Google Password Alert

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
571 TOPLAM İNDİRME
0.39 MB DOSYA BOYUTU

Google Password Alert, Google dışında bir web sitesine girdiğinizde bildirimde bulunarak güvenliğinizi sağlayan bir eklenti.

Google Password Alert, Google ve Google Apps for Word hesaplarınızı koruyan açık kaynak kodlu bir Chrome eklentisi ve de ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor. Açtığınız web sitesinin gerçekten Google’a ait olmadığını kontrol ederek anlık bildirimde bulunan eklenti, iş ve bireysel Google hesaplarınızın şifrelerini başkalarına kaptırmamak için harika bir araç.

Gmail , Google Drive , Google Play , Google Takvim , Google+ gibi her gün ve ev iş yerinde sıklıkla kullandığımız Google servislerinde hesabımıza giriş yaparken güvenliğimizi sağlayan ufak bir eklenti olan Password Alert (Şifre Uyarısı) phishing yani yemleme saldırılarının artmasıyla hazırlanmış.

Google Chrome tarayıcımıza indirip doğrudan kullanabildiğimiz Password Alert eklentisi oldukça basit çalışıyor. Google hesabınızın adını ve parolasını soran bir web sitesine gittiğinizde bu ufak eklenti sizin gerçekten Google’ın sayfasında mı, yoksa ilk bakışta Google’ın sayfası olarak görünen ancak kişisel verilerinizi çalmaya çalışan bir web sitesinde mi olduğunuzu bildiriyor. Eğer sahte bir Google sayfasında giriş yaptıysanız, eklenti şifrenizi değiştirmeniz hususunda uyarıda bulunuyor. Siz de “Şifreyi Sıfırla” butonuna tıklayarak çok geç olmadan yen bir şifre belirliyorsunuz.

Google’ın ücretsiz güvenlik aracı Password Alert, iş kullanıcılarına da yönelik bir eklenti. Google Apps ve Drive for Work hizmetlerinden faydalanıyorsanız yönetici olarak bu eklentiyi kurduğunuzda Password Alert, olası bir sorunda uyarıyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Google Password Remover

    Google Password Manager ile şifrelerinizin bilgisayarlarda saklanmasının önüne geçin.
  • Internet Explorer Password Recovery Master

    İnternet şifrelerinizi, formları otomatik doldurun ve güvenle saklayın.
  • Dalenryder Password Generator

    Bu programı kullanarak hem rastgele şifreler yaratabilir hem de üretilen şifreleri kaydedebilir ve saklayabilirsiniz.
  • AES Password Manager

    İnternet gezintilerinizde web formlarınızı otomatik doldururarak işinizi kolaylaştırın, önemli verilerinizi ve şifrelerinizi şifreli bir veritabanında saklayarak güvenliği elde tutun.
  • Google Ad Blocker

    Google Ad Blocker ile Google reklamlarını tek tıkla engelleyebilirsiniz.
  • Google Password Checkup

    Google Password Checkup (Şifre Kontrolü) eklentisiyle şifreniz sızdırıldığında anında öğrenirsiniz.
  • Google Hacked

    Bu bir şaka programı Arkadaşlarınıza GoogLe yi hacklemiş gibi gösterebilirsiniz......
  • Google Password Decryptor

    Google Password Decryptor popüler web tarayıcıları ve messenger gibi çeşitli Google uygulamaları tarafından saklanan Google hesabı parolalarınızı kurtaran bir programdır.