için hazırlanmış uygulaması görsel açıdan biraz zayıf kalsa da içerik yönünden oldukça başarılı diyebilirim. Özellikle haber okumayı seviyor ancak reklamlardan dolayı haber okumak içinizden gelmiyorsa Euronews Android uygulamasını kesinlikle indirmenizi öneririm.

Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve daha nice dillerde haber okuma imkanı tanıyan Euronews Android uygulamasının en beğendiğim yanı haberleri en sade şekilde sunması oldu. Haber okuma ekranında yazı ve paylaş butonundan başka bir şey görmüyorsunuz. Diğer bir güzel özellik ise son dakika haberleri anlık bildirimlerle sunuluyor. Bunun dışında çevrimdışı desteği sayesinde haberleri internet bağlantınız olmasa dahi okuyabiliyorsunuz.

Tık alma üzerine kurulu haber sitelerinden bıkanlar için harika bir seçenek diyebileceğim Euronews uygulamasında kısıtlı da olsa akıllı saat desteği bulunuyor. Eğer Samsung Gear S veya Sony Smartwatch 2 akıllı saat modellerinden birine sahipseniz bulunduğunuz ülkenin gündemini uygulamayı açmadan da takip edebiliyorsunuz.

Türkiye ve dünya gündemini tek bir uygulama üzerinden sunan Euronews uygulamasını Android cihazınıza ücretsiz indirip kullanabilirsiniz.

Erkan Calp

Euronews

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
38 TOPLAM İNDİRME
7.5 MB DOSYA BOYUTU

Euronews iPhone ve iPad'inizde kullanabileceğiniz en kapsamlı ve sade haber okuma uygulaması.

Euronews, Türkiye ve Dünyada olan biteni iPhone ve iPad’inizden takip edebileceğiniz kapsamlı ve de en önemlisi reklamsız haber okuma uygulaması. Ayırca dil seçeneği sayesinde bulunduğunuz ülkenin haberlerine anında ulaşabiliyorsunuz.

iPhone ve iPad’inize ücretsiz indirip kullanabileceğiniz sade bir haber uygulaması olan Euronews’da haberler Türkçe dahil 13 dilde sunuluyor ve herhangi bir yere tıklamadan doğrudan dilediğiniz haberi okuyabiliyor, beğendiklerinizi sosyal ağ hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz.

CNN, BBC World, CNBC gibi dünyaca ünlü haber kanallarını bile geride bırakan Euronews’ın iPhone ve iPad kullanıcıları için hazırladığı resmi uygulamada 7/24 dünya haberi dışında Euronews TV canlı yayın izleme seçeneği, videolu haberler, bilginizi test edebileceğiniz ufak soru bölümü, kullanıcıların görüşlerinin görülebildiği interaktif dünya haritası gibi diğer haber uygulamalarında olmayan içerikler yer alıyor ve bu içeriklere hızlı ve kolay gezinme seçenekleri sayesinde anında ulaşabiliyorsunuz.

Haberleri çevrimdışı (internet bağlantısına ihtiyaç duymadan) okuma, sosyal ağlarda paylaşma seçenekleri ile de dikkat çeken Euronews iPhone ve iPad uygulamasının en beğendiğim yanı haberleri reklamsız sunması oldu. Bildiğiniz üzere son zamanlarda tıklama içeren haberler çoğaldı ve haberdeki her alan reklamla dolup taşdığından haber okumaktan soğuduk. Ancak Euronews’ın mobil uygulamasında haber okuma ekranında sadece yazı ve paylaşım butonu bulunuyor.

Türkiye’deki reklam içerikli haber kanallarını takip etmekten sıkıldıysanız ve de hem Türkiye hem de yurt dışında olan biteni takip edebileceğiniz bir uygulama arıyorsanız Euronews’ı iPhone ve iPad cihazınıza indirip içeriğine bir bakmanızı öneririm.

Erkan Calp

Euronews

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
30 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Euronews, Windows Phone platformundaki en başarılı haber okuma uygulaması ve ücretsiz.

Euronews, Windows Phone Mağazası’nda şimdiye kadar rastladığım ve kullandığım en iyi haber okuma uygulaması diyebilirim. Zaten Euronews bildiğiniz üzere dünya genelinde tanınmış, en çok takip edilen haber kanalı. Bu durum mobile de yansımış ve hem arayüz hem de kullanılabilirlik açısından bence oldukça başarılı olmuş.

CNN, CNBC, BBC World gibi dünyanın önde gelen haber kanallarını gerider bırakmayı başaran Euronews’ın Windows Phone kullanıcıları için hazırladığı uygulama oldukça başarılı. Bunu özellikle belirtmek istedim zira Windows Phone ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir platform olduğundan uygulama geliştiriciler özen göstermiyor ve uygulama gibi gözüken kısayollara rastlıyoruz. Fazla uzatmadan Euronews’ın mobil uygulamasının içeriğine dönecek olursam öncelikle bir haber uygulamasından fazlası olduğunu söyleyebilirim.

Hem Türkiye hem de Dünya gündemini mobil cihazınızdan takip etmeyi tercih ediyorsanız bu uygulamayı kesinlikle indirmelisiniz. Gündemin yanı sıra kültür, ekonomi, bilime dair içeriklere, belgesel ve magazin programlarına, Euronews TV canlı yayınına ulaşabildiğimiz uygulamada interaktif harita üzerinden haberler hakkında kullanıcıların neler düşündüklerini de takip edebiliyoruz.
Büyük önem taşıyan son dakika haberlerini anlık bildirimlerle Windows Phone telefonumuza ulaştıran Euronews mobil uygulamasının en güzel yanı haberleri sade bir dille sunmasının yanında 13 dilde gösterebiliyor olması. Uygulamanın desteklediği diller arasında Türkçenin de bulunması şahane olmuş.

Windows Phone telefonunuzla birlikte gelen Bing haber uygulamasından memnun değilseniz Euronews’ı indirip kullanmanızı öneririm. Dijital ortamda haber okumayı seviyorsanız bayılacağınıza eminim.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Turkcell Dergilik

    Turkcell Dergilik uygulamasında farklı kategoride onlarca ücretsiz dergi bulunuyor.
  • Reuters

    Reuters, Dünya gündemini takip edebileceğiniz en iyi haber uygulamalarından biri.
  • CNET

    CNET'in resmi Windows 8 uygulaması ile teknoloji dünyası parmaklarınızın ucunda.
  • Flipboard

    Flipboard, popüler kişiselleştirilebilir magazin dergisidir.
  • Freda

    Freda, Windows kullanıcılarına özel hazırlanmış e-kitap okuma uygulaması.
  • Readit

    Readit, Windows platformundaki en iyi Reddit istemcisi.
  • Pocket

    Pocket ile yer imlerinizi buluta taşıyın.
  • TRT Haber

    TRT Haber ile Türkiye ve Dünya gündemini takip edebilir, ilginizi çeken konularda yazılmış haberlere anında ulaşabilirsiniz.