GFXBench

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
379 TOPLAM İNDİRME
21 MB DOSYA BOYUTU

GFXBench, cihazınızın performansını ölçmenize ve diğer cihazlarla karşılaştırmanıza izin veren bir test uygulaması.

GFXBench, iPhone, Android ve Windows Phone cihazların yanı sıra Windows 8 tablet ve bilgisayarlarda da kullanılabilen performans testi uygulaması. Cihazın gücünü ortaya çıkaran 15 farklı testi bünyesinden barındıran uygulama ücretsiz olarak geliyor.

Çapraz platform destekli benchmark uygulamaları arasında bulunan GFXBench ile cihazınızın grafik performansını, render kalitesini, güç tüketimini tek bir tıklama ile ölçebiliyorsunuz. Konsol kalitesinde 3 boyutlu görseller üzerinden değerlendirme yapılıyor ve test aşamasında cihazınızın tüm gücü sonuna kadar kullanılıyor.

Manhattan testi (İşlemci yoğunluklu DirectX 11 testi), batarya ve kararlılık testi, render kalite testi olmak üzere 3 farklı test uygulayabilen GFXBench ile elde ettiğiniz sonucu daha önce başkaları tarafından yapılmış sonuçlarla karşılaştırma şansına da sahip olabiliyorsunuz. Bu sayede cihazınızın gerçek performansını sunup sunmadığını rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

GFXBench Özellikleri:

  • 15 farklı test
  • Esnek test seçimi
  • Anlık sonuçlar
  • Basit kullanıcı arayüzü
Erkan Calp

GFXBench

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
202 TOPLAM İNDİRME
76 MB DOSYA BOYUTU

Android telefon ve tabletinizin ne kadar iyi bir 3D performansına sahip olduğunu görmek için bu test uygulamasını kullanabilirsiniz.

Son zamanlarda Android cihazlar için yayınlanan performans testi uygulamalarından bir tanesi de GFXBench ve uygulama her geçen gün daha da popüler hale geliyor gibi görünüyor. Özellikle diğer testlere nazaran çok daha kaliteli grafikler ile test gerçekleştiren uygulama, konsol oyunlarına yaraşır içeriklere sahip. Uygulamanın performans testleri sırasında temel olarak barındırdığı ve cihazları zorlayan özellikler şu şekilde;

  • Parallax mapping – dokular için daha gerçekçi yapı oluşturur
  • Parçacık sistemi – hareketli ve hareketsiz parçacıklar
  • Motion blur – hareketli objelere sinematik etki katar
  • Daha gerçekçi gölgelendirmeler

Tüm bu grafik testleri sayesinde cihazınızın işlemci, grafik çipi ve hafıza değerlerine dair bir toplam puan elde edilebiliyor ve cihazın özellikle oyunlarda ne kadar performans elde edebileceğini, bunun diğer mobil cihazlarla karşılaştırmalarını da görme imkanına sahip oluyorsunuz.

Son dönemlerde çıkan Android telefonların birer performans canavarı olduklarını dikkate alırsak, herkesin rakip cihazlara karşı yüksek puan elde etme çabasına siz de girişebilir ve böylece heyecanın bir parçası olabilirsiniz.

Yiğit Ekim Demir

GFXBench

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
452 TOPLAM İNDİRME
87.2 MB DOSYA BOYUTU

iPhone ve iPad cihazlarınız üzerinde performans testleri yapmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

GFXBench uygulaması iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir performans testi uygulaması ve özellikle grafik performansını test etmek için hazırlanmış. Bu nedenle içerisindeki grafikler ve öğeler neredeyse konsol grafikleri kadar kaliteli ve mobil cihazları zorlayacak şekilde hazırlanmış. Onlarca farklı efekt sayesinde telefon veya tabletinizi sınırlarına kadar kullanan bu uygulama aynı zamanda diğer mobil platformlarda yer alması sayesinde testler sonucunda elde edilen puanların diğer platformlardaki cihazlarla karşılaştırılabilmesine de olanak tanıyor.

Dilerseniz kısaca uygulamanın temel ölçüm araçlarını görelim;

  • Parallax mapping – dokular için çok daha fazla gerçekçilik sunuyor
  • Parçacık sistemi – hareketli ve hareketsiz parçacıklar cihazları en çok zorlayanlar arasında
  • Motion blur – grafiklere sinematik efektler vermek için kullanılıyor
  • Daha gerçekçi gölge ve ışıklandırmalar ise performans testinin bir parçası.

Gerçekleştirilen benchmark testi sonucunda elde ettiğiniz genel puan GFXBench'in kendi web sitesindeki sıralamaya ekleniyor ve böylece kullandığınız cihazın ne kadar performanslı olduğunu karşılaştırmalı olarak görme imkanına sahip oluyorsunuz.

Yiğit Ekim Demir

GFXBench

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
67 TOPLAM İNDİRME
75 MB DOSYA BOYUTU

Windows Phone 8 işletim sistemli telefonunuzun performansını test edebilmek için bu ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.

GFXBench uygulaması Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlarınız için kullanabileceğinzi performans testi uygulamalarından bir tanesi ve bir yandan Windows cihazlar için aktifken bir yandan da Android ve iOS versiyonlarının bulunması sayesinde test sonuçlarının bu diğer platformlardaki cihazlarla karşılaştırılmasında da kullanılabiliyor. Kendi veritabanındaki tüm test sonuçları sayesinde cihazınızın telefon dünyasında performans anlamında ne noktada olduğunu görme şansı yakalıyorsunuz.

Uygulamanın sahip olduğu grafikler neredeyse bir konsol düzeyinde ve gerçekçi kaplamalar, ışıklandırma ve gölgelendirmeler, parçacık efektleri, motion blur ve tüm diğer sinematik grafik özellikleri sayesinde telefonunuzun tüm sınırlarını zorlayabiliyor, dolayısıyla en iyi performansının ne kadar olduğunu görebiliyorsunuz.

GFXBench temel olarak 3 boyutlu grafik performansını test etmek için hazırlanmış bir uygulama olduğundan, cihazlarınızın diğer alanlardaki işlem kapasitelerini ölçebilmek için diğer performans testleri ile birlikte kullanmanız gerekmekte. Hali hazırda yapılmış diğer test sonuçları ile karşılaştırabilmeniz sayesinde sizinle aynı model cihazların daha yüksek performans sunması durumunda cihazınızdaki problemlerden de haberdar olabilirsiniz.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Windows Reading List

    Windows Reading List, Windows bilgisayar ve tabletinizde okuma listesi oluşturabileceğiniz uygulamalar arasında.
  • 3uTools

    3uTools ile Windows bilgisayarınızda müzik, resim vb. dosya boyutlarının ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.
  • MoboPlay

    MoboPlay for PC, Android ve iOS cihaz yöneticisi; aynı zamanda ücretsiz mobil oyun, uygulamalar sunuyor.
  • Share to Speech

    Share to Speech, yazıyı sese çevirip daha sonra dinleten ödüllü bir yardımcı uygulamadır.
  • Battery Monitor

    Battery Monitor sayesinde bataryanızı en iyi şekilde kullanmanıza ve ne kadar süre şarjı gideceğini gerçek zamanlı olarak görmenize yardımcı bir Windows bileşenidir.
  • DigiGuide

    Digiturk'ün rehber uygulaması DigiGuide ile eğlence dünyasını yakından takip edin.
  • Google Search

    Lider arama motoru Google'ın Windows 8 uygulamasıdır.
  • Torrex Lite

    Torrex, Windows Mağazası'ndaki tek tam özellikli BitTorrent istemcisidir.