Google Calendar

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,385 TOPLAM İNDİRME
0.13 MB DOSYA BOYUTU

Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz Google Calendar eklentisidir.

Google Calendar, Google Chrome tarayıcılarınızda kullanabileceğiniz resmi eklentisidir. Google Calendar yani Türkçe adıyla Google Takvim, Google tarafından geliştirilmiş ve 2006'dan beri kullanımda olan bir takvim uygulaması.

Google Calendar kullanmak için tek gereklilik bir adet Google hesabınızın olması. Calendar, yalnızca bir web servisi olmaktan da biliyorsunuz ki çıktı ve mobil cihazlarımıza da geldi. Daha çok yeni iOS cihazlar için de mobil uygulaması geliştirildi.

Belki de dünyada en çok kullanıcı tarafından kullanılan takvim uygulaması olan Google Calendar çok fazla kullanışlı özellik sunuyor. Bu özelliklere kısa yoldan erişmek istiyorsanız ve Chrome kullanıyorsanız eklentisini edinebilirsiniz.

Google Calendar eklentisi sayesinde bulunduğunuz sayfadan ayrılmak zorunda olmadan yaklaşan etkinlikleri görebiliyorsunuz. Hatta eğer isterseniz etkinlik sayfalarından direk olarak eklentiyi kullanarak takviminize o tarihe işaret koyabiliyorsunuz.

Eklentiyi kullanmak için kurduktan sonra tek yapmanız gereken "Authorize Google Calendar" butonuna tıklamak. Ardından küçük butona tıkladığınızda yaklaşan etkinliklerinizi kolayca görebiliyorsunuz.Yine eklentiyi açarak turuncu artı işaretine tıklayabiliyor ve çok hızlı bir şekilde etkinlik girebiliyorsunuz.

Eğer siz de Google Calendar'ı sık kullanıyorsanız, Chrome eklentisini kurmanızı tavsiye ederim.

Elifcan Mehekli Çakmak

Google Calendar

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2,222 TOPLAM İNDİRME
1.6 MB DOSYA BOYUTU

Google Calendar, Google'ın resmi takvim uygulaması. Halihazırda Android işletim sistemlerinde bulunan uygulama şimdi ayrıca Google Play üzerinde yer alıyor.

Google Calendar uygulaması ile takvim girdileri oluşturabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Programınızı günlük, haftalık ve aylık olarak görüntüleyebilirsiniz. Söz konusu takvim girdilerine dair bildirimler alabilir ve o girdiyi kaçırmamayı başarabilirsiniz.

Not: HTC akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının bu uygulamayı yüklemeleri halinde bazı takvim girdilerini ve buna bağlı olarak o girdilerle ilişkilendirilmiş görselleri kaybetme ihtimalleri üretici tarafından belirtilmiştir.

201212060 güncellemesi sonrasında:

  • Bildirimler bölümü üzerinden doğrudan arama ve konuma ulaşma özelliği eklendi.
  • Etkinlik oluştururken konum önerileri geldi.
  • Aylık görünümde hızlı etkinlik oluşturma özelliği geldi.
Onur Şendere

Google Calendar

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
132 TOPLAM İNDİRME
40.2 MB DOSYA BOYUTU

Google Takvim uygulaması sayesinde zamanı daha planlı bir şekilde kullanabiliyoruz.

Google Takvim, iPhone ve iPad cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bir takvim uygulaması olarak öne çıkıyor. Google Calendar olarak da bilinen bu uygulamayı tamamen ücretsiz olarak indirebiliyoruz. Faydalı özellikleriyle dikkat çeken Google Calendar'ı kullanarak planlarımızı daha düzenli bir şekilde koordine edebiliyor ve bu sayede zamandan tasarruf edebiliyoruz.

"Zamanı en iyi şekilde kullanmak" ana fikriyle tasarlanmış olan Google Takvim sade arayüzü ve işlevsel özellikleriyle beğeni kazanıyor. Uygulamaya girdiğimizde bizi karşılayan yalın ve anlaşılır arayüzde tüm aradığımız fonksiyonlara kolayca erişim sağlayabiliyoruz.

Peki Google Takvim ile tam olarak neler yapabiliyoruz?

  • Etkinliklerimizi takvim üzerinde işaretleyebiliyor ve detaylı planlama işlemleri yapabiliyoruz
  • Ziyaret etmeyi planladığımız yerlerin harita bilgilerini ve fotoğraflarını dahi takvim üzerindeki planlarımıza ekleyebiliyoruz
  • Katılacağımız etkinlikleri (konser, toplantı, konferans) takvim üzerinden takip edebiliyor ve başkalarıyla paylaşabiliyoruz.
  • Günlük, haftalık ve aylık görünümler arasında geçiş yapabiliyor, kısa ve uzun vadeli planlarımıza kolayca erişim sağlayabiliyoruz.
  • Exchange ve iCloud desteği sayesinde tüm takvimlerimiz ortak bir şekilde çalışıyor. Bu sayede geleceğe dair planlarımızı ve programlarımızı Google Takvim üzerinden takip edebiliyoruz.

Genel olarak başarılı bir çizgide ilerleyen Google Takvim, zamanı planlı bir şekilde kullanmak isteyen kullanıcıların mutlaka cihazlarında bulundurmaları gereken bir uygulama.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Sunrise Calendar

    Sunrise Calendar Google Chrome uzantısı ile etkinliklerinizi hiç zorlanmadan takip edebilirsiniz.
  • Google Keep

    Google tarafından geliştirilen not alma uygulaması Google Keep'in Chrome eklentisidir.
  • UpTo

    Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir takvim eklentisidir.
  • Send Anywhere

    Send Anywhere, Google Chrome tarayıcınız üzerinde kullanabileceğiniz bir dosya paylaşım eklentisidir.
  • Belt.io

    Belt.io, Google Chrome tarayıcınız üzerinde kullanabileceğiniz ücretsiz bir çevrimiçi bağlantı ve metin paylaşma eklentisidir.
  • ShutApp

    WhatsApp Web kullanırken çevrimiçi durumunuzu tek tıkla gizleyebilirsiniz.
  • Touch VPN

    Touch VPN, erişime engellenmiş web siteleri ve uygulamalara kolayca ulaşabilmenizi sağlıyor.
  • TunnelBear

    TunnelBear internet gizliliğinizi korumak ve kimliğinizi gizlemek için kullanabileceğiniz başarılı bir güvenlik yazılımıdır.