Graphviz

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
859 TOPLAM İNDİRME
32.78 MB DOSYA BOYUTU

Graphviz programını kullanarak istediğiniz teknik şema ve grafikleri biraz kod bilgisiyle hemen oluşturabilirsiniz.

Graphviz programı, bir grafik oluşturma aracı olarak karşımıza çıkıyor ve diagramlardan tutun da çok karmaşık grafik öğelere kadar çeşitli şekilleri hemen oluşturabiliyor. Yazılım mühendisliği, veritabanı ve web tasarım, ağ işletimi ya da diğer teknik konularda hemen görsel arayüzler oluşturmak için kullanabileceğiniz program elbette biraz kod bilgisi ve teknik konularda geniş yeterlilik gerektirebiliyor.

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olarak sunulan Graphviz, kod bilmeyenler için görsel bir düzenleyici de barındırıyor ve içerisinde çeşitli dil dosyaları, kütüphaneler ve diğer araçlar da yer alıyor. Yazı dosyaları halinde grafiğinizin formatını programa girmenizle birlikte varolan verilere göre oluşan diyagramlar ortaya çıkıyorlar. Daha sonra bu şemaları internet sitelerinde veya dökümanlarınızda hemen kullanabiliyorsunuz.

Renklendirme seçenekleri, yazı stilleri, fontlar ve tablolama gibi tüm ek özellikler sayesinde oldukça geniş bir yapıya kavuştuğunu söylemek mümkün. Sık sık matematiksel işlemleri grafiğe dökmek zorunda olanların da pek çok benzer programa göre rahat kullanılan Graphviz'i denemelerini öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • A3dsViewer

    A3dsViewer, 3DS uzantılı grafik dosyalarını açmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir grafik görüntüleme programıdır.
  • HappyIcon 2

    HappyIcon ile grafik ve animasyon yapmak artık çok daha kolay!
  • OdesaCad

    OdesaCAD bir fonksiyon grafik çizim programıdır.
  • AutoImager

    Program grafik programı olup 70 adet grafik formatı ile uyumludur.
  • Cyotek Palette Editor

    Cyotek Palette Editor, kendi renk paletlerinizi oluşturabileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz ücretsiz bir grafik programıdır..
  • DrawPad Graphic Editor

    Bilgisayarınızda çizim yapmak ve fotoğraflarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir grafik tasarım uygulaması.
  • Texturize It

    Texturize It, resimlerinize iki boyutlu veya üç boyutlu doku efektleri ekleyebileceğiniz başarılı bir grafik düzenleme programıdır.
  • SketchUp Make

    SketchUp Make, üç boyutlu modelleme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz başarılı bir grafik tasarım programıdır.