Godus

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
846 TOPLAM İNDİRME
131 MB DOSYA BOYUTU

Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur.

Godus, Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz farklı ve eğlenceli bir simülasyon oyunudur. Öncelikle iOS platformlara gelmiş olan oyunun Android versiyonu daha henüz yeni çıkmasına rağmen bir milyona yakın kişi tarafından indirilmiş.

Simülasyon oyunu olmasına rağmen farklı bir konsepte sahip olan oyunda kendi dünyanınızı kendiniz yaratıyorsunuz. Yani parmaklarınızı kullanarak insanların yaşayacağı toprakları, alanları ve coğrafi bölgeleri kendiniz şekillendiriyorsunuz.

Yani tıpkı bir Tanrı gibi işleyeceğiniz oyunda nehirler yaratabilir, isterseniz insanlarınızın üzerine meteorlar gönderebilir, isterseniz de devasa yangınlara sebep olabilirsiniz. Dünya sizin dünyanız ve istediğiniz her şeyi yapmak sizin elinizde.

Ayrıca yarattığınız dünyada insanların yani sizin kullarınızın yaşamlarını izleyebilir, onların primitif bir toplumdan gelişmiş bir topluma doğru olan yolculuklarını izleyebilir ve onlara yardımcı olabilirsiniz.

Daha çok yeni olduğu için bazı özelliklerin zamanla ekleneceği bu oyun, klasik simülasyon oyunlarından çok farklı diyebilirim. Bu yüzden de denemeye değer olduğunu düşünüyorum.

Elifcan Mehekli Çakmak

Godus

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
1,073 TOPLAM İNDİRME
91.5 MB DOSYA BOYUTU

Godus isimli bu muhteşem strateji oyununda tanrı görevini üsteliyoruz ve insanlığın gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz.

Godus muhtemelen mobil platformlar üzernde oynayabileceğiniz en iyi strateji oyunlarından bir tanesi. Bir zamanların popüler oyunu Black & White’ın günümüz uyarlaması gibi görünen oyunda bir tanrıyı canlandırıyoruz. Bu tanrı insanlar için ideal bir dünya kurma çabasında.

Göreve ilk olarak Adem ve Havva olduğunu varsaydığımız ik karakteri boğulmaktan kurtararak başlıyoruz. Bunlar daha sonra üreyerek başka insanlar ortaya çıkartıyorlar ve popülasyon giderek artıyor. Oyunda yeryüzü şekillerini dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz. İstersek tepeler, istersek de göller ve denizler yaratabiliyoruz. Fakat oyunun ilk başlarında çok kudretli değiliz ve limitli güce sahibiz. Birkaç aşama sonra gücümüze kavuşuyor ve tam anlamıyla kontrol sahibi oluyoruz.

Kurtardığımız insanları ilk olarak vaad edilmiş topraklara ulaştırmaya çalışıyoruz. Buraya ulaşmak biraz zaman alıyor çünkü hem çok fazla güçlü değiliz hem de yer şekilleri biraz olumsuz. Onları vaad edilmiş topraklara ulaştırdıktan sonra barınaklar kurarak güvende olmalarını sağlıyoruz. Oyunda mucizeler yaratarak insanların bize tapmasını ve biraz da korkmasını sağlıyoruz. En nihayetinde tanrıyız değil mi? Korksunlar bizden! İsterseniz güzel bir nehir yanına yemyeşil bir orman yaratabilir isterseniz de bir meteor göndererek tüm insanlığı alt üst edebilirsiniz.

İnsanlığın hayatta kalabilmesi için tüm ihtiyaçlarını gözetmemiz gerekiyor. Yiyecek ve içecek sağlayarak onları beslemeliyiz. Medeniyete alıştıkça daha iyi yapılar inşa etmeye başlayacaklar. Bu şekilde ilerleyerek hem teknolojik hem de sosyolojik olarak gelişmeye çalışıyoruz. Açıkçası oyun son dönemlerde oynadığım en güzel iOS oyunlarından bir tanesi ve kesinlikle denenmeli!

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Skyjacker - We Own the Skies

    Zevkli ve eğlenceli bir mobil strateji oyunu
  • DragonVale

    Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur.
  • The Tribez & Castlez

    Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur.
  • Dungeon, Inc.

    Dungeon, Inc., zindanınızı inşa edip zindanlara saldırdığınız bir Android simülasyon oyunu.
  • Idle Zoo Tycoon 3D

    Kendi hayalindeki hayvanat bahçesini kur.
  • Train Station 2 APK

    Train Station 2 APK Android simülasyon oyununda kendi tren istasyonunuzu yönetiyorsunuz. Tren strateji oyunu oynaması ücretsizdir.
  • Fire Flying

    Android cihazınızda strateji oyunlarındaki izometrik kamera açısıyla oynayabileceğiniz bir yangın söndürme uçağı simülasyon oyunu.
  • Greek Warriors

    Çöp adamlar savaşıyor!